'Žuletov' algoritam - PSŽ da se ne nada golu?

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 07.12.2018.
09:51
Izvor: Sportske.net

Može li Crvena zvezda da zaustavi najefikasniji tim u Evropi i uradi nešto što nikome nije pošlo za rukom od početka tekuće sezone.

Beta/Branislav Božić/Ds
Beta/Branislav Božić/Ds

Povezane vesti

Brojke Pari Sen Žermena izgledaju impresivno. Aktuelni šampion Francuske dočekuje duel sa Crvenom zvezdom kao lider Lige 1 i tim koji ima najbolji golgeterski učinak kada gledamo "lige petice".

"Sveci" su na šesnaest utakmica u Ligi 1 postigli 49 golova (3,06 po meču), a kada tome dodamo 13 pogodaka na pet utakmica Lige šampiona dolazimo do brojke od 62 gola od početka sezone u dva najvažnija takmičenja.

"Na 'Marakani' nam gol nisu dali ni Napoli, ni Liverpul, ako se ponovi hemija nas i navijača, a verujem da hoće, možda se dogodi da i PSŽ ne zatrese Borjanovu mrežu", kaže za "Novosti" desni bek Crvene zvezde Filip Stojković.

Koliko će biti teško da Crvena zvezda pretvori u delo reči Filipa Stojkovića svedoči podatak da je PSŽ na svakoj utakmici od početka sezone postigao makar jedan gol!

"Prošle sezone nismo primili gol na tri gostovanja u Ligi Evrope, možda ovom nizu dodamo i tri meča kod kuće u Ligi šampiona bez gola. Nikad se ne zna. Mi ćemo uraditi šta je do nas", dodaje Stojković.

Ostaje da se vidi hoće li crveno-beli u duelu sa Pari Sen Žermenom nastupiti u najjačem sastavu, odnosno da li će odbrana koja je održala "nulu" sa Napolijem i Liverpulom biti na okupu. Filip Stojković je zbog problema sa povredama u Subotici igrao na štoperskoj poziciji, a nada se da će protiv PSŽ-a zauzeti mesto kraj desne aut linije.

"Nije mi bilo prvi put da igram štopera i nije loše bilo. Uspešno sam zamenio Babića. Izdržao sam dosta dobro svih 90 minuta posle duže pauze, nisam imao problema i mislim da ću moći da pomognem timu do kraja jeseni", zaključio je 'Žule' Stojković.

Crvenu zvezdu do kraja jesenjeg dela sezone očekuju još tri utakmice. Prva naredna na programu je u subotu, protivnik će biti kruševački Napredak. Sledi duel sa Pari Sen Žermenom, a u poslednjem kolu jesenjeg dela sezone u Super ligi crveno-beli idu na megdan Čukaričkom.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
CHIEF_BGD
Friday, 07.12.2018
22:30

Stojković je lupetao i pre prve tekme u Parizu,
pa je bio direktni krivac za 3 gola.
Iskreno, više bih voleo da igra Gobelja umesto ovog nesrećnika...

avatar
Bekias
Friday, 07.12.2018
19:05

Budalastine ... bar tri ce vam uci... zivi bili pa videli

avatar
Dexa
Friday, 07.12.2018
18:04

Ćuti i radi. Pričaj kad uradiš posao !

avatar
Pixi GOOL iz kornera
Friday, 07.12.2018
13:49

Dao Bog da ne primimo gol, ali da uguramo barem jedan, ali vredan.