Žreb za EP - Nije dobro, Srbija u trećem šeširu!

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 21.11.2018.
14:55
Izvor: Sportske.net

Biće mladoj selekciji potrebno dosta sreće na žrebu kako ponovo ne bi završila u "grupi smrti" na kontinentalnom šampionatu.

Sportske.net/Nikola Krstić
Sportske.net/Nikola Krstić

Povezane vesti

Dva dana uoči žreba za Evropsko prvenstvo mladih selekcija u Italiji i San Marinu formirani su šeširi.

Mlada selekcija fudbalske reprezentacije Srbije završila je u trećem, a to znači da će joj na žrebu biti potrebno dosta sreće kako bi izbegla "grupu smrti".

Poziciju A1 automatski je zauzela reprezentacija domaćina (Italija), a na pozicije B1 i C1 biće smeštene selekcije iz prvog šešira - Nemačka i Engleska.

U drugom šeširu nalaze se Španija, Danska i Francuska, ali će one biti raspoređene po grupama tek nakon što se isprazni treći šešir.

Šest reprezentacija našlo se u trećem šeširu, među njima je i Srbija. Pored "Orlića" tu su još Hrvatska, Belgija, Austrija, Poljska i Rumunija.

Pošto će nakon prvog šešira biti žrebane reprezentacije iz trećeg, trenutno možemo da zaključimo samo to da će Srbija biti u grupi sa jednom od selekcija koje se nalaze u istom šeširu.

Kakav god žreb da bude, borba za plasman u polufinale biće još teža jer mesto među četiri najbolje obezbeđuju tri prvoplasirane i najbolje drugoplasirana reprezentacija.

Žreb je na programu u petak, 23. novembra od 18 časova, a ne treba zaboraviti da će učesnici polufinala predstojećeg Evropskog prvenstva obezbediti plasman na Olimpijske igre u Tokiju.

Kontinentalni šampionat u Italiji i San Marinu igra se od 16. do 30. juna sledeće godine.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Algebrons
Wednesday, 21.11.2018
19:13

Jeste da je ovo nebitan turnir, ali interesantni su aršini za ove šešire - dok smo jedva odlazili na prvenstva, pa tamo redovno stizali do finala i polufinala, gledali su se isključivo rezultati u kvalifikacijama, te smo zbog istih večito bili treći ili četvrti šešir. Sada smo kvalifikacije završili sa 2 remija, pa sei znenada ne gledaju ti rezultati, nego nešto sasvim drugo, ali - šta? Vidim Englezi su u prvom šeširu verovatno na osnovu osvojenog EP do 19 i SP do 20 godina, ali kako to da mi nismo bili u prvom šeširu za EP 2017, nakon što smo osvojili iste te stvari?

avatar
neme
Wednesday, 21.11.2018
18:37

Ma koga to zanima kad uknjizis te nastupe na ep nule se same dodaju koga briga jesi li treci ili peti.

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Wednesday, 21.11.2018
16:02

Daj Dansku i Poljsku pa da se sa onim azdajama pokoljemo za to 1. mesto:-D