Živković: "Tu sam da pomognem, velika mi je čast"

Autor: Beta Beta
utorak 07.11.2017.
11:00
Izvor: Beta

Srpski fudbaler Andrija Živković rekao je danas da je prelep osećaj to što je ponovo u reprezentaciji i da će dati sve od sebe da opravda očekivanja.

Epa/Tytus Zmijewski
Epa/Tytus Zmijewski

Povezane vesti

Andrija Živković je dobio naknadni poziv u tim koji će na azijskoj turneji voditi član stručnog štaba Mladen Krstajić, na prijateljskim utakmicama protiv Kine i Južne Koreje.

"Drago mi je što sam ovde, velika je čast i privilegija igrati za reprezentaciju. Mnogo znači za srpski fudbal to što smo otišli na Svetsko prvenstvo i daćemo sve od sebe da opravdamo očekivanja, a sigurno je da ćemo se boriti", rekao je Živković novinarima na beogradskom aerodromu pred put za Kinu.

"Mislim da igram dobro i da sam u dobroj formi", rekao je 21-godišnji krilni fudbaler portugalske Benfike.

On nije želeo da komentariše smenu selektora Slavoljuba Muslina, uz reči da je na igračima da "rade i gledaju samo na teren".

Živković je rekao da će mu biti drago ko god bude bio novi selektor.

Predstojeće utakmice u Aziji vidi kao priliku da se igrači što bolje upoznaju, vide gde su i spreme za Svetsko prvenstvo u Rusiji.

Nekadašnji fudbaler Partizana čestitao je svom bivšem klubu, ali i Crvenoj zvezdi na rezultatima koji postižu u Evropi.

"Srpski fudbal se diže i veoma mi je drago zbog toga. Čestitam Partizanu i Zvezdi i želim im što veći uspeh u Evropi, naravno više Partizanu", rekao je Živković uz osmeh.

Pored Živkovića, naknadni poziv u nacionalni tim dobio je i njegov vršnjak iz Crvene zvezde Nemanja Radonjić, a Aleksandar Prijović im je poželeo dobrodošlicu.

Aleksandar Prijovic
Foto: Epa/Andrej Čukić

"Mladi su tu da ih prihvatim onako kako su mene prihvatili ostali u reprezentaciji, fenomenalno. Maksimalno ću se potruditi da im ugodim, da se što pre naviknu na ekipu i atmosferu", rekao je Prijović.

Junak u pobedi nad Gruzijom, posle koje se Srbija plasirala na Svetsko prvenstvo, kazao je da Srbija želi pobede u predstojćim prijateljskim susretima u Aziji.

"Želimo pobede u obe utakmice. Svaku smatramo veoma ozbiljno i spremaćemo se kao za kvalifikacije. Potrebno nam je da se što bolje uigramo. Put će biti težak, ali nema veze, bićemo tamo nekoliko dana i navići ćemo se do utakmice", kazao je Prijović.

Reprezentacija Srbije će 10. novembra igrati protiv Kine u Guangdžouu, dok će se četiri dana kasnije u Ulsanu sastati sa Južnom Korejom.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

7 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Chella_ynwa
Tuesday, 07.11.2017
12:09

Ja koliko znam Zivkovic poslednjih nekoliko utakmica nije bio ni u protokolu, a kaze da igra dobro i u dobroj je formi???

avatar
DR DRE
Tuesday, 07.11.2017
12:25

Je l' sad sporno i to sto je on pozvan? Koga mi imamo boljeg od njega na toj poziciji? Moze li nekom da se da mali kredit zbog zasluga u mladjoj selekciji?

avatar
Sale Mladenovic
Tuesday, 07.11.2017
17:44

Pa slabo pratis onda.Obe utakmice sa Mancesterom,dve utakmice za mladu (i to ektra odigrao) i jedan meč u prvenstvu je imao u oktobru. Kada nije u timu uvek je na klupi (tako da je uvek u protokolu) .U septembru Je odigrao obe utakmice lige šampiona i sve mečeve u prvenstvu.

avatar
Chella_ynwa
Tuesday, 07.11.2017
15:31

Nije, i ja sam bio za to da bude pozvan. Samo kazem da mu je poslednja utakmica bila ona prva protiv Junajteda kad je usao u 60' minutu. A kaze da dobro igra i da je u formi.

avatar
DR DRE
Tuesday, 07.11.2017
12:01

U 12:35h protiv Kine, tacno u podne protiv Juzne Koreje.