Znate li ko je prethodni put vodio Srbiju protiv Brazila? Zaustavio je Nejmara!

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 04.12.2017.
12:45
Izvor: Sportske.net, ALO.RS

Veruje da je došlo vreme da se Srbija plasira u drugi krug.

EPA-EFE/DESK
EPA-EFE/DESK

Povezane vesti

Žreb obavljen prošlog petka u Moskvi vratio nam je sećanja tri i po godine unazad, kada je naš nacionalni tim prethodni put odmerio snage sa Brazilcima.

Bila je to za Brazil generalna proba pred Svetsko prvenstvo koje su oni organizovali i na kojem su imali velike ambicije, a Srbiji je taj meč došao kao uteha posle još jednog neuspešnog kvalifikacionog ciklusa.

''Orlovi'' su u Sao Paulu pružili dobar otpor domaćinu, ali su ipak poraženi sa 1:0, golom Freda u 58. minutu.

U izjavi za ''Alo'', ovu utakmicu je posle žreba još jednom prokomentarisao tadašnji selektor Srbije Ljubinko Drulović, koji je posebno naglasio da je Nejmar u tom susretu bio zaustavljen od strane naših igrača.

''Često se setim te utakmice. Zaista smo igrali dobro, na svakom delu terena parirali smo Brazilcima i nesrećno sno izgubili golom Freda sa 1:0. Moj tadašnji stručni štab i ja smo potpuno smo snimili igru rivala, zaustavili Nejmara i malo je nedostajalo da ostanemo neporaženi'', istakao je Drulović.

On dodaje i da se sastavi ove dve selekcije nisu mnogo promenili u ove tri godine, pa smatra da bi neki recepti iz tog dvoboja mogli ponovo da se primene, bez obzira ko bude izabran za selektora.

''Mladen Krstajić ili neko drugi, uvek može da me pozove za neki savet ili sugestiju, jer znam da bih s tom ekipom, da sam dobio priliku da radim, uspeo da postignem veliki rezultat'', ističe Drulović.

A kada su u pitanju šanse ''Orlova'' za plasman u osminu finala, Drulović nema dilemu.

''Mislim da je konačno došlo vreme da prođemo grupnu fazu i to zaista priželjkujem. Treba samo da budemo smireni i koncentrisani, bez velikih najava, a kvalitet sigurno imamo'', objašnjava Drulović.

Na kraju, da se još jednom podsetimo najzanimljivijih detalja sa utakmice u Sao Paulu, početkom juna, 2014.

Srbija je tada nastupila u sledećem sastavu: Stojković (Lukač), Basta (Vulićević), Ivanović, D. Tošić, Kolarov - Petrović (Mrđa), Matić - Marković (Gudelj), Tadić (Z. Tošić), Jojić - Mitrović (F. Đorđević).

Za Brazil su igrali: Žulio Cezar - Dani Alveš (Maikon), Tijago Silva, David Luiz, Marselo (Maksel) - Paulinjo (Fernandinjo), Luiz Gustavo - Hulk, Oskar (Vilijan), Nejmar (Bernard) - Fred (Žo). Selektor: Luis Felipe Skolari.

-

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

22 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
kurcelicu, USTASO!!!
Tuesday, 05.12.2017
21:01

Nije u skladu sa uslovima ako napisem da je Brazil i '06 bio veoma jak?!

avatar
CZYNWA
Tuesday, 05.12.2017
00:15

Hahahaha pa on ni sa reprezentacijom Brazila na Kupu Africkih nacija ne bi napravio uspijeh.

avatar
3x3
Monday, 04.12.2017
22:00

Izjavio je: Nama je malo falilo da ostanemo neporazeni. . . . Prosto je neverovatno da je nama apsollutno uvek cilj da ostanemo ne porazeni, nikad ne idemo na pobedu i uvek se nekog bojimo. Dajte bre vise ljudi da igramo fudbal, pa kako bude. Ne mozemo doveka ni gubiti, mora se taj bzvz mentalitet menjati (da ostanemo neporazeni).

avatar
Monday, 04.12.2017
19:05

Nas veciti problem je sto uvek precenjujemo mogucnosti nekih reprezentacija i sto mislimo na primeru Brazila da je ta selekcija jaka kao ona iz amerike 1994 sa romarijem ili 1998 ili 2002 sa Ronaldom a to nema veze sa zivotom. Tu je nas problem, da previse hvalimo nase protivnike najcesce bez konkretnog osnova i kao da u napred trazimo opravdanja za eventualni neuspeh. Mislim da sam sve rekao.

avatar
NikkiCFC
Monday, 04.12.2017
15:24

Zaustavio ga je Basta koji ga je cuvao.

avatar
Vesely
Monday, 04.12.2017
14:19

Brazil je te godine bio katastrofalan. Na nivou prosečne južnoameričke selekcije. Lagano smo mogli da ih dobijemo. Čudno mi je kako većina smatra da je Brazil najveći favorit za osvajanje. Ok. Sad je drugačija situacija, imaju strašni fudbalere na svim pozicijama. Ali mislim da nemaju tim. Tako da, najverovatnije će ponovo evropska zemlja pobediti. Što se nas tiče, nemamo mnogo šansi. Ali nismo ni imali na Novom Zelandu pa smo ostvarili istorijski uspeh. Ako je mogla Kostarika pre 4 godine da napravi uspeh, moćićemo i mi, a imamo dovoljno kvaliteta za tako nešto

avatar
MalaSkoljkica
Monday, 04.12.2017
23:07

Ja licno smatram Brazil za ubedljivo najveceg favorita. Ekipa je dosta sazrela od proslog svetskog prvenstva, igraci pojedinacno igraju zaista dobro, odlicno su odigrali i kvalifikacije. Mislim da nijedna evropska ekipa nema velike sanse, najvecu bih mozda dao Francuzima, iako oni ne znaju da igraju kao ekipa. Mislim da Nejmar stvarno pravi veliku razliku u odnosu na sve ostale fudbalere danas, trenutno samo Mesi igra na njegovom nivou.

avatar
kurcelicu, USTASO!!!
Tuesday, 05.12.2017
18:25

Brazil, Nemacka, Francuska, eventualno Spanija, tu treba traziti novog prvaka sveta, nikakva Argentina, nikakvi Portugal, Belgija i Engleska.

avatar
DR DRE
Monday, 04.12.2017
14:05

Miodrag Jesic, Vladimir Vermezovic, Zoran Milinkovic, Ljubinko Drulovic, Jirgen Reber, Avram Grant, Miroslav Djukic, ali, i Ivan Tomic, Vuk Rasovic, Goran Stevanovic. Kad bih birao najgoreg, izabrao bih upravo Drulovica, jeste da ima taj veliki uspeh iz Litvanije, ali u Makedoniji se bas propisno obrukao i pre Partizana. Znaci, prvo Drulovic (hvala mu na preuzimanju, to mora donekle da se ceni, ali zna se po cemu ce vanze ipak najvise biti upamcen) pa tek posle njega idu Svaba (nije Mateus), Deda Avram, Kiza, Jesa, Djuka, Vermez i ostali...

avatar
Tomić: Lažna legenda
Monday, 04.12.2017
21:08

Đukić mislim da trenutno ne zaslužuje da se nađe u ovom društvu, kao ni Vermezović jer su oboje prezimili u Evropi, Đukić možda čak i osvoji ligu.

avatar
DR DRE
Tuesday, 05.12.2017
16:40

Bogami, zasluzuje.

avatar
$$$ BRACELA $$$
Monday, 04.12.2017
23:19

ko prozor na promaji....

avatar
DR DRE
Monday, 04.12.2017
13:56

Da, sigurno bi to bio neki veliki rezultat, secam se kako si tretirao Adema. Ovde je pomocni napravio kardinalnu gresku kod onog -ofsajda-, gresku vecu i od kiksa Ivanovica. Ivanovicu, sivi ticu, sram te bilo. Secam se da je Lukac odlicno branio na ovoj utakmici. Inace, kakav je to faul sudija video na samom pocetku? Cist start na loptu.