'Zaboravljeni' štoper se vraća među "Orlove"

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 15.03.2016.
09:35
Izvor: Sportske.net

Selektor reprezentacije Srbije Radovan Ćurčić uskoro će objaviti spisak igrača na koje računa za martovske mečeve sa Poljskom i Estonijom, a među pozvanima bi trebalo da se nađe i "zaboravljeni" Slobodan Rajković.

kicker.de
kicker.de

Povezane vesti

Poslednja nedelja tekućeg meseca rezervisana je za obaveze nacionalnih timova koji će širom Evrope igrati prijateljske utakmice u sklopu priprema za Evropsko prvenstvo.

"Orlovi" će propustiti još jedno veliko takmičenje pa će dueli sa Poljskom i Estonijom predstavljati pripremu za novi kvalifikacioni ciklus koji počinje naredne jeseni.

Selektor Radovan Ćurčić ima velikih problema sa sastavljanjem tima za pomenute utakmice, a najviše nedoumica ima oko pozicija u odbrambenoj liniji zbog toga što mnogi igrači koji bi konkurisali za nacionalni tim ne igraju standardno u svojim klubovima.

Jedno od imena koje će se ponovo naći na reprezentativnom spisku dolazi iz nemačke Bundeslige i kluba koji se trenutno bori za opstanak u tom takmičenju.

Dnevni list "Sport" saznaje da bi defanzivac Darmštata Slobodan Rajković (27) trebalo da se nađe na spisku koji će Radovan Ćurčić saopštiti u subotu.

Posle mnogo problema sa povredama i sukobima sa trenerom Hamburga Slobodan Rajković je prethodnog leta pojačao novog člana Bundeslige i počeo da igra redovno.

Na dvanaest utakmica u dosadašnjem toku sezone postigao je jedan gol i Radovan Ćurčić u datim okolnostima nema izbor nego da Rajkovića pozove u nacionalni tim.

Selektor će pored Slobodana Rajkovića pozvati i štopere Branislava Ivanovića, Nikolu Maksimovića, Miloša Kosanovića, Aleksandra Pantića i Uroša Spajića.

Ko će od pomenutih igrati protiv Poljske i Estonije videćemo krajem meseca.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

45 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
svelebdp
Wednesday, 16.03.2016
01:52

a Jagos Vukovic? decko bio najbolji stoper u ligi dok je bio u Radu, u PSV se nije snasao najbolje dok je sad u Konji koja je treca u ligi najbolji stoper i medju 3 najbolje ocenjena stopera u ligi!!! momak gazi!

avatar
Igornopolis
Tuesday, 15.03.2016
20:57

Da! Neko izgleda stvarno poceo da prati formu igraca. Rajkovic je zverina od stopera i zasluzio je poziv po trenutnoj formi. Mislim da su povrede i problemi s disciplinom proslost. Srecno Bobane.

avatar
bobar84c
Tuesday, 15.03.2016
18:33

Curcicu ne znaaaas covece , toleta pod ruku i polako u penziju.

avatar
Don Silvio
Tuesday, 15.03.2016
14:19

Ispravice fudbalski savez spomenik Vidicu

avatar
NJRBOB
Tuesday, 15.03.2016
13:51

Haha cirkus... Uopste me ne cudi zato se i smejem

avatar
Čika Marko
Tuesday, 15.03.2016
13:45

Nije nesto posebno ali mislim da nema sta da izgubimo...vec se dosta blamiramo poslednjih godina...

avatar
Goran Zdravkovic
Tuesday, 15.03.2016
12:47

E moj Curcicu, dao sam predlog i ponavljam, zadnja linija tima Srbije u narednih 5 godina bi trebalo da bude Gajic, Petkovic, Antonov, Nastic, Maksimovic, Nastasic, Kosanovic i Milunovic... posto su Gajic i Nastasic povredjeni pozovi Petrovica i Bulatovica... kakav Spajic, kakav Rajkovic, kakav Pantic, odigrali 10 meceva u celu sezonu i ocajni bili u tim utakmicama...

avatar
El Matador PFC-FCB
Tuesday, 15.03.2016
14:48

Kakav bre Petković??? Filip Stojković je 1000 puta bolji!

avatar
England
Tuesday, 15.03.2016
16:23

Druze ti ocigledno nisi ni pratio Rajkovica i Pantica nego onako cisto da bacis hejterski komentar na njihov poziv. Rajkovic igra odlicno u Darmstatu, Pantic je standardan u Eibaru i zasluzuju poziv. Ja ne podrzavam Curcica(naprotiv, volio bi da neki bolji strucnjak vodi reprezentaciju) ali odobravam ove pozive. Napisao si Petkovic buducnost reprezentacije a momak je najslabija karika u Zvezdi. I da, ko je Bulatovic koga spominjes da li je to onaj Crnogorac iz Radnickog Nis koji ima 32 god?

avatar
Goran Zdravkovic
Tuesday, 15.03.2016
16:11

da bre, a neki Ovusu ga prelazio pre koju nedelju ko malo dete, Apostolovic jesenas na Ciru u zadnjih 5 minuta ga vrteo nije znao gde se nalazi, kada je Radnicki imao 5 100% sanse u jednom napadu i samo sreca za Cuku pa ostala neporazena, a videli smo i 7 komada od crvenog blizanca kada je po njegovoj strani duvalo ko u Vrscu kosava, toliko o njegovim kvalitetima...

avatar
Branislav
Tuesday, 15.03.2016
12:33

Tuzan je nas fudbal.

avatar
Baxter Stockman
Tuesday, 15.03.2016
11:38

Sta se desava sa Nastasicem?

avatar
Goran Zdravkovic
Tuesday, 15.03.2016
12:42
avatar
ПРВАК ЈУГОСЛАВИЈЕ\'96
Wednesday, 16.03.2016
10:08
avatar
ЦРНО-БЕЛА ЕМИНЕНЦИЈА
Tuesday, 15.03.2016
12:58

Oporavlja se od povrede...

avatar
ruud gullit
Tuesday, 15.03.2016
11:15

Ovo je ubedljivo najgora ekipa stopera u novijoj istoriji Srbije.

avatar
serpico
Tuesday, 15.03.2016
12:56

kao i sve ostalo u novijoj istoriji

avatar
Nikola Nikola
Tuesday, 15.03.2016
11:14

Problem na štoperima nam prave zlatni Orlići koji još uvek ne igraju seniorski fudbal, ali to je i razumjivo s' obzirom koliko je pipkava pozicija. Babić je i dalje u B timu Sosijedada, Veljković pobegne iz Totenhema jer ne igra, ista sudbina ga sačeka u Bremenu, Jovanović se taman ustali u Zvezdi, postane stub odbrane, ovi ga ''oteraju'' u Zenit gde barem još godinu dana neće biti bitan deo prvog tima... kada svi budu fit, na levom štoperu Nastasić i Rajković, na desnom Ivanović i Maksimović, pa ''udri'' - bolje nemamo, desnog beka Gajića, koji je do povrede bio standardni desni bek Bordoa, čak je na toj poziciji imao prednost nad najtalentovanijem Francuskim defanzivcem iz tima (Frederik Gulbert), pa je ovaj morao da menja pozicije; rezerva Basta. Levo - Antonov, standardan u Švici i igra fantastično, zamena može da ostane Kolarov, ali je on prevelika rupa u odbrani da bi igrao u naših prvih 11 (Nastasić i Rajković nemaju brzinu i znanje da pokriju i svoj deo i taj krater koji nastane kada ovaj ode gore, pa se ne vrati). Naravno u početku mogu i Basta i Kolarov da imaju prednost, ali jako kratko, treba i ovi klinci što pre da stasaju. Na gol definitivno Rajkovića, Stojković rezerva još 2-3 godine dok ne stigne još neki mladi reprezentativac. Tako bi trebalo da izgleda naša zadnja linija u sledećim kvalifikacijama. Naravno svo vreme pratiti ona tri momka sa početka teksta za slučaj da neko ''pre vremena'' uleti u prvi tim (u klubu).

avatar
Sad il\' nikad!
Tuesday, 15.03.2016
12:57

Slazem se , ali mislim da Basti treba da se zahvalimo i to je to... Prevelika je rupa , stvarno. Stojkovic moze kao rezerva ali vec polako treba da se u Zvezdi uigrava mali Manojlovic , pa kada dostigne reprezentativni nivo moze da bude konkurentan Rajkovicu...

avatar
ЦРНО-БЕЛА ЕМИНЕНЦИЈА
Tuesday, 15.03.2016
14:01

Hvala Bogu da je jos neko napisao (is)to za Tomovica, da li je moguce ovo?!

avatar
ЦРНО-БЕЛА ЕМИНЕНЦИЈА
Tuesday, 15.03.2016
13:17

Basta ne moze najbolje da igra beka, on vise moze wing-back-a u 3-5-2 ili na sredini u 4-4-2, ali to je dosta staro i prevazidjeno. Ivanovic nije bas pouzdan na stoperu, Tomovic nije pouzdan na beku (najblaze receno:-)), mozda je najbolji u formaciji 3-5-2 kao desni stoper. Dmitrovic mozda moze umesto Stojkovica, ali opet ne kao drugi golman, Lukac je isto dobar za treceg golmana, bas ce biti problem naci nekog ko bi bio podjednako dobar kao PR...

avatar
Nikola Nikola
Tuesday, 15.03.2016
13:13

Meni Manojlović uopšte nije neka ''sigurica''. On je momak koji ima 20 godina, a još uvek nije nivo da može da parira Kahrimanu, ili da brani u nekom slabijem JSL timu. Rajković je u njegovim godinama imao 2 sezone kao prvi i jednu kao drugi golman u superligašu (Jagodina+Zvezda). Dobro je što je mali Svilar (za sada) izabrao nas, a ne Belgiju i što imamo dosta tih ''nit' smrdim, nit' mirišem'' mladih golmana kao što su Manojlović, Vanja M.S., Radunović, Čupić, mali Aleksandar Popović iz Partizana (generacija '99) takođe fin materijal... Što se Baste tiče, on je kao Kolarov, samo malo slabija verzija, tako da - neka ga još godinu, dve dok se još malo ne pokažu neki novi klinci, možda i Filip Stojković, pa onda da se vidi šta i kako. Jedino je sigurno u vezi desnog beka - Tomović više ne sme igrati za nacionalni tim. Stvarno ne znam kako se taj momak održava u rotaciji Fiorentine već par godina...

avatar
ЦРНО-БЕЛА ЕМИНЕНЦИЈА
Tuesday, 15.03.2016
10:55

Zbog cega se Vilotic, Radoja, Radovic i Djurdjic uopste! ne spominju u kontekstu reprezentativnih akcija, kome su se oni jadni zamerili da ih toliko mrze? Zar treba da nam igraju Stefan Mitrovic, Milos Kosanovic, Aleksandar Pantic (OK je za siri spisak, ali nista vise) pa i Dusko Tosic?

avatar
nekros77
Tuesday, 15.03.2016
12:03

Aleksandar Pantic je dobar igrac i igra veoma dobro! Rajkovic je blji od Vilotica, Radoja ce sigurno igrati za mladje, a sigurno ce Nikola Djurdjic i Filip Djurcic biti na spisku!

avatar
ЦРНО-БЕЛА ЕМИНЕНЦИЈА
Tuesday, 15.03.2016
12:50

Nisam rekao da nije dobar, ali nije se bas proslavio na EP za mlade (doduse, niko nije), a Radoja vise nema pravo da igra za mlade. Cak i da ima, nije logicno da oni koji su mladji imaju prednost u odnosu na njega i da Nemanja bude preskocen na taj nacin. Nisam uopste siguran za Djurdjica, stavise, mislim da njega vise necemo videti (barem ne dok je Curcic selektor), a Djuricica ne bih ni zvao...

avatar
ЦРНО-БЕЛА ЕМИНЕНЦИЈА
Tuesday, 15.03.2016
10:44

Bas sam pre neki dan hteo da napisem da bi mozda mogao da se vrati i Slobodan:-D Kakav bre Kosanovic?! Rajkovic, Stojkovic, Lukac- Ivanovic, Gajic, Maksimovic, Pantic, Rajkovic, Spajic, Antonov, Mladenovic (mozda je bolje da ne zove Kolarova i Matica ovaj put)- Tosic, Basta, Gudelj, Grujic, Maksimovic, Fejsa (ne bih ga zvao, ali verovatno ce biti pozvan, a ako ne on onda Brasanac kao sto se i pise iako nisu bas istog profila), Ljajic, Milinkovic-Savic (Tadic), Kostic, Sulejmani- Mitrovic, Stojiljkovic. Radovic, Markovic, Djurdjic, svi oni bi bili od koristi, a verujem da ce Markovic i biti pozvan, jedino nisam bas 100% siguran za Ljubu Fejsu. Jos jednom, kakav Kosanovic?!

avatar
ddr16
Tuesday, 15.03.2016
12:02

lukac ahahahahahahah

avatar
ЦРНО-БЕЛА ЕМИНЕНЦИЈА
Tuesday, 15.03.2016
14:13

Izvini sto sam ti ovo napisao, preterao sam jer me jako nervira kad mi neko od vas tako odgovori, a odgovor ti je veoma plitak, bez obrazlozenja i kontraargumentacije. Ponudi bolje resenje ako mislis da ono postoji, u ovoj zemlji ima mnogo selektora...

avatar
serpico
Tuesday, 15.03.2016
12:58

slazem se, bolje da se pozovu kahriman ili saranov

avatar
ЦРНО-БЕЛА ЕМИНЕНЦИЈА
Tuesday, 15.03.2016
12:49

Cuj ovog retarda...

avatar
nekros77
Tuesday, 15.03.2016
12:05

Fejsa je standardan u Benfici i najbolji zadnji vezni u ekipi Orlova iz Lisabona! nnOve igrace treba da zovu: Spisak ORLOVA u fudbalu!nGolmani:nVladimir StojkovicnPredrag Rajkovic,nMarko DmitrovicnOdbrana:nBranislav IvanovicnAntonio RukavinanNikola MaksimovicnMilos VeljkovicnMatija NastasicnNenad TomovicnAleksandar KolarovnIvan ObradovicnSlobodan RajkovicnSrdjan BabicnDusko TosicnDusan BastanUros SpajicnNemanja AntonovnSredina:nNemanja MaticnRadoslav PetrovicnLjubomir FejsanNemanja GudeljnNemanja MaksimovicnSergej Millinkovic - SavicnSasa ZdjelarnAleksandar PanticnZdravko KuzmanovicnGojko KacarnNemanja RadojanKrila:nDusan TadicnFilip KosticnZoran TosicnMiralem SulejmaninAndrija ZivkovicnAdem LjaljicnLazar MarkovicnFilip DjuricicnNapad:nNikola DjurdjicnFilip DjordjevicnAleksandar MitrovicnNikola StoiljkovicnPetar SkuleticnDanijel AleksicnAleksandar Pesic