Zvanično - Partizan trlja ruke, evo kako je prošao kod UEFA!

Autor: Milovan Longinov
petak 05.01.2018.
16:43
Izvor: Sportske.net

Ipak, preokret!

sportske.net/Mihajlo Vidojević
sportske.net/Mihajlo Vidojević

Povezane vesti

Fudbalski klub Partizan igraće uz prisustvo publike u narednom meču Lige Evrope!

Iz kluba je stigla potvrda da će crno-beli Viktoriju iz Plzenja ipak ugostiti pred ispunjenim tribinama, ali će morati da plati kaznu od 30.000 evra.

Saopštenje FK Partizan koje potpisuje Vladimir Vuletić, šef pravnog tima FK Partizan:

"Želim da istaknem, u svojstvu šefa pravnog tima koji je radio na argumentaciji FK Partizan pred Disciplinskom komisijom UEFA, veliko zadovoljstvo usled odluke koja je naš klub oslobodila od odgovornosti.
U pravu postoji jedan pravni standard koji insistira na tome da se ne sme doneti osuđujuća presuda ukoliko ne postoji SIGURNOST VAN SVAKE RAZUMNE SUMNJE u nečiju odgovornost. Još je u drevnom Rimu to načelo definisano kao IN DUBIO PRO REO - ako nema dovoljno dokaza u nečiju krivicu, taj se mora osloboditi od odgovornosti!

Naš pravni tim je izuzetno skrupulozno, argumentovano i sa velikom pažnjom pripremio pisano izjašnjenje koje su članovi Disciplinske komisije, uprkos vrlo zlonamernim optužbama od strane češkog delegata (ciji su sunarodnici naredni protivnik FK Partizan u šesnaestini finala Lige Evrope) umeli da prepoznaju i usvoje našu vrlo složenu pravnu argumentaciju koju smo im predočili.

Ovo je drugi put da nas pravni tim, (koji čini naš poznati advokat Zoran Damjanović i Milorad Nikolić, pravnik u FK Partizan) izlazi trijumfalno iz gotovo nemogućih pravnih situacija pred organima UEFA.
Mi se nismo obazirali na deo domaće javnosti koja se zlurado i potcenjivački pitala kako je moguće da Partizan stalno biva kažnjavan pored pravnog tima koji ga zastupa, sto podseća na pitanje kako li je, na primer, svojevremeno, Gavrilo Princip mogao biti osuđen, kada ga je branio vrsni advokat Rudolf Cisler?

Ovo je poruka i nasim navijačima da ne izlažu nas pravni tim nemogućim zadacima jer smo već na granici pravničkih i profesionalnih mogućnosti.
Izražavam i žaljenje zbog kazne našim rivalima, budući da smo svesni da je interes srpskog fudbala da oba naša kluba budu u poziciji da se na najbolji način bore za uspeh, pa, sledstevno najavama da ce uložiti žalbu na ovu odluku, nudimo iskusnu pravnu pomoc koja se vec pokazala kao delotvorna u organima UEFA",
saopštio je FK Partizan.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

16 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
JA SAM REVOLT, A TI
Saturday, 06.01.2018
11:06
avatar
nemam pojma
Friday, 05.01.2018
22:37

A ja se radujem kazni cigana! Dabogda ih izbacili zauvek!!!

avatar
Bojan Samardzic
Friday, 05.01.2018
21:45

Naucih ja pravo uz Vucelu...

avatar
Old_school
Friday, 05.01.2018
19:49

Bila je ideja da se kazni srpski tim. Ovaj put Zvezda, sa zaista neverovatnom kaznom?! Da nije Zvezda, kaznjen bi bio Partizan. Jednostavno ti iskompleksirani ljudi,koji odlucuju o tome, ne vole nas Srbe. A na zalost, mi im svesrdno svojim ponasanjem pomazemo u tome. Opet, ne mogu da ne poredim Hajdukove i Dinamove navijace sa svojim skandiranjima Gotovini &Co, te nacistickim simbolima na terenu, pa opet nista. Nadam se da onaj odozgo vidi sve, pa da ce se tim istim odluciocima, vratiti... Takodje, kako sam i ja kupio kartu za utakmicu, predlazem svim Zvezdasima da ne trazimo pare nazad, neka klub bar nesto zaradi od toga. Ja necu.

avatar
Che NS
Saturday, 06.01.2018
18:18

Svaka cast matori...Tako se podrzava klub za koji se navija,a ne na nacin koji je i doveo do ove situacije...Ali dzabe,kad se vrlo dobro zna ko pravi probleme na stadionima,a nista se ne radi na resavanju problema!!!

avatar
AlexPFC
Friday, 05.01.2018
18:57

Prijatno sam iznenađen, mada prethodni put su nas žestoko rebnuli pa je ovo verovatno neka vrsta kompenzacije. Mnogo bi bilo da su nam zatvorili stadion i ovaj put a gresi koji su nam se stavljali na dušu su bili zaista kozmetički naspram nekih koje su pravili recimo navijači Kelna u Londonu i Beogradu. Valjda je bezbednost ljudi na stadionu i oko njega bitnija od tamo nekog transparenta koji se može protumačiti na 100 načina? Preglasan razglas, utrčavanje skupljača lopti (čitaj bezopasnih klinaca) na teren po završetku utakmice, zakrčeno stepenište na istoku i zapadu, neakreditovani novinari na atletskoj stazi, skandiranje Kraljevini Srbiji kao i 2 topovska udara naspram 20 baklji navijača Jang Bojsa u Bernu.... Ovo sve jesu klasični propusti u organizaciji meča ali mislim da bi zatvaranje stadiona zbog ovih ''grehova'' bila klasična diskriminacija i iživljavanje UEFA-e, na kraju su po svemu sudeći to i oni sami shvatili. Sad samo nekako da se izbegne ponovni desant na južnu tribinu i sve će biti super....

avatar
JA SAM REVOLT, A TI
Monday, 08.01.2018
10:11

Pomenuto skandiranje nije apsolutno nikakav greh, a i to utrcavanje klinaca je vrlo mali.

avatar
DeXy \'92
Friday, 05.01.2018
18:54

I pomoc nudimo,uvek smo bili gospoda...

avatar
Sportski
Friday, 05.01.2018
18:48

Citam ovo saopstenje i ocima ne vjerujem, kakvi sve epiteti i objasnjenja :D Ispadose pravnici u Partizanu genijalci a u UEFI levati.

avatar
Friday, 05.01.2018
18:48

Normalno,ocekivano!

avatar
Diskretni heroj
Friday, 05.01.2018
18:45

Realno Ceski delegat kao da je podplacen bio. Izlupetao se na zapisu. Iz aviona se videlo da je navijanje bilo ok. Tako da svaka pricao o tome da se igra bez publike je smesna. Partizan sampion !

avatar
PARTIZAN 36
Friday, 05.01.2018
18:29

Ma sta nudite pomoc zlu srpskom fudbalu!Ma ajde molim vas sa njima ni u crkvu!

avatar
JA SAM REVOLT, A TI
Friday, 05.01.2018
17:50

U svojstvu sefa:-D Drago mi je sto sam pogresio jer sam bio ubedjen da cemo dobiti najmanje jednu utakmicu, a moguce je da je prevagnulo to sto smo izvukli zemljake tog idiota i zlotvora Ipo cijem li je samo diktatu onako referisao, da mi je znati:-D) iako u tom trenutku jos uvek nije bilo poznato protiv koga cemo igrati, ali, i ovi su verovatno zeleli da izbegnu svaku povezanosti i sumnju u nepristrasnost. Braco, ubuduce i konacno pamet u glavu jer mi nemamo para za lobiranje i podmazivanje, nemojte da domaci teren i pun stadion budu kazna za PARTIZAN vec samo adut!!!

avatar
nemam pojma
Saturday, 06.01.2018
14:18

Politiku van stadiona, na trgove, pred skupštinu, vladu, zgradu predsednika! Na stadion normalne ljubitelje sporta, ne huligane i kriminalce!

avatar
JA SAM REVOLT, A TI
Saturday, 06.01.2018
16:49
avatar
Paris Saint Germain
Friday, 05.01.2018
17:46