Zašto Srbija opet preskače prijateljske utakmice?

Autor: Boban Filipović
sreda 29.03.2017.
18:08
Izvor: Sportske.net

Daleko od toga da smo toliko uigrani da možemo sebi da dozvolimo toliki luksuz...

Epa/Koča Sulejmanović
Epa/Koča Sulejmanović

Povezane vesti

Dok se euforično busamo u grudi kako smo izbili na prvo mesto u grupi na pola kvalifikacija, "ispod radara" nam promiče da je propušten još jedan termin za kvalitetan sparnig meč.

Poslednje reprezentativno okupljanje je prošlo idealno ako posmatramo sa strane rezultata, odnet je ceo plen sa Zakavkazja, inače područja gde se naša reprezentacija u bliskoj prošlosti redovno saplitala i zbog tih saplitanja izostajala sa velikih takmičenja.

Međutim, za razliku od velikog broja reprezentacija, koje su kao i Srbija završile sa svojim obavezama u kvalifikacijama za Mondijal, 'Orlovi' nisu odigrali pritajeljsku utakmicu u terminu koji je predviđen za to.

Sa ove tačke gledišta i s obzirom na "iz aviona" uočljivu neuigranost ekipe, to je nedopustivo.

Jer, kada su mogli da sparinguju Portugalci, Francuzi, Španci, Italiani, Isalnđani, Holanđani, Belgijanci, Hrvati, Bosanci, Turci, Austrijanci, Irci, mogli su vala i naši fudbaleri.

To što nisu nije njihova krivica, jer je zakazivanje prijateljskih utakmica nadležnost Saveza.

Nema opravdanja za ovaj propust, a ako je dotle došlo da nije mogao da se pronađe adektvatan rival, mogla je u krajnjem slučaju npr. da bude organizovana neka revijalna utakmica protiv selekcije od domaćih igrača koju bi birali novinari, kao što je to bio slučaj krajem prošlog veka.

Objektivno govoreći, igra reprezentacije i dalje ne liči ni na šta, Gruziju smo dobili na mišiće i ovo prvo mesto u grupi posle pet odigranih kola je isključivo posledica toga što smo na žrebu imali više sreće nego pameti. U prevodu, teško da smo mogli lakšu grupu da dobijemo. Sreća nas prati iako nismo baš toliko hrabri kao što mislimo, na sledećoj utakmici igramo protiv Velsa bez Bejla kod kuće, pobedom bisno odškrunuli vrata ka Rusiji, ali ukoliko tamo želimo da budemo nešto više od turista i učesnika, moramo mnogo, mnogo bolje.

Za početak, da ne preskačemo više termine za prijateljske mečeve, a ne bi bilo loše i da selektor Muslin polako počne da se zahvaljuje nekima koje je pregazilo vreme, tj. igračima koji su simboli jada, bede i očaja reprezentativnog fudbala u ovoj deceniji.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

37 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Red Wolf
Thursday, 30.03.2017
23:09

Ја стварно не знам шта бих додао на овај текст. Е овако треба да раде и утичу одговорни медији.

avatar
Srđan Hajder
Thursday, 30.03.2017
16:44

Ne znam o čemu Vi uopšte diskutujete. I budali je jasno valjda nakon svih ovih godina da Muslin ima isti nalog kao i svi selektori pre njega (spisak obaveznih menadžerskih igrača koji su tu bez obzira na to što mesecima ne igraju nigde): Tošić, Mitrović čak i kad ima 10 kg viška i nije u protokolu u 2.ligi, Fejsa čak i kad je 20. igrač u OLimpijakosu, L. Marković čak i kad 10 meseci nije u protokolu bilo kog tima, Đuričić čim odigra 15 min. negde, Kolarov bez obzira na to što je već deceniju nezainteresovan za Srbiju, Ivanović bez obzira na to što je sakriven već godinama za razliku od klupsko - finansijskog angažmana, Jojić čak i kad igra u 4.ligi Nemačke, Stojković bez obzira na to što nije ništa kvalitetniji od Rajkovića, a 12 godina stariji itd. itd. Može li neko proveriti čiji su oni igrači (mislim na redakciju)? Matić je morao biti najbolji igrač portugalske lige i otići u Čelzi za masne pare da bi ga neko uopšte spomenuo, Milivojević je morao postati kapiten Olimpijakosa da bi bio tu, Radoja i Rukavina su morali godinu dana biti prvotimci u najjačoj ligi na svetu, a ovoj odabranoj ekipi je dovoljno da nekad negde odigraju 15 minuta i da budu tu. Muslin nije ništa promenio, svi jadnici su i dalje tu jer je savez i dalje isti. Normalnog selektora i normalnu igru nećemo dobiti sve dok je osovina Karadžić - Kokeza tu. Bićemo jadnici koji su srećni kad uđu u 32 u svetu. Boli me jer znam da Hrvati smatraju neuspehom ako nisu u četvrtfinalu SP.

avatar
Bojan Samardzic
Thursday, 30.03.2017
09:10

Treba nam uigravanje, ali vidjeli ste kako prodjose Hrvati protiv Estonije, vise stete nego koristi od takve utakmice. Podrzavam da ako se ne moze naci kvalitetan sparing partner, onda da se bar igraci postede bespotrebnih lomatanja po oranicama i 'motivisanih' protivnika koji lome noge u prijateljskim utakmicama.

avatar
Barca4ever
Thursday, 30.03.2017
03:07

Jedva cekam da ove mlade prebace za prvi tim a ove stare oteraju. Lalatovic je nema sta odlican trener. Mlad je i razume se u danasnji fudbal za razliku od starijih trenera sa kojim nemamo igru. Kada vi pogledate da Gabrijel Zesus igra za Mancester Siti a da su ga nasi pre dve godine pobedjivali ovi nasi na SP ili Danilo koji igra za Valensiju. Dobri su trenutno SMS,Gacinovic i Zivkovic koji polako ulazi u formu i samo povrede da ga zaobidju bice odlican.Grujic je promasio klub.Morao je da ode u Spaniju ili Italiju i da se tehnicki razvija.Rajkovic mora da se popravi jer je bio najbolji mladi golman.Spanija je odlicna sredina za razvoj golmana.

avatar
CZYNWA
Wednesday, 29.03.2017
21:46

Zadnji pasus posvecen Z.Tosicu, Kolarovicu i kapitenu 😁 Ja licno ne bi zvao ni jednog od njih, sansu bi dao: Spajicu, Darku Lazovicu i Zivkovicu, ali ako selektor misli da su oni bolji, ja ga podrzavam, jer vjerujem da mozemo u Rusiju i sa ovakvim sastavom, naravno zahvaljujuci zrijebu . Imamo srece sto nemamo ni jednu jaku ekipu u grupi, imamo 3 solidne i Rusija ne izgleda daleko.

avatar
Wednesday, 29.03.2017
21:45

mogli smo dobiti luksemburg,san marino ,maltu i takve drzavice

avatar
Anderton
Wednesday, 29.03.2017
21:22

Šta znači srećan žreb? Bugari su mogli kukati na žreb pa razmontiraše Holandiju. Ljudi utuvite u glave da igramo u grupi sa 3 ekipe koje su igrale EP. Grupa nam nije slaba, nema Andore ili Gibraltara.

avatar
Wednesday, 29.03.2017
22:31

to i ja kazem , slaba grupa bi bila da igramo sa sam marinom,maltom i slicnom boranijom

avatar
CZYNWA
Wednesday, 29.03.2017
23:01

То su ekipe iz zadnjeg sesira iz koga moze doci samo jedna, a dosla je Moldavija. Iz prvog pored: Spanije, Engleske, Portugala, Njemacke... imamo Austriju, iz drugog pored: Italije, Svajcarske, Belgije... imamo Vels, ako to nije dobro ne znam sta je. Sa Gibraltarom i slicnim se igra za 6 bodova koliko cemo uzeti i Moldaviji (u suprotnom i ne treba da idemo u Rusiju)

avatar
djoko
Wednesday, 29.03.2017
21:19

Nije dobro kada gubimo, ne valja kad smo prvi. E moja braco, ko ce nas voleti i hvaliti ako sami sebe pljujemo i ponizavamo.
Kisa pada - ne valja poplava, sunce sija - ne valja susa... rodice se valjda nekada i taj koji ce i nama ugoditi. Zivela Srbija!

avatar
riquelme
Wednesday, 29.03.2017
21:09

Treba imati na umu da smo 50-i! Mozda niko nije od normalnih reprezentacija ni hteo da igra sa nama. A glupo je da igramo sa nekom 157 ekipom. Posto treba da uigravamo odbranu, napad ce uvek da mune gol, dva...

avatar
Danijella
Wednesday, 29.03.2017
20:14

Necemo da se trosimo :))))

avatar
Новица Маршић
Wednesday, 29.03.2017
20:12

Одличан текст.Мислим да је време да Коларов,Ивановић па и Стојковић који не брани ни у чемпионшипу препусте место млађима.Нема потребе да Муслин изиграва неког великог стручњака јер за Сергеја Милинковића и за Љајића може да се нађе места јер на средини немамо Марадоне па да је проблем.

avatar
PeđaCzv
Wednesday, 29.03.2017
21:34

Ljajic bi gusio Tadica

avatar
Volem Vosu
Wednesday, 29.03.2017
21:49

Jesam za to da SMS bude pozvan u reprezentaciju, ali ima itekako prostora za napredak u pogledu defanzive i odnosa prema obavezama u timu. Pogledaj gol sto smo primili od Slovacke, izgubio je loptu na 35 metara od gola i gol. Jeste dao golcinu posle, ali to su te oscilacije, od sjaja do ocaja.

avatar
chaki
Wednesday, 29.03.2017
19:38

Rukavina, stojković i ivanović treba da završe za sva vremena, ali to se nece desiti jer Muslin u njima izgleda vidi kostur tima i ako zajedno imaju 100 godina i posle tog prvenstva ce otići, a od Kolarova realno trenutno nemamo bolju opciju

avatar
Wednesday, 29.03.2017
19:57

Izvini druze ali meni je Rukavina bolji od Ivanovica, Kolarova i Obradovica 100puta! Ukusi su razliciti, kao i selektorov izbor. Prema tome dok guramo i imamo neke sanse pokusaj da ne iznosis svoje negativno misljenje o pojedincima. Bez uvrede.

avatar
chaki
Wednesday, 29.03.2017
21:08

Sta imas da poredis sve ove sa Rukavinom kada ne igraju na njegovoj poziciji, basta i darko Lazović mada je nesto ofanzivniji, a jos malo i Gajic

avatar
SrdjanMaksa
Wednesday, 29.03.2017
19:33

Ovo je najpošteniji i najtačniji tekst objavljen na stranicama bilo kog sportskog internet portala. Svaka čast. Jedno je kada čitaoci komentarišu a, sasvim drugo kada sve te naše kritike i komentari bivaju pretočeni, sažeto, u tekst koji svojom završnom rečenicom oslikava kompletan srpski fudbal.

avatar
Sporske me ugasile
Wednesday, 29.03.2017
19:15

Mozda da pustite coveka da radi svoj posao kako misli da treba . Ranije nismo propustali prijateljske meceve,imali bukvalno najbolje dostupne igrace u reprezentaciji i ostvarili smo jedno veliko NISTA . Sad je tu novi trener,formacija,stil igre,igraci . Ja licno imam poverenje u ovaj tim iz razloga sto su napokon pokazali zelju da igraju za tim . To jos od Antica nismo videli

avatar
PoparaZarko
Wednesday, 29.03.2017
20:24

Kakva bre zelja.. Velesila od Gruzije nas je oducila u prvom poluvremenu od fudbala, da je uslo ono u prvom poluvremenu, pukla bi jos jedna bruka. Pored toga, da nije bilo Stojkovica koji jeste imao losih momenata u reprezentaciji kao i ostali, ali je izvlacio reprezentaciju mnogo puta, isto to. Da li je normalno da ti jedna Gruzija napravi 5 ili 6 ozbiljnih prilika? Ili da vezni red ne ume da sadrzi posed? Jedino sto se broji je rezultat, ali da bi imali rezultat i nakon ovih srecnih kvalifikacija, treba da postoji neki sistem, a ovde se ne nazire ni s od sistema. Danas rezultat, sutra ponovo bruka.

