Zimus ga tražila Zvezda, završio u Belorusiji i sad je jedan od retkih koji igra fudbal!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 22.03.2020.
08:24
Izvor: Sportske.net, Novosti.rs

Kako je igrati fudbal kad maltene ceo svet stoji?

fknapredak.rs
fknapredak.rs

Povezane vesti

Mnogi se čude Belorusiji ovih dana, s obzirom da je jedna od retkih zemalja u kojoj se bez problema igra fudbal.

Ovog vikenda je počeo njihov šampionat, prvo kolo se igra pred publikom, a akteri svega toga su i pojedini fudbaleri koje smo doskora gledali i u našoj Linglong Superligi.

Juče se iz Belorusije oglasio Boris Kopitović, bivši fudbaler Čukaričkog, a danas je svoje utiske u razgovoru za ''Novosti'' izneo i Igor Ivanović.

Ovaj momak je pažnju na sebe skrenuo odličnim igrama u kruševačkom Napretku, pa se tokom zime pisalo i u Zvezdinom interesovanju za njega, ali na kraju je odlučio da se preseli u Belorusiju, gde sada nastupa za Šahtjor Soligorsk.

Njegov tim je na otvaranju sezone poražen na svom terenu od Žodina sa 1:0, Ivanović je bio na klupi za rezerve, a među starterima se našao bivši kapiten Vojvodine Nikola Antić.

''Deluje pomalo čudno, iako je u fudbalu nešto najnormalnije da se igra pred publikom, ali u sklopu poslednjih dešavanja širom sveta izgleda zaista nesvakidašnje. Naša prva utakmica protiv Žodina nije bila mnogo posećena, međutim, bio je sasvim korektan ambijent'', objašnjava Ivanović.
-
Kazino baner

Otkriva da je i u Belorusiji pandemija koronavirusa glavna tema, ali da nema nikakve panike i da se život za sada odvija najnormalnije, osim što su granice zatvorene.

Kao uvod u novu sezonu nedavno je odigran i meč Suerkupa, Brest - Šahtjor.

''Tada još nije bila proglašena pandemija virusa korona, ali je cela ta tenzija uveliko bila prisutna. To nimalo nije uticalo na navijače, tribine su bile prepune'', objašnjava Ivanović.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke