Zašto Partizanova ''najveća snaga'' ne dolazi do izražaja?

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 06.08.2020.
11:40
Izvor: Sportske.net

Iako je izgledalo da crno-beli čine sve da im se to ne ponovi, Partizan je opet već posle dva odigrana kola u zaostatku za najvećim rivalom.

Irfan Licina/Starsportphoto ©
Irfan Licina/Starsportphoto ©

Povezane vesti

Za samo 90 novopazarskih minuta, sve se u Partizanu potpuno okrenulo - od optimističkih najava u borbi za titulu, od slatkih muka zbog potencijalnih višemilionskih transfera koji bi mogli da uslede zbog velikog intreresovanja iz inostranstva za Umara Sadika i Filipa Stevanovića, došlo se do toga da je trener Savo Milošević otvoreno priznao da sada sumnja i u sebe, uz veliko razočaranje u pojedine igrače svog tima, ostavljajući pritom otvorenu i opciju o njegovom eventualnom odlasku sa klupe crno-belih.

Ne tako davno, na početku tekućeg prelaznog roka, kada je govorio o tome kakva pojačanja trebaju Partizanu, Milošević je početkom juna akcenat stavio na dovođenje novog štopera i, između ostalog naglasio:

''U svakom slučaju, komotna situacija koju Partizan nije imao prethodnih godina. Očekujem da zajedništvo ove ekipe bude njena najveća snaga. Dosta stvari ne moraju ni da dobiju informaciju od mene, znaju šta treba da rade'', istakao je Milošević.

Sličnih ocena bilo je i tokom zimskog prelaznog roka, kada je Partizan imao za glavni cilj osvajanje Kupa, ali u junskom finalu crno-beli su poklekli u duelu sa Vojvodinom.

Opravdanje se tada moglo naći i u ''lošoj sreći'' u ''penal-ruletu'', ali za ono što je Partizan juče prikazao u Novom Pazaru, nikakvog opravdanja nema i Milošević je toga postao svestan, mada je tokom prošle sezone već imao mnogo znakova upozorenja na koje je trebalo i ranije reagovati.

Problemi u defanzivi su vidljivi već dugo, čak i dok je sjajni Strahinja Pavlović bio tu, ali tu se ne radi samo o kiksevima štopera ili golmana, već je problem očigledno ozbiljniji.

Sada kada je Pavlović otišao u Monako i kada se ne zna koliko vremena novim pojačanjima (Banjak i Lalatović) treba da pokažu da su zaista prava pojačanja, problemi su još izraženiji, a juče je bilo i nekih početničkih reakcija koje se ne mogu pravdati ni lošim terenom.

Tri gola je Partizan primio juče, imali su Pazarci bar još dve sjajne šanse da do vrha napune mrežu neiskusnog Popovića, a crno-beli su po ko zna koji put u proteklih godinu dana ili duže ponovili svoj ''specijalitet'' da teško stečenu prednost olako prokockaju.

Da nešto nije u redu moglo se naslutiti neposredno posle Partizanovog vođstva od 2:1, kada trener Partizana izvodi Natha iz igre, na teren šalje neubedljivog Lazara Pavlovića, a u tim trenucima kamera ''Arene Sport'' akcenat stavlja na gunđanje Partizanovog Izraelca sebi u bradu tokom napuštanja terena.

I samo par minuta kasnije, kola su za Partizan krenula nizbrdo - Pazarci su izjednačili, Milošević potom iznenađuje i izvođenjem Sume iz igre, ušao je Ivanović, posle čega je Novi Pazar okrenuo na 3:2 u svoju korist, a poslednji Miloševićev pokušaj bilo je i izvođenje strelca drugog gola Takume Asana umesto koga je na teren poslao Bojana Matića koji do kraja nijednom nije ozbiljnije pripretio.

Dakle, ni ovoga puta crno-beli nisu mogli da se oslone na rezerviste, pa ono što je delovalo kao ''najjača Partizanova snaga'', a to je uigranih startnih 11, ponovo mora da trpi veliko energetsko opterećenje iz meča u meč. Izuzimajući mladog Nikolu Čolića koji najavljuje velike mogućnosti, ostatak igrača koji šansu čekaju sa klupe za rezerve nimalo ne impresionira svojim učinkom.

Sve u svemu, imaće izgleda u Humskoj još dosta posla u ovom prelaznom roku. Pogotovo ako usledi još neki kiks, što posle ovoga juče ne bi ni bilo senzacionalno. Ali, čini se da je ključno pitanje ima li Savo Milošević još uvek tu želju i energiju da Partizan učini mnogo boljim, kao što je to imao posle svog trenerskog debija u Kruševcu i poraza od Napretka od 1:0 pre godinu i po, kada je uspeo crno-bele da podigne iz velike agonije.
-
Baner Liga Sampiona

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

53 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Piksi G00L iz korner
Tuesday, 11.08.2020
10:42

Bilo bi -6 za partizan da nije bilo pljacki i otimacina.

avatar
Delije Sever 021
Thursday, 06.08.2020
21:53

Ma to je los start zbog jake lige, oni bi u ligama petice bili 2. ili 3. sa igracima koji vrede 50 milki komad

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Saturday, 08.08.2020
10:04

U ligama petice, a ne u zvezdinoj ligi sa zvezdinim navijacima prerusenim u fudbalske sudije.

avatar
Delije Sever 021
Sunday, 09.08.2020
14:49

Vi ni u lihtenstajn ligi ne bi bili u vrhu

avatar
Delije Sever 021
Thursday, 06.08.2020
21:52

Kako ne dolazi, pa dosla je do izrazaja vec u prvom kolu, njegova najveca snaga su sudije. A ovi igraci od 20-50 miliona po komadu sro vrede, pa cekajte, tek je pocetak sezone, razigrace se, nema se sta zameriti igracima sali su svoj maksimum

avatar
No.1 Gargamel
Thursday, 06.08.2020
21:31

Ma sudija je smrad, zabranio Savi da izvrsi zeljene izmene pa covek pogresio. U ostalom nije svirao bar tri penala, smrad dobio nalog od Kokeze.

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Saturday, 08.08.2020
10:05

Dobio je nalog od zvezde, javni, u saopstenju o zvezdinom postenju.

avatar
Osijek 51
Thursday, 06.08.2020
20:33

Cinjenica je da Partizam pod Savom igra najgori fudbal od kada postoji, akcije su spore, lako se citaju, ekipa nesigurna, neuigrana, ispretumbana, sa svakim protivnikom se muce, ne sjecam se kada je Partizan postigao gol u prvih 15 minuta sto je kod Stanoja bilo REDOVNO....Utisak je da je Savo jedino malo OBUZDAO upravu u rasprodaji igraca....

avatar
IMUN NA MINUSE(VE)
Friday, 07.08.2020
19:41

Ne preteruj, otkud je ovo najgori fudbal...

avatar
Delije Sever 021
Thursday, 06.08.2020
18:54

Kakobse kaze na latinskom: ra-zguzi nas Novi pazar?

avatar
Delije Sever 021
Thursday, 06.08.2020
18:54

Pa mogao je Savo da se svadja
sa sudijama na primer ili kad vidi da gubi, da povuce ekipu sa terena ili tako nesto. Sta kaze buckasti rimljanin, kako je igrao Pazar?

avatar
magister
Thursday, 06.08.2020
15:25

Ipak treba spustiti loptu (ovo govorim zbog komentara, jer u upravi su, koliko god da je nefudbalska i besmislena to ipak shvatili).

Treba u hodu popravljati greške kod svakog pojedinca, vraćati samopouzdanje, malo rotirati odbranu dok se ne dođe da najboljeg rešenja, isto i sa srednjim redom. Nisam gledao utakmicu još, gledaću je večeras, ali po onome što čitam, pretpostavljam da je Savo pogrešio vadeći iz igre Natka i Sumu, bar se tako pokazalo na rezultatu, a možda je i samo slučajnost u pitanju.

Glavu gore. Defanzivci, bolje pokrivajte teren i igrači sredine, budite na oprezu. Ofanzivci, manje šablona, više inspiracije, ne šutirati prema golu ili centrirati samo da se kaže - šutir'o je, nego uvek tražiti način da se postigne gol. To treba vežbati na treninzima STALNO. I vraćati igrača da ponovi 5x ili 10x kad pogrešno reaguje. Dok mu ne uđe u rutinu da bude kreativan, samim tim i efikasan.

avatar
Kori Volden
Thursday, 06.08.2020
15:02

Da nije lopovluka, vec bi bilo -5. Ali dobro, polako, duga je sezona.

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Saturday, 08.08.2020
10:07

Bilo bi -5 za zvezdu da nije lopovluka.

avatar
Kori Volden
Sunday, 09.08.2020
16:54

Jeste, Zvezdi su poklanjani penali i korneri. Titulu bez 20 bodova vise od vas sirotinje ne priznajem.

avatar
Delije Sever 021
Sunday, 09.08.2020
14:50

Ti nisi realan i nisi pio lekove. Dolazi zima duga i hladna

avatar
gorango
Thursday, 06.08.2020
14:18

Pa dobro, nije strasno. Izgubili pa sta sad.
Pa ne moze ni svaku utakmicu u zadnjim minutima da se svira penal za Partizan.
Bice bolje sledece sezone.

avatar
Raky_b
Thursday, 06.08.2020
15:30

Za partizan se ne sviraju penali van 16, sviraju se samo kad su zasluzeni.
Takodjer, Partizan pobedjuje kada zasluzi, a isto tako moze i da izgubi, za razliku od nekih drugih, koji mogu da izgube samo od Partizana....sve ostale "nadmocno" pobedjuju

avatar
IMUN NA MINUSE(VE)
Thursday, 06.08.2020
13:18

Ni Colic nista nije pokazao u ove dve utakmice osim tog gola.

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Thursday, 06.08.2020
13:45

Pokazao je. On je prosao i zavrnuo loptu kod prvog gola u novom pazaru, nakon tog prodora je u skoro svakom napadu zaustavljen faulovima koji nisu svirani.

avatar
Dorotej
Thursday, 06.08.2020
16:52

Kažeš nisu svirani, a bili su. Ti si to video, naše "oko sokolovo". A ne vide ono udaranje s leđa za koje se dobija crveni karton. Baš tada si zapisivao "u tefter" greške na račun Partizana, pa taj start vašeg obrambenog igrača previde. Dešava se, dešava, oće to.

avatar
IMUN NA MINUSE(VE)
Thursday, 06.08.2020
15:33

Ne i bukvalno nista nego nista posebno, ne bismo smeli da nasednemo na tu zamku da bi on mogao da bude zamena za Ficu, bar ne odmah. U tekstu pise da najavljuje velike mogucnosti, da, ali, ne u LLL.

avatar
Le Tissier
Thursday, 06.08.2020
14:09

Odbrana je problem. U prvoj utakmici onaj klinac od 20 kila otreso Ostojica kao nista, reakcija mu je bila kao tvoja i moja kada bismo izasli na teren. Gotivim ja cicu ali mislim da je odigrao svoje, on treba bude neki treci, cetvrti izbor i da ulazi bas kada nemamo drugog izbora.

avatar
Dr fudbala Miloje
Thursday, 06.08.2020
12:36

Заиста због чега у Новом Пазару Новак Симовић није дошао до изражаја.

avatar
soru
Thursday, 06.08.2020
12:13

Ne navijam ni za Partizan ni za Zvezdu, i kao neko ko objektivno moze da sagleda stvari, Savo je trebao dobiti otkaz jos posle ispadanja od AZ-a. Taj covek nista nije uradio dobro za Partizan, biti 2. od 2 kluba u Srbiji nije neki uspeh, mada mu je malo falilo da i to ispusti. Ako Partizan stvarno planira neki napad na titulu i ako se nada igranju u Evropi ove sezone moraju sto pre da otpuste trenera.

avatar
ddr16
Thursday, 06.08.2020
12:08

ne odgovara im nasa liga,bili bi bolji u ligama petice

avatar
Dorotej
Thursday, 06.08.2020
13:26

Istina, nemaju motivaciju. Prerasli su našu ligu u kojoj sude "Zvezdini navijači prerušeni u sudije", a umesto joge se izvode "sklanjalice".

avatar
Dorotej
Friday, 07.08.2020
21:58

Ej ljudi, ne shvatate da peckam Partizanove navijače, šta se ložite. Izgleda da ste novi, inače bi znali da sam navijač Zvezde.

avatar
Dorotej
Friday, 07.08.2020
19:08

Ovde novi ljudi ne shvataju upotrebu alegorije. Halooooo, ja sam Zvezdin navijač i peckam navijače Partizana, razne Tarzane, Sedmice i slične.

avatar
ddr16
Friday, 07.08.2020
10:17

prepasli nasu ligu,a jedva da su drugi na tabeli,cak i tu zvezdu da izuzmes niste bili ni drugi svake sezone,prvo vojvodinu i cukaricki da prerastete pa onda od zvezdi da razmisljate u nekom narednom periodu. za pocetak prestanite krivce da trazite u zvezdi i sudijama i pogledajte ko vam i kako vodi klub ,kad to resite imacete vremena da razmisljate o zvezdi

avatar
Delije Sever 021
Thursday, 06.08.2020
21:55

To ti latinski bucko rekaoni ti umestonda ga teras ti mu veruj. Pogledaj koje igrace mi dovodimo, vi dovodite stopera Lalatovica koji je u 3 godine odigrao 2 utakmice i koga je Novi Pazar odbio da potpise....i hocete titulu? Dobicete je, nacrtanu na kartonu

avatar
BenkovackiManitas31*
Thursday, 06.08.2020
15:44

😂😂😂 prerasli su nasu ligu joj boli me stomak

avatar
Dejan Omerovic-Htzl
Thursday, 06.08.2020
15:22

Sto se tako ocito moglo vidwti u Krusevcu 🤣🤣🤣

avatar
Slavko Knezevic
Thursday, 06.08.2020
12:01

Covek je dokazao po ko zna koji put da se ne razume u posao na koji je postavljen.

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Thursday, 06.08.2020
12:00

Zato sto se zvezdi sklanjaju i zato sto i kad neko nece da se skloni zvezdini navijaci preruseni u fudbalske sudije ga sklone, a vrlo cesto ne mogu da docekaju da se filijala skloni pa sude zvezdanaesterce. Jedna je stvar da li je Partizan pruzio 10% ili 100% mogucnosti u novom pazaru, ali bi svakako pobedio da zvezdin navijac iz rodnog sela Zvezdana Terzica prerusen u fudbalskog sudiju nije izmislio penal za novi pazar, nije dosudio penal za Partizan (Sise udara Miletica sakom u glavu) kada nije dao prvi zuti Siseu, a zatim i drugi nakon prekrsaja s ledja kod prodora Asana. Partizan je imao 13 suteva u gol i 13 kornera, ali je tesko igrati po njivi kakva je bila u drugom poluvremenu protiv bunkera u 30 metara gde sudija ne sudi prekrsaje, a mnogo je lakse na kontranapde gde je svaki kontakt bio prekrsaj za novi pazar. Na sve to su uticali kiksevi odbrane, treci gol direktno zbog loseg terena, nedovoljna borbenost, lose vodjenje utakmice trenera i katastrofalne izmene. Ponavljam i sa 10% snage Partizan bi dobio novi pazar da sudija nije pokrao Partizan, ali jasno je da Partizan zbog zvezdinih navijaca prerusenih u fudbalske sudije i zvezdinih filijala kojima je sve nedozovoljeno dozvoljeno mora da bude blizu 100% ako zeli svaki put pobedu, posto se ocigledno smatra da je normalno da zvezda nece izgubiti ni bod i da je sve posteno, da je novi pazar protiv zvezde pre 3 dana grizao kao protiv Partizana. Ocigledno je igraci zvezdinih filijala znaju da zvezdini navijaci preruseni u fudbalske sudije dozvoljavaju sve nedozvoljeno protiv Partizana i prave cirkus od utakmica, a s druge strane Partizan umesto da se bori protiv toga deluje samokritcki sto samo opravdava blato u kojem ga valjaju. Kokeza odlazi!

avatar
Vidicnemanja
Thursday, 06.08.2020
12:47

Sve je to tacno,zaboravio si i namesteni raspored u prva dva kola gostovanje protiv ekipa sa kojima ima negativnu statistiku.Ali...Ovog puta je Savo omanuo,prvo,stavljanjem treceg golmana u prvi tim.Drugo,neuigrani stoperski tandem,iako je uigravao Miletica kao stopera na pripremama.Trece,formacija 2-5-3 koju igra je neprilagodjena izboru igraca.Cetvrto,umesto da ubaci iskusnog Scekica da cuva rezultat,on forsira neiskusnog Pavlovica.Peto,bez Sume i Natha u timu,nema ko da stane na loptu.I tako dalje,i sve to govori koliko je Savo tanak kao trener i takticar.Morao je prvo da nekoliko sezona igra igrice na internetu i tu stekne trenersko znanje

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Thursday, 06.08.2020
13:49

Kljucna greska je sto je uveo Pavlovica umesto da uvede Scekica jer je Partizan poveo, vezni red celu utakmicu defanzivno lose igra, a teren polako postajao njiva sto sam i naveo u prvom komentaru, ali meni komentare drze po 1-3 dana pa ih onda objave da ih niko ne vidi jer moze da pokvari bajku zvezdinim navijacima o postenom sudjenju brace iz rodnog sela Zvezdana Terzica Novaka i Milosa Simovica.

avatar
Dorotej
Thursday, 06.08.2020
13:23

Suze mi idu na oči. Od smeha. Vrhunac je konstatacija, da i ako nije februar, mesec maskenbala, naši navijači se prerušavaju u sudije i kradu voljeni Partizan. Pa onda loš teren, njiva, usput kiksevi odbrane i slabe zamene. U komentaru nema šta nema. Kompleksna analiza kojoj ravne nema. Na vrhu piramide se se našao Kokeza. Možda je i on iz istog sela kao Terzić samo se to sakriva kao vojna tajna.