Zdjelar o boljkama Partizana, navijačkim podelama, Zvezdi u Ligi šampiona...

Autor: Pavle Knežević
petak 16.11.2018.
13:00
Izvor: Sportske.net

Vezni igrač Partizana obećava da će crno-beli nastaviti da pobeđuju, bole ga navijačke podele, a biranim rečima je pričao o najvećem rivalu.

Sportske.net/Nikola Krstić
Sportske.net/Nikola Krstić

Povezane vesti

Partizan je seriju od tri remija u Super ligi prekinuo dvema pobedama od 2:0, ali je onda usledila reprezentativna pauza, za koju Saša Zdjelar kaže da nije došla u baš najboljem trenutku. Vezni igrač crno-belih razgovarao je sa novinarima o brojnim temama tokom medijskog dana kluba: o nemogućnosti njegove ekipe da prelomi meč, o Crvenoj zvezdi, reprezentaciji...

"Imali smo tri dana slobodno, ali mislim da pauza nije došla u pravom trenutku, taman smo napravili dve pobede, odigrali dve dobre utakmice i sada pauza. Ali, mislim ćemo nastaviti istim ritmom, jer smo ovih dana vredno radili i da ćemo nastaviti seriju pobeda", rekao je Zdjelar novinarima u sportskom centru Teleoptik.

Posle septembarske i oktobarske pauze nije bilo baš dobro u prvenstvu...

"Mislim da ovog puta neće biti tako. Imali smo pehove, nismo igrali ni kod kuće i nije lako kad igrate van Beograda. Tereni nisu baš najbolji, ali kako nama, tako i drugima. Nadam se da će se nastaviti ovakvo vreme, jer nije prehladno, a nema ni kiše i nadam se da ćemo nastaviti da igramo na normalnim terenima", kaže Zdjelar.

Baš posle oktobarske pauze ste vezali tri remija u prvenstvu i tada je do izražaja došla vaša boljka da ne možete da prelomite utakmicu. Zašto je to tako?

"Mislim da je to bio samo nedostatak sreće, jer ako pogledate utakmice i šanse protiv Čukaričkog i Napretka, čak i ovoj poslednjoj, imali smo toliko šansi da rešimo mnogo ranije, a mi smo rešili na samom kraju...", počeo je on priču.

Je l' se na kraju uvuče neki strah u tim kada dođe finiš a imate samo gol prednosti?

"Pa ne znam, ja ne osećam strah da ćemo primiti gol, ali desi se. Recimo, protiv Čukaričkog čovek udari loptu cevanicom! Znači, to je za mene čista sreća. Opet, protiv Napretka... Ibrahimović daje jedan takav gol u tri godine, a on da baš nama jedan takav...Mislim da je to samo stvar sreće, da budem iskren", rekao je Zdjelar.

Sasa Zdjelar
 
Još jedna vidna boljka Partizana je da lako prima golove, odnosno, da protivnici imaju visok procenat efikasnosti i da postižu golove iz jedne ili dve šanse na utakmici. Zdjelar to ne negira, ali opet kaže da je sreća tu presudan faktor.

"Jeste, kad igrate u Partizanu, često ostaju igrači jedan na jedan na velikom delu terenu, ali to ne treba da bude nešto o čemu treba da pričamo. Moramo da se odbranimo, stojimo na protivničkoj polovini i moramo da znamo šta nas čeka kada loptu izgubimo. Samo te neke dve-tri situacije su se desile i mi smo odmah primili golove. To jeste malo čudno, ali mislim da je sreća tu presudna. Protiv Čukaričkog smo imali dve prečke, primili gol, mogli i da izgubimo, ali...mislim da se to više neće dešavati", rekao je Zdjelar.

On je kazao da veruje da su svi u timu shvatili da ne smeju da se opuštaju u finišu, a ocenio je i da je tim odlično odigrao poslednje dve utakmice, posle čega su ga novinari podsetili da je najbolja Partizanova utakmica u sezoni bila upravo "večiti" derbi.

"Ako pogledate derbi, mislim da Zvezda nije stvorila nijednu situaciju. Možda je sad malo glupo reći, ali Zvezda nije imala ništa osim udarca glavom iz koga su da kažemo postigli pogodak. Oni 90 minuta nisu imali ništa. I onda opet, ne znaš šta se desi u tim situacijama, da li neka individualna greška ili šta, ali bukvalno su nas koštale pakleno te individualne greške", rekao je on.

Ne igrate ove sezone Evropu, da li vam to olakšava posao ili otežava?

"Pa sigurno da bi bilo lakše da igramo Ligu Evrope. Kad se igra u Partizanu, mora da se igra Evropa. Da smo tada prošli Bešiktaš, sigurno bismo prvenstvo igrali mnogo rasterećenije. Opet, ovako i kad vodite 1:0, opet nije dovoljno, jer se desi nešto nepredviđeno i uđe pritisak. Moram da kažem i da imamo mnogo mladih igrača koji stasavaju, pa je sigurno i zbog toga", rekao je on.

Koliko te pogađaju podele među navijačima?

"Jako me pogađaju, jer nama nije lako kad izađemo i kad navijaju sa tri strane, nije lako što nisu svi zajedno. Mi smo jedno, mi pokušavamo da budemo jedno, da budemo tim, a opet vidimo da sve oko nas nije tim. Nije lako kad moramo posle utakmice da pozdravimo tri strane, što to nije zajedno. Ne mogu ja da odlučujem o tome, a opet mi nije lako što nisu zajedno, jer mislim da bismo funkcionisali mnogo bolje", odgovara "vezista" Partizana.

Partizan Stadion Humska

Imate 13 bodova zaostatka za Crvenom zvezdom, a oni nigde ne gube bodove...

"Da, ali...opet, mislim da mi treba da sledimo njih, da budemo isti, ali da gledamo kako oni dobijaju, da i mi dobijamo do kraja. Posle će se bodovi deliti, imaćemo još derbija. Mislim da je to šansa za nas da opet pokažemo svima ko smo i šta smo, jer svesni smo svi u kom vremenu živimo i ne moram da pričamo o tome", rekao je Zdjelar.

Kako vidiš učešće Zvezde u Ligi šampiona? To je realno fudbalska tema jeseni, pogotovo pobeda nad Liverpulom.

"Imam dosta prijatelja tamo i to je dosta dobro i za srpski fudbal i za sve nas. Mi smo igrali taj derbi, oni nisu nama napravili ništa i to treba svima nama u Partizanu da pruži podstrek da vidimo da smo mi svi tu isti, da tu nema boljih i lošijih. Ne potcenjujem i ne dižem nikoga, samo govorim da to treba svima nama da bude podstrek da radimo i da je sve to moguće.

Sigurno su oni to napravili uz mnogo sreće, jer Liverpul nije bio na nivou na kome je generalno, a Zvezda je odigrala najbolju utakmicu u poslednjih ne znam koliko godina. Opet, čestitam im na tome, meni je to nešto dobro, ne gledam loše na Zvezdu, kao da treba da izgube ne znam ni ja koliko, to nikad ne bih radio jer smo svi mi isti. Jesmo mi rivali, kad igramo protiv njih - normalno najgori su, ali kad igraju u Evropi, ja nemam taj problem
", iskren je on.

Strani mediji istakli su tu utakmicu kao činjenicu da novac nije presudan u fudbalu i da bi sport mnogo izgubio osnivanjem te evropske Super lige. Kako ti gledaš na to?

"Oni imaju neki svoj privatni plan da naprave što više novaca da budu samo oni, da manji nemaju prilaz tome. Koliko sam čitao, oni hoće da to bude bukvalno njihova liga, da izbace Ligu šampiona da ne postoji, da bi napravili što veći novac. Mislim da to fudbalu uopšte nije u interesu, jer ne znam kako će funkcionisati lige osim ‚petice‘ ako to budu napravili.

Sigurno kad male ekipe naprave dobre rezultate pokazuju da su dobre ekipe i da mogu da se nose sa velikima iako nemaju budžete kao oni. Liverpul je ušao u utakmicu kao da će da uradi nešto lagano, a u fudbalu ne postoji ništa lagano i to pokazuje ta utakmica
", rekao je Zdjelar.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke