Žarko Lazetić otkrio jednu dobru vest iz Partizana u susret narednim izazovima

Autor: Beta Beta
subota 04.08.2018.
17:14
Izvor: Beta

Posle smene Miroslava Đukića, on će sutra voditi ekipu protiv Mladosti iz Lučana. Da li će imati veći izbor igrača u napadu?

Epa/Koča Sulejmanović
Epa/Koča Sulejmanović

Povezane vesti

Pomoćni trener fudbalera Partizana Žarko Lazetić rekao je danas da očekuje da će njegova ekipa, uz podršku navijača i "neku novu energiju, osvojiti tri boda u predstojećem meču protiv Mladosti iz Lučana u Super ligi Srbije.

"Očekivanja su kao i na svakoj utakmici - da budemo na nivou Partizana... Specifična je situacija, u prelaznom smo periodu, ali ću ja s ostalim saradnicima iz sručnog štaba učiniti sve što mogu da ekipa bude što spremnija, odnosno da na terenu bude motivisana, ambiciozna i da ostvari novu pobedu u domaćem prvenstvu i nastavi trku za titulom", rekao je Lazetić.

Fudbalski klub Partizan juče je raskinuo saradnju s trenerom Miroslavom Đukićem, ekipu će u nastavku sezone voditi Zoran Mirković, ali će na sutrašnjem meču protiv Mladosti na klupi crno-belih biti Žarko Lazetić.

"Želeo bih, pre svega, da čestitam Mladosti na kontinuitetu koji imaju, jer su jedna od retkih ekipa u našoj ligi koja u odnosu na prošlu sezonu ima samo jednog novog igrača u timu. To je sigurno njihov veliki kvalitet. Imaju trenera (Nenada Milovanovića) koji je možda najiskusniji u našoj ligi, koji najbolje poznaje ligu i koji će sigurno znati da ih dobro pripremi za ovu utakmicu", rekao je Lazetić.

"Sa te strane, znamo šta od njih možemo da očekujemo. Ali, ponavljam, mi ćemo se pripremiti najbolje što možemo i očekujem da ćemo uz podršku navijača i neku novu energiju zabeležiti tri boda", dodao je pomoćni trener Partizana.

Partizan u naredna dva i po meseca ne može da računa na povređenog Zorana Tošića, ali...

"Nemanja Nikolić se priključio treninzima, ali još nije dovoljno spreman. Videćemo s medicinskim timom da li može da igra sutra pošto je jako malo sa nama. Osim njih dvojice svi ostali bi trebalo da budu spremni", rekao je Lazetić.

Utakmica trećeg kola Super lige Srbije Partizan - Mladost igra se sutra od 19.00 na stadionu u Humskoj.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
PARTIZAN ŠAMPION \'18
Saturday, 04.08.2018
17:56

Analizirao sam malo Nordsjeland i uvideo da između njihova 3 štopera, 2 beka i zadnjeg veznog postoji ogroman prostor kao stvoren za igrača koji je nešto brži s loptom, dobar dribler, ima dobar šut i dobar pas u prostor i koji bi delovao sa pozicije ofanzivnog veznog iza dva naša napadača. Partizan bi u fazi napada trebao da igra 4-3-1-2 protiv Skandinavaca jer se odbrana sa 3 štopera najbolje razbija sa dva brža špica koja traže loptu u prostor i jednim ofanzivnim veznim iza njih koji bi delovao između njihovog centralnog štopera i zadnjeg veznog koji bi uvek bio između našeg zadnjeg/centralnog veznog i ofanzivnog veznog. Nordsjelandu je još taj zadnji vezni, kapiten pa i najbolji igrač povređen, tako da su tu trenutno dosta oslabljeni što se moglo videti protiv AIK-a koji ih je najviše ugrožavao sa te pozicije. I Pantić i Janković su brzi s loptom, mogu da povuku kontranapad, mogu i da predriblaju s tim da Pantić ima bolji šut, a slabiji pas u prostoru dok je kod Jankovića obrnuto međutim Pantić bi bio potrebniji u centralnom delu veznog reda sa Smiljanićem i Zdjelarom da čvrstom igrom neutrališu njihov vezni red i da pokrene kontranapade dok bi Janković ipak trebao da deluje ispred njih i proba pasovima u prostor ili 1 na 1 da napravi šansu tj. višak u napadu, a u samom špicu možda Rikardo i Ivanović jer su brži od Ožegovića. Utakmica protiv Mladosti ne može da bude dobra priprema za Nordsjeland jer će Mladost igrati bunker sa 11 igrača u svoj 40m ali ako se da gol na početku možda i može, zato je bitno probati ovu formaciju sa ofanzivnim veznim iza dva napadača.

avatar
Saša Ilić
Saturday, 04.08.2018
22:20

Džaba si analizirao druže ker mi sa sporaćima Kosovićem,Zdjelarom i Sumom nema šta da tražimo u evropi.

avatar
PARTIZAN ŠAMPION \'18
Sunday, 05.08.2018
13:43

Činjenica je da nam je vezni red prespor za neki veći evropski uspeh, ali ja pričam samo za dvomeč protiv Nordsjelanda, a svaki bod je bitan za koeficijent u budućnosti.

avatar
magister
Saturday, 04.08.2018
17:36

Interes Partizana je da se Lazetić vrati juniorskom timu, dovede ga do titule, prvi put otkako se igra LŠ za juniore i uigra te mlade igrače, napravi koncept sa kojim će, nadam se već od sledeće, možda i sa njim kao trenerom, krenuti u pohod, kao Partizanove bebe šezdesetih. Nemamo mi ni na vidiku nekog velikog trenera. U takvim okolnostima, bilo bi odlično uspostaviti sistem da treneri preuzimaju generacije mlađih, pa kad dovedu do prvog tima dovoljan broj igrača, da mogu da se naprave smene, onda preuzmu seniore, a dotadašnji trener ponovo na juniore. Tako bi se svi okušavali i u stvaranju igrača i u takmičenju. Lazetić je onaj supertalentovani sastav na Zlatiboru preuzeo neposredno pred turnir i vodio ga odlično, imao igru i čvrstinu.