'Zavesa na sezonu' - Partizan za čast, Mladost za istoriju! (19.00)

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 23.05.2018.
10:14
Izvor: Sportske.net

Večeras će u Surdulici biti spuštena zavesa na fudbalsku sezonu u Srbiji. Partizan i Mladost igraće za trofej u najmasovnijem takmičenju prvi put u istoriji nacionalnog kupa.

Sportske.net
Sportske.net

Povezane vesti

Finale Kupa Srbije za sezonu 2017/18 biće odigrano večeras u Surdulici gde će se za trofej boriti ekipe Partizana i lučanske Mladosti.

Branilac trofeja pokušaće da kruniše dobru sezonu trofejem, dok će superligaš iz Lučana pokušati da ispiše najsvetliju stranicu u klupskoj istoriji.

Partizan i Mladost nikada nisu igrali u finalu kupa iz prostog razloga što Lučanci nikada nisu stigli ovako daleko u najmasovnijem takmičenju.

Crno-beli, sa druge strane, od osamostaljenja Srbije redovno igra u završnici nacionalnog Kupa, a isti je osvajao pet puta u poslednjih deset godina.

U istom vremenskom Periodu Partizan je dvanaest puta ukrštao koplja sa ekipom Mladosti u prvenstvu, a statistika kaže da Lučanci nemaju ama baš nikakve šanse jer su na pomenutih dvanaest mečeva samo jednom uspeli da odigraju nerešeno, dok je Partizan slavio na jedanaest utakmica uz gol razliku 36:6!

Realnost je ipak nešto drugačija i niko ne može unapred da otpiše ekipu koja je na startu prolećnog dela sezone dobrano namučila Partizan i kapitulirala tek kada je ostala sa dvojicom igrača manje na terenu.

Recimo i to da je specifičnost ovog finala to što će biti odigrano na stadionu koji može da primi tek nešto više od 3.000 gledalaca, ali se odluka Saveza da se igra u Surdulici tumači kao želja da se fudbal promoviše i u manje razvijenim sredinama.

Utakmica u kojoj će Partizan jurišati na 15. trofej nacionalnog kupa, a Lučanci na istoriju počinje u 19 časova uz direktan prenos na TV Arena sport.

Partizan (4-4-2): Stojković - Vulićević, N. R. Miletić, Marković, Antonov - Tošić, Zdjelar, Pantić, Đerlek - Ivanović, Tavamba;

Mladost: (4-2-31): Rosić - B. Milošević, I. Milošević, Šatara, Pešić - Pejović, Tumbasević - L. Jovanović, Pavlović, Dimić - Radivojević.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke