Zabrana ne vredi, ''Delije'' u paklu "Enfilda"!?

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 18.10.2018.
11:41
Izvor: Sportske.net

Približava se Zvezdino gostovanje Liverpulu, a istovremeno je sve veća pažnja ostrvskih medija u vezi mogućeg dolaska Zvezdinih navijača.

Sportske.net/Darko Mitrović
Sportske.net/Darko Mitrović

Povezane vesti

U senci poznatih spekulacija, a potom i zvanične istrage oko navodnih pokušaja nameštanja prethodne utakmice sa PSŽ-om, Crvena zvezda se polako okreće utakmici trećeg kola Lige šampiona, protiv Liverpula na ''Enfildu''.

Još samo šest dana ostalo je do te utakmice, pre toga će Zvezda u subotu igrati i sa Radom u 12. kolu Superlige, a za to vreme u Engleskoj počinju da strahuju od dolaska pristalica crveno-belih, i pored zabrane koju je UEFA izrekla Zvezdi posle meča u Salcburgu.

Podsetimo, Zvezda je kažnjena zabranom organizovanog vođenja navijača na gostovanja u grupnoj fazi Lige šampiona.

Ipak, sećate se da je i pored toga srpski šampion imao podršku grupe svojih navijača na ''Parku prinčeva'' u Parizu, tokom meča sa PSŽ-om, pošto su Zvezdini navijači koji žive širom Evrope uspeli tada da dođu do par hiljada karata.

Da li ćemo sličan scenario videti i u Engleskoj?

Lokalna policija u Liverpulu je već u pripravnosti, a njihov predstavnik Pol Vajt se tim povodom oglasio u medijima.

''Svesni smo zabrane koju je UEFA izrekla Zvezdi, kada je u pitanju prodaja karata njihovim navijačima.

Imaćemo sveobuhvatnu policijsku operaciju, radeći zajedno sa predstvnicima oba kluba, kao i sa srpskom policijom, sa ciljem da gledaoci budu sigurni i da im bude olakšano kretanje pri dolasku i odlasku sa stadiona.

Na terenu će biti dežurni i dodatni pripadnici policije, a tokom dana imaćemo odgovarajući plan u centru grada, kako bi gledaoci i posetioci našeg grada bili sigurni'', zaključio je Vajt.

Utakmica između Liverpula i Crvene zvezde igra se 24. oktobra na ''Enfildu'', s početkom u 21 čas.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
IIIPlava Horda GGMU?
Thursday, 18.10.2018
12:29

Pakao Enfilda :DDD Daj nemojte nas zasmejavati, otpevaju tu pesmicu na pocetku i posle mirni ko bubice, cujes ih samo kad padne gol i kad zvizde sudiji. Navijaci PSGa ih naucili kako se navija i a Delije ce isto.