Zašto Pančev nije otišao u Junajted, zašto je ispao ''budala'' i zašto Bajern večeras ima sreće, ko Zvezdi nedostaje?

Autor: Darko Mitrović
sreda 18.09.2019.
14:44
Izvor: Sportske.net

Nekadašnji napadač Crvene zvezde i strelac gola odluke u Bariju oglasio se u nemačkim medijima uoči večerašnjeg susreta između Bajerna i Crvene zvezde u Minhenu.

Epa/Georgi Licovski
Epa/Georgi Licovski

Povezane vesti

Pančev je govorio za nemački ''Tagesspiegel'', gde se najpre prisetio Zvezdinog gostovanja u Minhenu aprila 1991. u polufinalu Kupa šampiona, kada je dao značajan doprinos trijumfu Crvene zvezde od 2:1.

''Kasnije sam saznao da je to bio prvi poraz Bajerna na svom terenu u evropskim takmičenjima posle 23 godine'', istakao je Pančev.

Nešto više od mesec dana kasnije, Zvezda je u Bariju osvojila titulu prvaka Evrope.

''To je već bio džinovski uspeh i vrhunac moje karijere! za kraj, osvojili smo i Svetski kup u decembru, a ja sam te godine nagrađen 'Zlatnom kopačkom' kao najbolji strelac u Evropi. danas se često sećam toga'', dodaje Pančev.

Zvezda je tada posle Steaue postala tek drugi klub iz Istočne Evrope koji je osvojio Kup šampiona, ali tako nešto danas izgleda nezamislivo.

''To se graniči s utopijom. Danas postoji drugačija hijerarhija u svetskom fudbalu. Desetak klubova deli trofeje među sobom, dok 100 drugih zaostaju i često se bore sa finansijskim problemima.

Da sve bude još gore za klubove iz Istočne Evrope, sada igrači veoma mladi odlaze na zapad. U naše vreme nismo mogli u inostranstvo pre 28. godine, što je pogodovalo nivou domaće lige'', podseća Pančev.

Pohvalio je današnju Zvezdu, i njen stručni štab, i njeno rukovodstvo, a u vezi večerašnje utakmice našalio se da crveno-belima nedostaju dvojica igrača.

''Pre svega, iz današnje perspektive, ovaj kontinuitet je veliki uspeh za Zvezdu, sportski i finansijski.

Trener Vladan Milojević i čelnici kluba odlično su se snašli sa skromnim sredstvima. Bajern je sigurno veliki favorit, a uz to ima i sreće jer Savićević i ja više ne igramo (smeh). Ali, u fudbalu je sve moguće. Crvena zvezda je veliko ime u evropskom fudbalu i to ne treba zaboraviti'', naglašava Pančev.

Na kraju vratio se na svoju karijeru posle Barija, transfer u Inter, neostvaren prelazak u Mančester junajted...

''Bio sam veoma popularan 1992. godine i imao sam mnogo ponuda za transfer, ali nažalost odlučio sam se za pogrešan klub. Inter je imao prosečan tim u senci Milana. Pored toga, imao sam velika neslaganja sa bivšim trenerom Osvaldom Banjolijem, što je naravno bilo kontraproduktivno.

Ipak, sledeće zime sam dobio ponudu od Ser Aleksa Fergusona, koji je želeo da me vodi u Mančester junajted. Međutim, hteo sam da dokažem Italijanima da mogu da igram u Seriji A. Bio sam budala (smeh)'', objašnjava Pančev.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Opet onaj Anonymous
Thursday, 19.09.2019
15:44

I na kraju na veliku zalost nije dokazao, mnogi fudbaleri sa nasih prostora su sami sebi unistili karijeru. Iskljucivo radi tvrdoglavosti i svoga temperamenta, steta...

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Wednesday, 18.09.2019
17:51

60M € budžeta tj. 58.5M € kolko je zvezda potrošila nisu nimalo skromna sredstva već su rekordna u istoriji sporta na ovim prostorima.