Zemun promovisao najmlađeg trenera Super lige!

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 11.04.2019.
15:37
Izvor: Sportske.net

"Fenjeraša" iz Gornje Varoši u Super ligi će pokušati da sačuva perspektivni mladi trener Rade Koković.

fkzemun.rs
fkzemun.rs

Povezane vesti

Fudbalski klub Zemun rastao se sa Dejanom 'Švabom' Đurđevićem po završetku preliminarne faze takmičenja u Super ligi Srbije.

Umesto Dejana Đurđevića u klub je stigao mladi trener Rade Koković (35) koji je igračku karijeru okončao upravo na "Gradskom stadionu" u Zemunu.

"Istakao bih da mi je veliko zadovoljstvo što sam ponovo u klubu gde sam završio igračku i počeo trenersku karijeru. Došao sam ovde da pobedim. Ne može prostije od toga, tu sam da pobedim i uradim sve sa svojim stručnim štabom da Zemun ove sezone izbori opstanak", rekao je Koković na promociji.

Prvi samostalni angažman Koković je imao u Kini, a u tekućoj sezoni vodio je beogradski Sinđelić i uspeo da ga uvede u plej-of Prve lige Srbije.

Na klupi Zemuna čekaju ga mnogo veća iskušenja i potpuno drugačiji izazov jer se ekipa grčevito bori za opstanak u elitnom fudbalskom društvu.

"To je naš cilj, a o nekim ciljevima za sledeću sezonu i dugoročnim planovima nećemo sada. Zahtevaću od mojih igrača da prihvate mentalitet pobede. Zahvalan sam rukovodstvu kluba što je u meni prepoznao stručnjaka koji može da doprinese u ostvarenju klupskih ciljva, a već od danas krećemo da radimo na tome", zaključio je novi trener Zemuna.

Rade Koković će biti četvrti stručnjak koji će predvoditi Zemun u sezoni na izmaku. Na klupi superligaša iz Gornje Varoši pre Kokovića su sedeli Milan Milanović, Miloš Kruščić i Dejan Đurđević.

Zemun se pred početak plej-auta nalazi na poslednjoj poziciji na tabeli sa samo 9 bodova. Sreća je u tome što mu prvi klub iznad crte beži samo četiri boda, a do kraja sezone ostalo je još sedam utakmica.

Debi na klupi Zemuna Rade Koković će imati u subotnjem duelu sa ekipom Voždovca.

Treneri superligaša rangirani po starosti:
1. Milorad Kosanović (Napredak) 68
2. Milan Milanović (Radnik) 56
3. Dragan Antić (Dinamo) 55
4. Zvezdan Milošević (Rad) 54
5. Simo Krunić (Čukarički) 52
6. Zoran Govedarica (OFK Bačka) 50
7. Nenad Milovanović (Mladost) 49
8. Vladan Milojević (Crvena zvezda) 49
9. Dragan Radojičić (Proleter) 48
10. Darko Tešović (Mačva) 48
11. Dragan Aničić (Voždovac) 48
12. Savo Milošević (Partizan) 45
13. Predrag Rogan (Spartak ŽK) 44
14. Nenad Lalatović (Radnički Niš) 41
15. Radovan Krivokapić (Vojvodina) 40
16. Rade Koković (Zemun) 35

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke