Zatišje pred buru - Posle pauze odluka o tituli i evropskom proleću?

Autor: Mihajlo Vidojević
ponedeljak 06.11.2017.
12:15
Izvor: Sportske.net

Pauza u domaćem prvenstvu i evropskim klupskim takmičenjima izazvana obavezama reprezentacija predstavlja će zatišje pred buru koja nas očekuje u narednih mesec dana.

Sportske.net
Sportske.net

Povezane vesti

Za nama je jako uzbudljiva nedelja u kojoj su beogradski "večiti" odigrali po dve utakmice u domaćem prvenstvu i po jednu u grupnoj fazi Lige Evrope. Ekipe Miroslava Đukića i Vladana Milojevića ostavile su iza sebe jako težak i uspešan period, ali ne treba biti previše pametan pa shvatiti da prava iskušenja tek slede.

Prvo moramo da podsetimo na to da će "večiti" krajem novembra i početkom decembra igrati odlučujuće utakmice za plasman u eliminacionu fazu Lige Evrope i to su mečevi koji bi mogli da odrede i tok borbe za šampionsku titulu u Srbiji.

Stavimo sada po strani utakmice u Ligi Evrope, osvrnimo se na raspored utakmica u Super ligi Srbije nakon što bude završena poslednja reprezentativna pauza u 2017. godini.

Superligaši će po povratku sa pauze odigrati šest kola i tako kompletirati takmičenje u prvom delu sezone. Na proleće sledi završetak ligaškog dela takmičenja, odnosno plej-of i plej-aut faza šampionata.

Kakav je raspored "večitih" u domaćem prvenstvu do kraja 2017. godine i koga čeka teži posao?

Dovoljno je baciti pogled na raspored koji se nalazi u prilogu pa da se složimo da aktuelnog šampiona Srbije očekuje jako težak posao u poslednjih šest prvenstvenih utakmica ove godine.

Šta nas čeka do kraja godine: #fkcz #fkp

A post shared by Sportske.net (@sportskenet) on Nov 6, 2017 at 2:57am PST


Ukoliko zanemarimo "večiti" derbi Crvenu zvezdu najteži posao čeka u 18. kolu kada ide na megdan ekipi Čukaričkog. Izuzev te utakmice Zvezda ne bi trebalo da ima većih problema jer se sastaje sa ekipama iz donjeg dela tabele, a pritom tri utakmice igra na svom terenu.

Partizanov raspored je značajno komplikovaniji i može se reći da će od rezultata ostvarenih u narednih šest kola zavisiti odbrana šampionske titule.

Crvena zvezda već ima četiri boda više od najvećeg rivala a ukoliko Partzan do "večitog" derbija prospe još koji bod jasno je ko bi u međusobni duel ušao u boljem raspoloženju i sa manjim pritiskom.

Gostovanja u Ivanjici, na krovu tržnog centra "Stadion" i u Kruševcu biće sve samo ne laka, a niko ne može da garantuje da će Partizan lako izaći na kraj sa Spartakom i Vojvodinom na svom terenu.

Uzmite u obzir da će do kraja godine "večiti" imati obaveze i u Kupu Srbije, ali će učinak u Evropi svakako dosta uticati na rezultate dva tima u domaćem prvenstvu.

Partizan između gostovanja u Ivanjici i duela sa Spartakom igra protiv Jang bojsa utakmicu za plasman u eliminacionu fazu Lige Evrope, dok će Zvezda na megdan BATE Borisovu između okršaja sa Radom i Čukaričkim.

"Večiti" derbi je na programu 13. decembra, šest dana nakon poslednjih mečeva Partizana i Crvene zvezde u grupnoj fazi Lige Evrope, s tom razlikom što Zvezda 7. novembra igra kod kuće, a Partizan u Kijevu.

Sve informacije imate, čekamo da se pauza izazvana obavezama reprezentacija završi pa da onda usledi fantastična završnica 2017. godine koju ćemo svakako pamtiti po lepim stvarima u srpskom fudbalu.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

17 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
SvetskiSampion
Monday, 06.11.2017
18:56

Imaju sudije nema zime za njih.

avatar
36 Dado
Monday, 06.11.2017
15:51

Ako ovi ne budu mutljali kako znaju.Onda lagano ce Partizan sve oduvati

avatar
indija durot
Monday, 06.11.2017
15:13

zvezda ima za nijansu laksi raspored i za nijansu ima bolji tim i duzu klupu od partizana a i politicka klima je takva da ce zvezda biti sampion..malo mi malo vi i tako u krug..ono sto je najvaznije jeste da oba tima prezime u evropi..

avatar
Kladionicar11
Monday, 06.11.2017
16:33

Bolji tim imamo definitivno a sto se rasporeda tice to veze sa vezom nema, Partizan na poslednja 2 gostovanja nije bod zasluzio a to su, bar na papiru, najlaksi protivnici.

avatar
MARCO NICO
Monday, 06.11.2017
21:07

Sta se sa tobom desava...

avatar
mihac_reds
Monday, 06.11.2017
14:49

Namestice to Partizan u svoju korist nista se ne brinite

avatar
ubipacijentic
Monday, 06.11.2017
13:50

Ima da ih pokidamo u derbiju da napišu jedno šest saopštenja za narodne mase.Znaju oni da u zadnjih 5 min.nemaju šta da traže već godinama drma ih kompleks od Jojica,Drincica,Lea al će da bude kme kme.

avatar
Delija sm
Monday, 06.11.2017
14:48

Samo ti sanjaj