Zaboravljeni "asovi" - Sećate li se "dobrog dečka" Safeta Jahića?

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 16.11.2017.
21:25
Izvor: Sportske.net

Najvernije pristalice Partizana sigurno se sećaju momka koji je projektovan kao zamena za Ivicu Kralja ali se brzo pokazalo da se radilo o "dobrom dečku".

Sportske.net/Mihajlo Vidojević
Sportske.net/Mihajlo Vidojević

Povezane vesti

Znao je Partizan da promaši sa pojačanjima u prošlosti ali se u leto 2006. godine činilo da je napravio dobar potez angažovanjem mladog reprezentativca Slovenije Safeta Jahića.

Momak koji je sa crno-belima trenirao u Bad Verishofenu imao je fantastične predispozicije za golmana, tako da je sportski sektor u dogovoru sa stručnim štabom procenio da Jahić zaslužuje četvorogodišnji ugovor.

Projektovan kao zamena za Ivicu Kralja koji je planirao povlačenje Safet Jahić je parafirao ugovor na četiri godine sa Partizanom 4. avgusta 2006. godine, šest meseci pre no što je napunio dvadeset.

Tog leta je jedan od bivših fudbalera Partizana u neformalnom razgovoru na pitanje o kvalitetima Safeta Jahića odgovorio sa "Dobar je dečko".

Safet Jahic
Foto: partizan.rs

Pokazalo se zaista nedugo zatim da je Slovenac daleko ispod nivoa Partizana tako da je posle samo sedam odigranih utakmica, među kojima su bile i dve u grupnoj fazi Lige UEFA, protiv Makabija iz Haide i Oksera, završio svoju epizodu u Humskoj.

Put ga je dalje vodio u klub u kojem je ponikao, Rudar iz Velenja, za koji je nastupao četiri sezone, a onda još dve u Zalaegersegu nakon čega je profesionalna karijera velikog talenta koji nije opravdao očekivanja praktično bila završena.

Pokušao je još u Kapošvaru i Dunaujvarošu ali je 2015. godine odlučio da se povuče sa fudbalskih terena.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke