Zdjelar: "Pobeda u derbiju i kup za spas sezone, a sudije da se ne brukaju"

Autor: Pavle Knežević
utorak 23.04.2019.
17:21
Izvor: Sportske.net

Ne razmišlja borbeni vezista o suđenju, jer derbi gleda "cela Srbija".

Sportske.net/Nikola Krstić
Sportske.net/Nikola Krstić

Povezane vesti

Ostala su još samo dva dana do "večitog" derbija, utakmice koja može da doprinese odlučivanju o tituli, ali i mestu u Evropi. Partizan je u prva dva derbija u sezoni potvrdio staru sintagmu da u derbijima nema favorita.

Takvo mišljenje i pred 160. susret "večitih" ima i Saša Zdjelar, jedan od najborbenijih i najboljih u prva dva duela, koja su oba završena 1:1.

"Svaki derbi je novo dokazivanje, nova utakmica. Niko ne može da prognozira derbi. Pred poslednja dva svi su mislili da su oni ne znam kakvi favoriti, da su mnogo bolji, da će napraviti ne znam šta na terenu, pa se ništa nije desilo.

Ovo sada je takođe nova utakmica, prilika da se igrači dokažu, da potvrde kvalitet. Očekujem dobru utakmicu, dobru atmosferu, a pokazali smo da možemo da pronađemo i iskoristimo njihove mane u igri
", rekao je Zdjelar novinarima u Teleoptiku pred trening crno-belih.

Partizan je u nedelju izgubio od Radničkog u Nišu 3:1, ali je klub posle toga izdao saopštenje vezano za suđenje. Kako je taj poraz uticao na ekipu, da li je ubio atmosferu?

"Mene lično nije obeshrabrilo. Svi znamo kako se gube utakmice u Nišu. Nema više potrebe da pričamo o tome, svi to znaju. Ništa me ne čudi", bez oklevanja je rekao Zdjelar.

Novinari su ga pitali da pojasni malo i kaže kakvo suđenje sada očekuje.

"Iskreno, ne razmišljam  o suđenju, to je utakmica koju svi gledaju, niko valjda ne želi da se bruka i pokaže negativnu stranu. Tu treba biti fer i neka bolji pobedi", odgovorio je on.

Usledilo je pitanje: "da li se srpske sudije brukaju ove sezone?"

"Kao što ste videli, poslednja utakmica u Nišu... Mislim da je to brukanje", bez oklevanja kaže Zdjelar.

Na poslednjem derbiju je bilo mnogo tenzija, kao i posle meča, čak između tebe i Marka Marina, sa kojim si dobar prijatelj...

"Jeste bilo dosta tenzija na terenu. Dešavale su se i neke sudijske odluke koje su i kod nas i kod njih doprinele da nervoza bude velika i da dođe do tih incidenata. Što se tiče Marina, mi smo veliki prijatelji, došlo je do nekog nesporazuma, ali i dalje smo prijatelji. A u četvrtak, na terenu opet najveći neprijatelji", kaže Zdejlar kroz smeh.

On je kazao da činjenica da Boaći neće igrati ne menja ništa i podsetio da se na prošlom derbiju istakao Pavkov. Novinari su ga podsetili i da Zvezda ulazi u meč posle poraza, svog prvog u sezoni.

"Moraju i oni nekad da padnu u igri, i to je normalno. Svaki put kad se izgubi, koliko god da sve ide super, uvek dođe do nesuglasica, fudbal je ipak timska igra, to je normalno", sleže Zdjelar ramenima.

Da li bi eventualna pobeda u derbiju, a onda i osvajanje kupa koliko-toliko spasili sezonu?

"To je jedino što je ostalo pred nama. Daćemo sve od sebe da odigramo što bolje i probamo da dobijemo u četvrtak, a onda i osvojimo Kup. A što se tiče pritiska, postoji neki pozitivan pritisak, mada ga lično ne osećam. Mi igramo fudbal, to je 90 minuta igre, a u petak je novi dan, novo dokazivanje, novi trening. Ovo je ipak samo jedna utakmica", kaže Zdjelar.

Utakmica Crvena zvezda - Partizan igra se u četvrtak od 19 sati na stadionu "Rajko Mitić".

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
NemanjaaVidiiiicNo1
Tuesday, 23.04.2019
19:19

Da se ne brukaju nego da vam daju kartone za onaj ragbi,posto fudbal ne igrate

avatar
Bergkamp10
Tuesday, 23.04.2019
18:53

Pa prethodna dva derbija da se sudije nisu brukale, ostali bi bez dva igraca, plan igre slomij noge Zvezdinim igračima....

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Tuesday, 23.04.2019
17:51

Za zvezdine sudije je čast da krade Partizan, za njih to nije bruka i sramota, a zajedno sa svojim navijačima slave to i ponose se time.

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Tuesday, 23.04.2019
17:36

Moze i Markovic na klupi umesto (pre) Ostojica.

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Tuesday, 23.04.2019
17:27

Ma, kakvi bre neprijatelji, zar nisu bili zajedno (saigraci) u Pireju? Derbi je tenzija, desavale su se i gore stvari, ali, to se sve zaboravi vec sutradan:-D Nazovi sudija ce se sigurno brukati, na nama je da damo sve od sebe i da opet ogolimo ono sto oni rade. Stojkovic- celavi Miletic, Vailente, Pavlovic, Urosevic- Zdjelar, Pantic- Tosic, Ivanovic, Zakaric- Gomes. Klupa: Popovic, Vulicevic ili Sehovic, Ostojic, Scekic, Ilic, Nikolic, Georgijevic ili cak i Musa.