Zna se ko u Zvezdi šutira penale, znate li zašto je danas napravljen izuzetak?

Autor: Mihajlo Vidojević
ponedeljak 25.06.2018.
22:32
Izvor: Sportske.net, crvenazvezdafk.com

Nakon pobede nad Ridom strateg Crvene zvezde govorio o novajlijama i odluci da Dejan Meleg izvede kazneni udarac.

Beta/Branislav Božić/Ds
Beta/Branislav Božić/Ds

Povezane vesti

Šampion Srbije odigrao je danas prvi kontrolni meč u sklopu priprema koje se odvijaju u austrijskom Vindišgarstenu.

Crvena zvezda je savladala ekipu Rida rezultatom 2:0 golovima El Fardu Bena i Dejana Melga.

"Utisci su naravno dobri nakon pobede. Rekli smo da ono što uvežbavamo na treninzima želimo da sprovedemo u delo. Imamo nekoliko novajlija, želimo da se oni što pre integrišu u naš sistem igre. Mogu da budem zadovoljan kako sve to teče. Rezultat je sigurno uvek bitan, ali u ovom trenutku nije primaran. Sada mi je najvažnije da kod svojih igrača vidim želju, htenje i da sprovode u delo ono što radimo na treninzima", kazao je posle današnje utakmice Vladan Milojević.

"I dalje radimo najviše na fizičkoj pripremi i mislim da smo na tom polju sve bolji iz dana u dan. Mogu da budem zadovoljan odnosom prema igri mojih fudbalera, oni znaju da ja na tome insistiram. Bilo je dosta dobrih stvari danas na terenu, ali naravno i nekoliko onih koje treba ispraviti. Za to i služe treninzi i pripremne utakmice, idemo korak po korak i svakim danom se trudimo da budemo sve bolji", dodao je trener Crvene zvezde.

Drugi pogodak na meču postigao je novajlija Dejan Meleg i to iz kaznenog udarca. U Zvezdi se zna spisak izvođača penala ali je danas napravljen izuzetak.

"Imamo izvođače penala, ali sigurno smo ovim gestim hteli da ukažemo poverenje i poštovanje Melegu. On zaista vredno trenira, ali nemojte da zaboravite da je imao dugu pauzu u Kajzeriju, nije igrao. Pokušavamo da otkrijemo na kojoj poziciji će se on najbolje uklopiti. I on i Stojiljković dolaze iz pauze, moramo da budemo strpljivi što se tiče integrisanja u naš sistem igre i podizanja fizičke pripreme. Oni u kvalitetni fudbaleri, nemamo tu nikakvu dilemu, ali želimo da izbegnemo neki potencijalan problem sa povredama, ne bi bilo dobro da ih to izbaci iz koloseka", objasnio je Milojević.

Strateg crveno-belih dodao je da će predstojeći kontrolni mečevi poslužiti ekipi da se dodatno uigra, a najavio je i da će mlađi igrači dobiti veću minutažu.

Zvezda takmičarsku sezonu počinje 11. jula u Rigi. Tog dana crveno-beli gostuju Spartaksu u okviru prvog meča prvog kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke