Žigiću danas mesto na terenu, umesto klupe?

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 10.06.2019.
10:02
Izvor: Sportske.net

Sećate li se kad je Žiga dotukao Litvance?

Beta/Branislav Božić/Ds
Beta/Branislav Božić/Ds

Povezane vesti

Za razliku od Ukrajine, protiv koje imamo užasan skor i beležimo samo poraze gde god smo se do sada sastajali, međusobni skor koji imamo protiv Litvanaca mnogo je povoljniji po naš nacionalni tim.

Posebno u vreme kada smo nastupali kao Srbija i Crna Gora, kada smo ih tri puta savladali u isto toliko mečeva (4:1 i dva puta po 2:0), a od tih osam golova Mateja Kežman je postigao ukupno četiri, Saša Ilić dva, a po jedan Vukić i Bojan Brnović.

Od kada je Srbija samostalna država, Srbija i Litvanija su se do sada sastajale četiri puta, a ''Orlovi'' imaju tri pobede i jedan poraz.

Osim jesenas u Ligi nacija, kada smo slavili sa 4:1, najubedljiviji smo bili u oktobru 2008. godine, ukvalifikacijama za Svetsko prvenstvo, kada smo trijumfovali sa 3:0. Goste iz Litvanije tada je ''načeo'' Bane Ivanović, prednost duplirao Miloš Krasić, a dotukao ih je Nikola Žigić, pogotkom u finišu za konačnih 3:0.

Danas je Žigić u stručnom štabu našeg nacionalnog tima, odnedavno je Krstajićev pomoćnik, a u pomenutoj utakmici pre nepunih 11 godina njih dvojica su bili zajedno na terenu. Krstajić je tada u 24. minutu zamenio povređenog Dragutinovića, a Žigić je odigrao svih 90 minuta.

U prilogu je podsećanje i na tu utakmicu.
-

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
carbone
Monday, 10.06.2019
13:38

a sada dali televiziji NOVA S DA PRENOSI REPRENZETACIJU...Uzas

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Monday, 10.06.2019
10:07

Svih osam komada Grobusi.

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Monday, 10.06.2019
10:07

Kako je on dobio sadasnji posao, koje su njegove kvalifikacije za to mesto? Ta kad smo ih pobedili 4:1 je bila odigrana u Smederevu.