Zakuvalo se - "Večiti" derbi(ji) za titulu!

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 27.05.2018.
12:09
Izvor: Sportske.net

U konkurenciji omladinaca Partizan bi samo mogao da odluči šampiona ali titula neće u Humsku, dok kod kadeta stvari od juče stoje dosta drugačije.

Sportske.net
Sportske.net

Povezane vesti

Borba za titulu na seniorskom nivou pripala je Crvenoj zvezdi, a u narednih sedam dana saznaćemo ko će uzeti trofeje u konkurenciji omladinaca i kadeta.

Kolo pre kraja u Omladinskoj ligi Srbije Crvena zvezda ima dva boda prednosti u odnosu na Brodarac, tako da će utakmice poslednjeg kola odlučivati o šampionu.

Na "Marakani" se ne nadaju kiksu branioca trofeja, uvereni su da im samo pobeda u "večitom" derbiju koji se igra u SC Partizan-Teleoptik donosi šampionsko zvanje.

Partizan će tako u poslednjem kolu imati priliku da "skroji" trku za šampionsku titulu, odnosno da eventualnom pobedom nad Zvezdom omogući Brodardu da odbrani trofej.

Mnogo bolju poziciju pred finiš sezone imaju Partizanovi kadeti koji su juče preuzeli lidersku poziciju na tabeli.

Crvena zvezda je poražena od Čukaričkog na domaćem terenu (0:1), tako da je Partizan pobedom nad Novim Pazarom (0:1) preskočio "večitog" rivala.

"Večiti" sada imaju isti broj bodova (78) ali Zvezda ima utakmicu manje u odnosu na Partizan i zbog toga će međusobni duel koji se igra sledeće subote odlučiti šampiona.

U prvom delu sezone Crvena zvezda je savladala Partizan sa 4:2 pa će Partizan u "večitom" derbiju pokušati da se revanšira i da obezbedi šampionsku titulu.

Zvezda pored duela sa crno-belima treba da odigra i zaostali meč 27. kola sa Radničkim iz Niša koji je već ispao iz lige. Ukoliko crveno-beli u sredu (30. maj) upišu očekivani trijumf ili odigraju nerešeno, remi na gostovanju u "Zemunelu" biće im dovoljan za titulu.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke