Zajednica ukorila neodgovorne pojedince i medije

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 14.05.2019.
22:19
Izvor: Sportske.net

Zajednica fudbalskih klubova Super lige i Prve lige Srbije reagovala je zbog natpisa u medijima vezanim za dešavanja na utakmici u Vranju.

Sportske.net
Sportske.net

Povezane vesti

Nedugo nakon saopštenja FK Spartak ŽK oglasila se i Zajednica klubova Super lige i Prve lige Srbije. Na zvaničnom sajtu te organizacije demantovani su medijski natpisi koji se tiču dešavanja na utakmici Dinamo - Spartak.

"Na osnovu izveštaja službenih lica sa utakmice i jednostavnim pregledom snimka evidentno je da su navedene izjave neozbiljne, neproverene, i kao takve u velikoj meri urušavaju ugled naših klubova i takmičenja. Šef stručnog štaba ekipe Spartaka je ne samo bio prisutan, već je tokom susreta i isključen zbog protesta.

Smatramo da su fudbalski radnici i novinari, pre bilo kakvih objava putem medija ili društvenih mreža, dužni da svoje tvrdnje dobro provere putem svima dostupnih dokumenata i video zapisa, kako ne bi nanosili štetu našem takmičenju i srpskom fudbalu.

Svaka dobronamerna kritika, koja može pomoći rešavanju pojedinih problema i unapređenju takmičenja, apsolutno je dobrodošla. Međutim, ovakve neproverene i štetne tvrdnje, sve su samo ne pomoć u momentu kada Zajednica čini maksimalne napore da podigne nivo čitave organizacije
", navodi se na sajtu Super lige Srbije.

Tvrdnje da ekipa Spartaka u Vranju nije imala trenera ili pomoćnog trenera na klupi, te da je utakmica bila neregularna, na Tviteru je izneo Mirko Poledica, a deo medija, među kojima je i naš portal preneo je ovu informaciju.

Kasnije se oglasio FK Spartak ŽK i uvidom u zapisnik sa meča stavio do znanja da povrede Pravilnika takmičenja nije bilo.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke