Zašto ''nije bilo svrhe'' da Birmančević ostane u Partizanu i zašto je Čukarički odličan izbor?

Autor: Darko Mitrović
utorak 14.08.2018.
18:19
Izvor: Sportske.net, fkcukaricki.com

Mladi fudbaler otvoreno o tome u izjavi za klupski sajt.

fkcukaricki.com
fkcukaricki.com

Povezane vesti

Talentovani vezista Veljko Birmančević je u proteklih par godina bio velika nada Partizana. Bio je i na priperema prvog tima, odigrao i nekoliko utakmica za seniorski tim Partizana, ali kako je vreme odmicalo, padao je u drugi plan.

Zbog toga je išao na pozajmice - u Teleoptik, pa u Rad, a od ove sezone je u Čukaričkom, takođe kao pozajmljen igrač.

U izjavi za sajt kluba sa Banovog brda objasnio je zbog čega je izabrao Čukarički, a ujedno i zbog čega nije ostao da se bori za svoje mesto u Partizanu.

''Birao sam ekipu koja napada. Prošle sezone sam bio na pozajmici u Radu, borili smo se za opstanak, mislim da smo napravili dobar rezultat.

U Partizanu nije bilo svrhe da ostanem, potrebne su mi utakmice, Čukarički je bio logičan izbor. Ovo je pravi klub za afirmaciju mladih igrača, a gde će me put posle odvesti, hoću li ostati ovde, otići u inostranstvo ili se vratiti u Partizan, o tome trenutno ne razmišljam'', izjavio je Birmančević.

Potom se pohvalio da se u Čukaričkom već odlično snašao.

''Marka Šarića znam od ranije, sa njim se i najviše družim ovde. Nije mi bilo lako u početku, ali sam dosta napredovao u odnosu sa novim saigračima kako je vreme odmicalo, čini se da je period prilagođavanja iza mene. Počeo sam i da igram i nadam se da ću nastaviti da dobijam i koristim šansu kod Sime Krunića, čiji mi se stil igre zaista sviđa'', istakao je Birmančević.

Dogovorom dva kluba, Birmančević tokom pozajmice u Čukaričkom neće moći da igra protiv Partizana.

''Takav je dogovor dva kluba. Naravno da svi igrači vole da se dokazuju protiv Partizana i Crvene zvezde. Mi možda nemamo kvalitet kao te dve ekipe, ali sam siguran da u Čukaričkom ima mnogo mladih igrača sa ogromnim potencijalom.

Ljudi misle da je dolazak iz Zvezde ili Partizana u Čukarički korak unazad. Ali, nije tako, to je korak za nešto više. Eto, baš su braća Srnić stekli afirmaciju ovde'', podseća Birmančević.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
RIP KOBE
Wednesday, 15.08.2018
14:56

samo kada se setim jos jedne ludacke izjave bombice ivice onda: veliki igrac veljko haha.