Zvanično - Partizanov predlog upućen Savezu i Zajednici

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 28.11.2017.
18:35
Izvor: Sportske.net

Na današnjoj sednici Izvršnog odbora Zajednice klubova SLS i PLS predstavnici FK Partizan podneli su predlog za uvođenje VAR tehnologije i angažovanje stranih arbitara za predstojeći derbi.

EPA/ANSA/CLAUDIO PERI
EPA/ANSA/CLAUDIO PERI

Povezane vesti

Aktuelni šampion Srbije podneo je danas predlog za uvođenje VAR tehnologije u srpskom fudbalu i angažovanje stranih sudija na 156. "večitom" derbiju.

Predstavnici Partizan predložili su pomenuto Fudbalskom savezu Srbije i Zajednici na sednici IO Zajednice klubova SLS i PLS koja je danas održana.

Osim zvaničnog predloga crno-belih danas je izvršen prijem svih klubova Prve lige Srbije u članstvo Zajednice koja će u svom sastavu imati 32 fudbalska kluba.

"U veoma dinamičnoj diskusiji, razgovaralo se o rešenjima za probleme koji u poslednje vreme nanose štetu ugledu domaćeg fudbala kao i o suđenju na utakmicama Super lige Srbije. Posebno je istaknuto da se mora prestati sa daljim saopštenjima između klubova koja urušavaju integritet takmičenja što je posebno nedopustivo u periodu kada je 'A' Reprezentacija Srbije izborila plasman na svetsko prvenstvo, a Crvena zvezda i Partizan beleže odlične rezultate u Evropi", navodi se na sajtu Super lige.

Sudijskoj komisiji je predloženo pooštravanje kaznene politike prema sudijama za koje se utvrdi da u kontinuitetu greše prilikom donošenja odluka na utakmicama.

Takođe, pokrenute su i druge brojne teme i konstatovano da će se u narednom periodu intenzivno raditi na popravljanju položaja profesionalnih klubova.

Sednici su pored predstavnika klubova prisustvovali predsednik FSS Slaviša Kokeza, generalni sekretar Jovan Šurbatović i predsednik Sudijske komisije Milan Karadžić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

22 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Wednesday, 29.11.2017
11:14

Zvezda ce sad da izda saopstenje o smrti Elvisa Prislija jer za to ima stav ... a za strane sudije i var tehnologiju nema

avatar
Debeljko sa Čukarice
Wednesday, 29.11.2017
15:07

Ti na partizanovim vestima o Zvezdi. Vi sami sebi kopate grob iz kojeg izlaza nema.

avatar
Debeljko sa Čukarice
Wednesday, 29.11.2017
15:10

VAR tehnologija ce biti vas kraj ali sta vredi objasnjavati nekom ko ne vidi dalje od nosa i on ima koji samo klimaju glavama Vucelicu i Vazuri koji vode u propast partizan.

avatar
Povratak kralja 66
Wednesday, 29.11.2017
07:47

Šah mat za Zvezdu i njene filijalice.

avatar
vladimir6
Tuesday, 28.11.2017
22:36

Zasto samo protiv Zvezde,zasto ne traze sve ovo kad igraju protiv Borca,Macve,Napretka....

avatar
DR DRE
Wednesday, 29.11.2017
13:03

Mozda zato sto je skupo i nije bas izvodljivo da se odmah uvede na svim terenima i stadiona? Naravno, ja sam za to da ta tehnologije bude svuda.

avatar
magister
Tuesday, 28.11.2017
22:36

Neko ovde nije razumeo: predlog za VAR se odnosi na sve utakmice, ne samo za večite (tako piše u tekstu). MOJ PREDLOG: da se sve utakmice snimaju sa više kamera (da je to obaveza za JSL), da predstavnici klubova i delegat, kad vide spornu situaciju tipa: ofsajd, penal, gol, crveni karton - mogu da obaveste sudiju, da kod prvog prekida - dođe na zajedničko pregledanje snimka i da ON tad utvrdi pažljivim pregledom šta je bilo i presudi. Sudije bi se uskoro uzdržale i kod sumnjivih situacija podizanja zastavice da reaguju odmah, pustile bi akciju, a onda lako poništile gol, kad vide da je ofsajd postojao. U suprotnom, kad se igra neopravdano prekine - greška je nepopravljiva.

avatar
DR DRE
Wednesday, 29.11.2017
13:04

Nisam bas siguran da se odnosi na sve utakmice, ali trebalo bi da se odnosi jer drugacije i ne bi trebalo da izgleda primena te tehnologije.

avatar
Debeljko sa Čukarice
Tuesday, 28.11.2017
21:28

Sami sebe sahranjuju.

avatar
Capitano
Tuesday, 28.11.2017
21:25

Nema glupljeg predolga od stranih sudija! Ko ce to da plati? Savez? Bolje da te pare uloze u nesto drugo. Sto se tice VAR tehnologije, sa jedne strane msm da je to dobar predlog zbog regularnosti, ali sa druge pocelo bi da ubija fudbal kao igru. Evo npr. u Italiji koriste VAR i kada naprave prekid da pogledaju snimak meni se okrece u stomaku jer seckaju igru.

avatar
Miloš1976
Wednesday, 29.11.2017
11:53

Naravno,vama više odgovara da toga nema jer će onda sve biti dokumentovano,ako kod skandaloznog gola iz gol-auta u derbiju npr?Seckanje igra?Hahaha..

avatar
nemam pojma
Tuesday, 28.11.2017
20:19

Nervira me već ovo višedecenijski pokušaj da smo tretirani jednako u odnosu na ovu crvenu lopovsku družinu, gde je neki Džarovski otvoreno govorio koliko im je utakmica namestio. U svakoj normalnoj zemlji, već zbog toga bi bili ugašen i kao klub, ali, što je najgore, u ovoj sredini se na te mućke gleda blagonaklono.

avatar
LoleRava
Wednesday, 29.11.2017
03:49

Ma postenjacine nase nismo vas prepoznali,mice male,borci za pravdu,akademici i pisci....klub koji ne zna za sramotu

avatar
nemam pojma
Wednesday, 29.11.2017
12:10

za vaš klub smo SUPERPOŠTENI, ČISTI KAO SUZA!

avatar
Miloš1976
Wednesday, 29.11.2017
11:59

E moj druže,pa da je taj Tole na koga su kukali toliko bio imalo dosledan u poštovanju pravila,trebao je da ih pošalje u beton ligu zbog finansija kao što su Škoti uradili klubu sa daleko dužom tradicijom nego što je CZV.Umesto toga,pomagao im za licencu,žmurio na oba oka kod višegodišnje blokade računa,itd..Onda postavili Kokezu,pa sad i on ne valja..Jedino bi,verovatno,Terzić bio pravo rešenje..

avatar
skoneee????
Tuesday, 28.11.2017
19:57

Bravo za Partizan . . .