Zimski san - Java ili košmar za Stojanovića?

 • Autor: Beta

 • 08. decembar 2013.

 • 15:06

 • Izvor: Beta

 • facebook
 • twitter
 • linkedin
 • email

I dalje je neizvesno da li će Slaviša Stojanović voditi Zvezdu i u prolećnom delu sezone, od Dragana Džajića, čini se ima pordšku, ali sam trener ističe da će znati više o svojoj budućnosti tek nakon sastanka sa upravom

Trener fudbalera Crvene zvezde Slaviša Stojanović ističe da će se početkom nedelje sastati sa čelnicima kluba i da je će oni odlučiti kakav je njegov dalji status.

"Na početku je bio dogovor da popričamo nakon polusezone, da vidimo gde smo. Svako želi da sazna što pre kakav mu je dalji put i nadam se da će to da bude što pre jer već treba da se sprema dalji rad, mnogo toga. Za trenera odmor nikada nije odmor, već je uvek aktivan",
rekao je Stojanović novinarima na stadionu Zvezde.

Crveno-beli su jesenji deo prvenstva završili na drugom mestu sa bodom manje od Partizana, u Kupu su eliminisani u četvrtfinalu, dok su u kvalifikacijama za Ligu Evropa ispali u trećem kolu.

"Još treba sve da se slegne, ali mislim da je bilo relativno dobro, ako uzmemo u obzir šta se sve dogđalo u poslednjih šest meseci. Ali, za konkretnije stvari mora da se napravi analiza i da vidimo gde možemo bolje", kazao je Stojanović.

On je rekao da više ne želi da srlja sa izjavama već da mora da se smiri i da se odmori.

"Prvi i jedini plan je da se konačno malo smirim i odmorim, kao i da ne srljam sa bilo kakvim izjavama. Toga ću da se držim", rekao je Stojanović, koji se posle jučerašnje utakmice poslednjeg kola Super lige protiv Vojvodine upustio u polemiku sa novinarima.

Trener je istakao da smatra da Zvezda može da osvoji titulu ove sezone, ali da su ekipi potrebna pojačanja.

"Naravno da smatram da možemo da osvojimo titulu, ali su nam potrebna pojačanja na pozicijama gde se vidi da smo deficitarni. Moramo da se dobro spremimo, pojačamo konkurenciju u timu i da se ovi igrači koji su tu podignu na viši nivo", naveo je Stojanović.

Zvezda je u subotu, u poslednjem kolu jesenjeg dela sezone pobedila Vojvodinu sa 2:1, golom Dragana Mrđe u sudijskoj nadoknadi vremena.

"Šta reći, scenario koji se retko viđa srećom je otišao na našu stranu. Svi igrači su dali sve od sebe tokom cele utakmice, nisu se štedeli ni trenutka, a nisu gubili veru čak ni posle promašenog penala. Snimak utakmice sam pogledao u tri ujutro, posebno poslednjih 15, 20 minuta"
, kazao je Stojanović.

Prema njegovim rečima, problem tokom sezone je to što Zvezdini fudbaleri nisu na svaku utakmicu gledali ozbiljno, kao na tu sa Vojvodinom.

"Nemoguće je uvek držati motivaciju na maksimumu, igrači u nekim trenucima nisu razmišljali ozbiljno, kao protiv Vojvodine, a svaka utakmica donosi isto. Mentalni sklop bi trebalo, svi skupa, da popravimo, da ne gledamo protiv koga igramo, svaka je utakmica važna za Zvezdu",
rekao je Stojanović.

Crvena zvezda je danas obeležila 22. godinu od osvajanja titule svetskog šampiona u Tokiju, a Stojanović se prisetio da je 8. decembra 1991. "u kućnoj atmosferi sa prijateljima uživao u tom fantastičnom uspehu".

Tom prilikom o Stojanovićevom statusu izneo je svoje gledište i predsednik Dragan Džajić.

"Sve informacije o treneru i igračkom kadru dobićete narednih dana. Nepravda je kada je on u pitanju, mnogo toga mu stavljano na teret, radio je pod velikim opterećenjem, izdražao je veliki teret i breme. Ali svi koji su radili i koji ce raditi susretaće se sa takvim problemom", kazao je on.

"Stojanović će nastaviti da radi, mi ćemo imati sednice UO i donosićemo odluke, ne samo kada je u pitanju trener, ima još mnogo važnih stvari koje bismo trebali da rešimo", dodao je Džajić.

Džajić je istakao da ga je iznerviralo što su pojedini igrači tražili raskid ugovora i dodao da klub neće pobeći od obaveza.

"Niko nije bio neupućen da je klub u velikim problemima, igrači takođe. Iznerviralo me je što su igrači u poslednjoj nedelji podnosili zahtev za raskid ugovora. To nije bilo potrebno, moglo je da se sačeka desetak dana. Oni imaju ta prava, ali ne volim da nas dovode u tešku situaciju, da se borimo i sa protivnikom na terenu, Vojvodinom, koja je u našim uslovima jedna od najboljih ekipa"
, rekao je.

On je istakao da će zvezda na prvi deo priprema ići na Kopar i "da će morati da se obave jače pripreme, da svi igrači počnu u isto vreme, kako bi ravnopravno konkurisali za titulu, što je prevashodni cilj".

"U poslednje vreme često sam razgovarao sa igračima. Pokušćemo da ispunimo sve što smo obećali. Moraju dobro da se odmore i pripreme za nastavak sezone
", rekao je Džajić i dodao da bi sednica UO trebalo da bude održana sutra ili u utorak.
 • facebook
 • twitter
 • linkedin
 • email

Komentari