Zvanična potvrda iz FSS, tri scenarija za baraž Lige nacija, evo kada sledi konačna odluka!

Autor: Darko Mitrović
utorak 21.04.2020.
16:18
Izvor: Sportske.net, fss

UEFA danas organizovala novu video-konferenciju, ima novih informacija!

BETAPHOTO/FUDBALSKI SAVEZ SRBIJE/Nebojsa Parausic/DS
BETAPHOTO/FUDBALSKI SAVEZ SRBIJE/Nebojsa Parausic/DS

Povezane vesti

UEFA je na taj način organizovala sastanak sa generalnim sekretarima evropskih fudbalskih asocijacija, a o čemu se razgovaralo otkrio je generalni sekretar FSS Jovan Šurbatović.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
''Sastanak je protekao u veoma konstruktivnoj atmosferi. UEFA prati razvoj situacije sa virusom COVID-19 i svi Savezi su dobili preporuku da se nacionalna takmičenja završe u postojećim formatima. Ukoliko to nije moguće, formati se mogu menjati u skladu sa okolnostima, ali se ide ka tome da se okončaju i prvenstva i kup takmičenja u svim raspoloživim terminima'', izjavio je Šurbatović za zvanični sajt Saveza.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Ono što ovdašnju javnost najviše zanima jeste potencijalni termin odigravanja baraža Lige nacija, koji je ujedno i kvalifikacioni za plasman na Evropsko prvenstvo.

Srbija u polufinalu treba da igra sa Norveškom u Oslu, a danas su utvrđena tri potencijalna termina:
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
- Septembar i oktobar
- Oktobar i novembar
- Obe utakmice u novembru
-
Bonus
-⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
''Učesnici baraža bi trebalo da pošalju stvoj stav UEFA-i, koja će konačnu odluku o terminima baraža doneti 27. maja na sednici Izvršnog odbora. Mi ćemo narednih dana, u dogovoru sa sportskim sektorom i selektorom, izaći sa konkretnim predlogom, koji ćemo potom dostaviti evropskoj kući fudbala'', izjavio je Šurbatović.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Dodaje se i da je razgovarano i o završetku evropskih klupskih takmičenja, pa se očekuje da se Liga šampiona i Liga Evrope nastave u avgustu. Predloženi termini za završnicu su 27. (finale LE) i 29. avgust (finale LŠ).
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
''Važno je još istaći da su rokovi klubovima za licenciranje pomereni za mesec dana, dakle do 30. juna'', dodao je generealni sekretar FS Srbije Jovan Šurbatović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke