Zašto Partizan igra lošije nego jesenas, ima li Milošević odgovor?

Autor: Darko Mitrović
nedelja 01.03.2020.
20:21
Izvor: Sportske.net, TV Arena sport

Svestan je i trener Partizana da njegov tim nije na jesenjem nivou, iako se očekivalo da ovog proleća igra još bolje.

Miroslav Todorović/Partizan.rs
Miroslav Todorović/Partizan.rs

Povezane vesti

Vrlo malo je večeras pokazala ekipa Partizana, pogotovo njegovi najveći aduti u ofanzivi, Asano, Marković, Sadik, Suma...

Od te ocene ne beži ni trener Savo Milošević, koji je posebno nezadovoljan prvim poluvremenom.

''Više energije nam je trebalo, pogotovo u prvom poluvremenu, kada nismo odgovorili na Zvezdinu agresiju, imali smo sreće da nismo primili gol u prvom, Zvezda je bila bolja. U drugom smo bolje počeli.

Prvim poluvremenom nismo zaslužili da u drugom damo gol, možda je ovo najrealniji ishod, ostali smo dužni navijačima, ali nije bio dosadan derbi, bilo je po 3-4 dobre šanse, još toliko polušansi...'', objašnjava Milošević u razgovoru za TV Arena Sport.

Partizan je večeras mogao da smanji zaostatak za Zvezdom na osam bodova razlike, ali kao da nije imao dovoljno veliku želju ni energiju da to i ostvari.

''Šta da vam kažem, ta razlika je teško bila dostižna i pre ove utakmice. Moramo da popravimo igru, nisam zadovoljan ni derbijem, ni prethodnim utakmicama. Igramo ispod nivoa od jesenas'', zaključioje Milošević.
-
Baner

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

10 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Osijek 51
Monday, 02.03.2020
21:38

Najmanje deset puta se pokazalo da Partizan nezna odigrati komtru tri na dva ili dva na jedan, a to je najlaksi nacin da se postigne gol. Savo, predlazem ti da prestanes pricati sta je bilo u proteklih nekoliko utakmica, to sam ja vidio mozda bolje od tebe, ti si duzan da tu jalovost svog napada hitno rijesis ili se okani toga posla. Zanima me dokle ce i koje kredite ima Stojkovic, on unistava nase golmane. pri kraju karijere pravi pocetnicke greske, sramota...

avatar
magister
Monday, 02.03.2020
12:03

Nedavno sam s prijateljem razgovarao o kupovini mobilnog, on je u stvari stručnjak za kamere, fotoaparate... Kaže, uporediš neki jeftin i skup i čini ti se - pa ovaj jeftin ima bolje karakteristike. Na papiru - da. Ali, prilikom upotrebe - uočava se razlika.

Plašim se da polako dolazimo do sličnog zaključka kad su u pitanju neki igrači. Mogu skoro sve sa loptom, imaju brzinu, pa i šut. Reklo bi se - idealni napadači. Ali, onda dođe utakmica. Zvezdini stoperi su juče izgubili 5, 6 lopti na 30. 40m od gola. Ozbiljan tim bi im dao, pa sa recimo 60% uspešnosti takvih akcija - 3 do 4 gola, jači tim i svih 5 ili 6. Mi? 0! Naši napadači, o kojima smo potrošili kilometre teksta hvaleći ih, kad dodaju u tim situacijama ili je na pogrešnog igrača - umesto na onog ko ispred sebe ima čistinu - na onog drugog koji je okružen dvojicom, ili šutiraju kad mogu da asistiraju saigraču u 100% šansi, ili krenu u dribling kad imaju odličnu priliku za asistenciju, ili šutiraju u blok kad treba da fintiraju i naprave slobodan prostor za šut ili asistenciju, pa tek onda da to odrade... Sve u svemu - vreme prolazi, a oni tek kod svake pete, šeste situacije ili još gore, reaguju kako treba!? Zar se to ne trenira? Koncentracija, brze pametne odluke, sagledavanje situacije... Džabe žongliranje s loptom ako to radiš u pogrešnom trenutku i na kraju je izgubiš. Izmakni malo od bloka i šutni, daj gol, nemoj da me impresioniraš time što ćeš da kreneš protiv trojice u dribling na sredini terena, to me uopšte ne interesuje.

Elem, mislim da je vreme da se malo preispitamo, da se Savo preispita i da krene hrabrije da meša karte, da češće kombinuje sa igračima, a da ih na treninzima uči i vežba da rešavaju situacije 2 na 2, 3 na 3, 3 na 2... Lepo smo se radovali interesantnim potezima i talentu, ali, hajde malo usavršavanja, da više ne gledamo potencijal i divimo mu se, nego zrelu igru. Ovako, ispada da kad igramo protiv bunkera - ne znamo šta ćemo nego kružimo okolo, dosadno, kao kiša oko Kragujevca, a kad igramo na kontre ili polukontre, na tu brzinu, ka kojoj Savo teži, igrači ključne, obične stvari ne odigravaju nego upropašćavaju šansu za šansom. Na kraju ispadne da skoro da i nismo imali šansi na utakmici, a pre svega zbog toga što u tim ključnim situacijama, a bilo ih je oko 5, naši glavni igrači su odigravali kriminalno loše.

I tu sad dolazimo do pitanja koja sam postavljao. Ako Asano, Suma, Sadik, Matić, dobiju po 1000 minuta, a npr. Arambašić i Stanojlović po 10 minuta, a prošli su Partizanovu školu, pa normalno je da će ovi prvi postići više golova i napraviti više šansi. Trener treba da reaguje i ih malo odmara na klupi, a da pruža šansu drugima, pa da vidimo, možda neka druga kombinacija u napadu bude efikasnija?

avatar
magister
Tuesday, 03.03.2020
23:34

Moram da dodam: apsolutna podrška i poštovanje za Savu! On bez dileme zaslužuje poverenje za duži period. Ali - mora i da analizira, uočava, popravlja... Ono što sam gore napisao sam uočio odavno: pogrešna procena da Partizan ima nekakav standardan tim koji treba stalno forsirati. Partizan ima desetak igrača na ofanzivnim pozicijama + neke koje je vratio u omladince i Teleoptik, a oni svi zaslužuju i pažnju i šansu i svi mogu da napreduju i da uče. I Suma mora još dosta da uči, pa da možda zaista dospe i do nekog velikog kluba, a ovo što sad igra nije za zakucano mesto u timu. Asano se najviše trudi, ali možda i najslabije igra bez lopte, ne utrčava u pravo vreme prema šansi, doduše i kad utrči, Suma okrene na drugu stranu prema gužvi. Sadik je najbliži zreloj igri, ali on možda ima i najveću manu, na kojoj najviše treba raditi - olako traći šanse, nema dovoljno koncentracije u završnici, do koje najbolje ume da dođe, najbolje da se nudi. Stanojlović, sa nešto slabijom tehnikom, ali i dosta mlađi, takođe lako ulazi u šanse, ima osećaj, stalno beži čuvarima, ali mora da popravi završnicu. Inače, tvrdim da bi uz dobre pakere ulazio u po 3, 4 100% šanse na utakmici bez problema.

I opet - Lazar Marković. Savo, tom dečku je zaista potreban psiholog. Da ga podstakne, motiviše, okuraži i objasni mu da pred njim može da bude bar još 7, 8 godina ozbiljne karijere. Ako želi da se bavi fudbalom. A verovatno za to ima najviše i talenta i predispozicija.

avatar
pfc11
Sunday, 01.03.2020
22:30

A jedan svjetski golman Bufon sjedi na klupu a nama Stojković i dalje brani.Od njega me guba dere evo i danas je napravio strašan kiks u zadnji minut.Gori derbi nisam odavno gledao.Ja neznam sto je Marković uopšte igrao kad nema nikakav učinak ka da se zajebava ili je nespreman.Ipak nama hvali jedan mladji Tošić.Zao mi ovoga Asana on kukavac više igra u odbranu no u napad.Savo ovaj iks je isto ka da si izgubio.Dobro odavno se izgubila titula to si i sam rekao ali ovakva igra bez ideje je Bruka.Djabe kad su nam bekovi će panice Sredina terena nikad gora ka noćas.

avatar
Monday, 02.03.2020
09:08

Ovaj iks je kiks:-D Fali, ne hvali.

avatar
Vlada Mutavi
Sunday, 01.03.2020
22:22

Zvezda bez Marina je sasvim druga Zvezda. U ovakvom sastavu i sa ovakvim igračima, večeras više i nisu mogli.
Partizan je priča za sebe. Ekipa koja je jesenas igrala mnogo bolje sad se prosto ne prepozaje. Jako malo trčanja, još manje kretanja bez lopte, igrači koji se ne "nude" a samim tim i mnogo pogrešnih pasova. Igra bez vizije, bez uigranosti, bez ideje. jednom rečju užas.
Igrači naizgled fizički spremni, ali u tehničko taktičkom smislu, katastrofalni, što je Miloševićeva krivica. Sa ovakvim trenerskim vizijama, idejama i znanjem, da su večeras bili u ekipi partizana Modrić, Ronaldo i Mesi, verujem da bi bili neprimećeni.

avatar
Dušan Stanić
Sunday, 01.03.2020
22:10

Bice bolje momci glavu gore.
E sada se vidi da Zoran Tosic fali ovoj ekipi.
Idemo dalje nema predaje.
Sada poruka igracima nemate pojma igrate kao babe ajmo momci agresivnije drzite presing od prvog do zadnjeg minuta na utakmici i videcete da ce se isplatiti tako treba i protiv zvezde i prema svima jer mi smo PARTIZAN!!!!

avatar
dragi
Sunday, 01.03.2020
21:43

Kaze igramo isod nivoa , a ko je tome kriv ! Ekipa ista od jesenas jos i dobre pripreme, Savo okani se corava posla - nisi ti za trenera !

avatar
dragi
Sunday, 01.03.2020
21:37

E Savo, Savo , prvo treba da krenes da treniras Teleoptik pa tek onda ako se pokazes neki veci klub . Dve akcije tvoji u napadu ne umeju da povezu , a u odbrani uvek rupe i panika !

avatar
Sunday, 01.03.2020
21:33

Batali ti to, prijatelju...