avatar
MultiMagic
Wednesday, 29.03.2017
20:27

Tim koji je imao Antic bi ovu ekipu dobio sa pola snage, ne zato sto smo te 2009. i 2010. godine imali mnogo jacu ekipu po imenima nego zato sto je igra bila mnogo bolja. Ok imamo trenutno rezultat i to je odlicno ali odbrana nam je i dalje katastrofalna, a ni napad nije nesto briljantan, nego je bas onako kako je receno u ovom tekstu - da imamo najlaksu grupu, protivnik koji imaju kao i mi izuzetno mali broj zaista odlicnih igraca tj. da smo na zrebu imali vise srece nego pameti. I ako ovako nastave da igraju jedan Portugal koji ne igra briljantno ce nas na tom prvenstvu ako se plasira dobiti 3 razlike minimum. Za borbu i zelju za igrom svaka cast, ali da imamo nedostatak individualnog kvaliteta ali i ne bas sjajne takticke zamisli u nekim trenutcima je cinjenica.

avatar
jv
Wednesday, 29.03.2017
19:01

Za prijateljske ste u pravu, a za mesanje u rad selektora niste. I ja bih pozivao neke druge igrace i igrao neku drugu formaciju, ali Muslin je prvi u grupi i dok je god tako ima moju punu podrsku. Zar treba da kritikujemo coveka koji nas nakon toliko godina vodi ka jednom velikom takmicenju? Koliko selektora i igraca smo promenili i nismo nista napravili?nI ja bih zeleo Rajkovica kao startera, Ljajica i SMS-a u prvih 11, ali nisam ja selektor. I ne treba da budem, pravi covek je na tom mestu. I vodi nas u Rusiju.

avatar
riquelme
Wednesday, 29.03.2017
21:07

Naravno da ne treba kritikovati za sve. Ne treba uigravati vise taktika posto ni ova nije uigrana. Iz tog razloga nije smeo da propusta termin za utakmicu.

avatar
БОЖЕ, СПАСИ СРБИЈУ
Wednesday, 29.03.2017
18:54

Ovo kao da sam ja pisao Hahaha

avatar
ddr16
Wednesday, 29.03.2017
18:34

lepo ste isprozivali kolarova (mozda i baneta i stojketa) u poslednjem pasusu :) nali kakav god da je,kada igra levog beka mi bolje nemamo trenutno,obradovic je u prvom poluvremenu delovao pogubljeno,nadam se da ce povratkom nastasica kolarov da se vrati na beka i nikad vise da ne bude stoper jer je i on bio ocajan u prvom poluvremenu

avatar
Vladanko
Wednesday, 29.03.2017
18:27

Svaka vi je ki Njegoseva,mudro zborite!

avatar
Ninoslav Krejic
Wednesday, 29.03.2017
18:21

Pa bas vala zasto preskacu prijateljske meceve to im je mozda bila sansa da na Fifinoj rang listi skoce za otprilike 4 do 5 mesta mislim da su 52 na svetu trenutno ovako ce skociti samo za mesto dva napred otprilike.Pa bas vala kada su mnogo jace reprezentacije mogle igrati prijateljske utakmice sto nismo i mi sto bi se reklo kud svi turci tu i mali Mujo ali ne mi se uvek moramo praviti pametni

avatar
brekbaCh1
Wednesday, 29.03.2017
18:12

Ma sve ce da bude bolje, samo da Tole ode..

avatar
Born2Won der
Wednesday, 29.03.2017
18:37

Pa nekima i jeste bolje.

avatar
JodaPGD
Wednesday, 29.03.2017
19:29

pa pazi tole nas je i doveo na 52. mesto na rang liti. teško ćemo moći gore.