Zakarić priznao da je bilo pritiska, Daču motivisao Ronaldo

Autor: Beta Beta
četvrtak 14.03.2019.
11:24
Izvor: Beta

Fudbaler Partizana Goran Zakarić rekao je danas da njegova ekipa u četvrtfinalu Kupa protiv Napretka nije imala pravo na kiks i da je ostvarila važnu pobedu u takmičenju u kojem brani trofej.

Beta/Branislav Božić/Ev
Beta/Branislav Božić/Ev

Povezane vesti

Fudbaleri Partizana plasirali su se juče u polufinale Kupa Srbije, pošto su u Kruševcu pobedili Napredak sa 4:0. Golove su postigli Goran Zakarić, Danilo Pantić, Mark Valijente i Rikardo Gomeš.

"Očekivala nas je teška utakmica iz mnogo razloga. Imali smo dva vezana poraza pre Kupa, a uz to smo znali da nas čeka težak teren i jednostavno nismo imali prava na kiks. Krajnji rezultat ne pokazuje da je bilo teško, ali mi znamo kakva je situacija bila pre utakmice i kakav smo osećali pritisak. Ovo je bila važna pobeda, jer smo ušli u polufinale Kupa, ali sa ciljem da stignemo do finala i završimo sve kako planiramo", rekao je Zakarić za klupski sajt.

Reprezentativac Bosne i Hercegovine postigao je vodeći gol za Partizan sredinom prvog dela igre.

"Nikolić mi je asistirao, ali to je zasluga cele ekipe. Nije bilo lako posle svih događaja, ali pokazali smo karakter i ostvarili pobedu i plasman u polufinale. Nikolić se dobro snašao, okrenuo trojicu igrača i nesebično gurnuo loptu prema meni", dodao je Zakarić.

On je rekao da se ekipa okrenula utakmici protiv Spartaka u prvenstvu, koja se igra u subotu u Beogradu.

"Spremamo se kako bismo došli do pobede i tri boda. Igramo kod kuće i siguran sam, da ako budemo pravi kao u Kruševcu, što smo pokazali, da neće biti problema. Žao nam je svima zbog odlaska trenera Zorana Mirkovića, ali to je jednostavno tako u ovom sportu. Želimo mu mnogo sreće i uspeha u narednim klubovima i da se jednog dana vrati u svoj Partizan", rekao je Zakarić.

Zakarić će se u ponedeljak priključiti pripremama reprezentacije Bosne i Hercegovine.

"Očekuju nas dve utakmice kvalifikacija i verujem da možemo ostvariti pobede i sa šest bodova ući u ove kvalifikacije. Prva utakmica je sa Jermenijom i veoma je važno da pobedimo, a tri dana kasnije sledi okršaj sa Grčkom gde će sigurno biti teže", rekao je Zakarić.

Fudbaler Partizana Danilo Pantić rekao je da je utakmica protiv Napretka bila odlučujuća za njegovu ekipu i da je pobeda i igra u Kruševcu pokazatelj kako bi svaki igrač crno-belih trebalo da igra.

"Posle dva neuspeha koja smo imali u prethodnim kolima ovo je bila utakmica koja je bila odlučujuća za nas. Znajući važnost Kupa izašli smo na teren da pokažemo, ne samo ko smo, već koliko želimo da pobedimo, što se i desilo, jer smo se u polufinale plasirali ubedljivim rezultatom 4:0", rekao je Pantić.

On je postigao gol iz slobodnog udarca sa 18 metara.

"Veoma važan gol za mene, budući da je prošlo tri meseca otkako sam počeo utakmicu kao starter. Došao je prvo gol, potom asistencija na kraju i nadam se da smo navijačima priredili užitak u Kruševcu. Mislim da je to prava slika kako svaki igrač Partizana treba da igra i preuzme svoj deo posla na terenu, a kao posledica  stiže i rezultat koji je vidljiv", naveo je Pantić.

Gol je proslavio u stilu fudbalera Juventusa Kristijana Ronalda. Pantić je rekao da ga je dobra igra Portugalca koji je sa tri postignuta gola protiv Atletiko Madrida odveo svoju ekipu u četvrtfinale Lige šampiona, dodatno motivisala.

"To je poštovanje prema Ronaldu, koji je pokazao u utorak veče da je nemoguće moguće kada se dovoljno želi", dodao je Pantić.

Španac Mark Valijente rekao je da se ekipa dobro pripremila za utakmicu sa Napretkom, pošto je bila svesna njene važnosti, jer se u Kupu igra na ispadanje.

"Veoma je važna bila i u psihičkom smislu posle dva poraza koja smo imali, gde smo praktično ni iz čega rasuli bodove i bilo je važno da se vratimo u dinamiku sa početka prolećnog dela sezone", naveo je on.

Valijente je u Kruševcu postigao prvi gol u dresu Partizana. On je rekao da je presrećan zbog toga i dodao da i odbrambeni igrači mogu da pomognu napadačima. Otkako je došao u Partizan, Valijente je sarađivao sa trojicom trenera, Miroslavom Đukićem, Zoranom Mirkovićem i sada sa Žarkom Lazetićem.

"Bio sam iznenađen Batinim odlaskom, jer mislim, ne samo ja već i čitav tim, da je odličan i trener i čovek sa kojim smo se svi slagali. Ipak, odluka je njegova, mi smo tu da je poštujemo, a takve stvari se dešavaju u fudbalu", rekao je on.

Valijente je naveo da posle loših rezultata i odlaska trenera nije osećao pritisak pred jučerašnju utakmicu.

"Znao sam da ćemo mi na svaku situaciju dati odgovor na terenu, što smo i pokazali", dodao je on.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke