Zaboravimo na dva učesnika u LŠ...

Autor: Aleksandar Obrenović
četvrtak 24.09.2020.
23:41
Izvor: Sportske.net

Belgijanci igraju bolji fudbal od nas, možda nismo imali ni sreće u žrebu. Ipak, za bolje moramo da pobeđujemo ovakve mečeve.

STARSPORT
STARSPORT

Povezane vesti

Spade knjiga na jedno slovo.

Srbija ima samo jednog učesnika u evropskim takmičenjima i to je Crvena zvezda, pošto su večeras svoje evropske puteve za ovu sezonu završili Partizan i Vojvodina u Belgiji.

Partizan slabiji od Šarlroe, Vojvodina od Standarda, iako su obe ekipe stigle do produžetaka i tamo su poraženi, verovatno zbog slabije fizičke pripremljenosti od belgijskih timova koji su fizički izuzetno potkovani.

Šta ovo znači za srpski fudbal?

Ono o čemu smo pisali već par godina, a to je da imamo šansu za dva učesnika u Ligi šampiona jednog lepog dana, neće se desiti jer smo prekinuli niz u najgorem mogućem trenutku. Jedini način da se stvar popravi ove sezone jeste da Zvezda stigne veoma daleko u LE (čitaj: polufinale ili finale) pa da nastavimo tradiciju velikog broja bodova u Evropi u poslednje tri godine.

Trenutno smo ove sezone na 2.625, što je slabo imajući u vidu da imamo samo jednog predstavnika, a svi naši direktni konkurenti (Škotska, Ukrajina, Kipar, Danska, Švajcarska, Grčka, Hrvatska, Češka i Izrael) makar po dva, pojedini i četiri (Češka).

Voša imala šansu, bila ravnopravan rival, ali...

Posted by Sportske.net on Четвртак, 24. септембар 2020.

Jedino što je dobra stvar u čitavoj priči jeste činjenica da se sledeće sezone brišu bodovi iz sezone 16/17 kada smo bili očajni sa samo 2,875 bodova, ali je definitivno propuštena prilika da skor daleko popravimo i da budemo čak i favoriti za dva učesnika u LŠ. Još jedna dobra stvar jeste što UEFA računa bodove na isti način ove sezone, a da se igraju samo po jedna utakmica u kvalifikacijama (osim u plej-ofu za LŠ), pa naši protivnici ne mogu osvojiti previše bodova.

Na ovaj način, najverovatnije ćemo biti između 15-22. mesta što ništa značajno neće promeniti za sezonu 2022/23.


Težak udarac za Partizan!

Posted by Sportske.net on Четвртак, 24. септембар 2020.


baner

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

8 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Bojan Samardzic
Friday, 25.09.2020
08:50

Nerealno dobra prosla sezona, ova malo ispod realnosti (a mozda i ne?). sve u svemu, tu smo gdje pripadamo, realno ne zasluzujemo dva kluba u kvalifikacijama za LS.

avatar
Carina_11303
Friday, 25.09.2020
04:07

Sacekajmo da vidimo na sta ce liciti i to "jedno slovo". Zvezda se vratila na fabricka podesavanja a to znaci da mogu da ispadnu i od Ararata.

avatar
Real/Partizan
Friday, 25.09.2020
02:21

Polufinale ili finale :D

avatar
Raky_b
Friday, 25.09.2020
00:08

"obe ekipe stigle do produžetaka i tamo su poraženi, verovatno zbog slabije fizičke pripremljenosti od belgijskih timova koji su fizički izuzetno potkovani."
Ovo mi nikada nece biti jasno!
Profesionalac si a nemas kondiciju da trcis 120 minuta.
Idi onda u pekaru radi nocnu za 500€ mesecno a pusti druge da trce.
Od cega su ti belgijanci kada oni mogu da trce a ovi nasi ne???

Moze jedan Messi da bude bolji igrac od mene, moze njegov tim da pkbedi moj i sa 100:0, ali ako smo obojica fudbaleri, profesionalci...ja moram da trcim koliko i taj Messi u 75 a i 105 minuti.

avatar
Stefan Lazović
Thursday, 24.09.2020
23:57

Nas fudbal. A smejemo se jedni drugima. Srbi...

avatar
IMUN NA MINUSE(VE)
Thursday, 24.09.2020
23:50

Batalite te i takve tekstove, nasi klubovi mogu da racunaju samo na sporadicne plasmane u LS, a tamo ne mozemo nista pristojno da uradimo.

avatar
Bojan Samardzic
Friday, 25.09.2020
08:51

Sta je po tebi pristojno? BIti u borbi za 3. mjesto do zadnjeg kola po meni je sasvim pristojno za nase klubove. Uzeti barem bod - i to nije lose. Izgubiti sve utakmice u grupi - e to vec nije pristojno.

avatar
IMUN NA MINUSE(VE)
Sunday, 27.09.2020
14:51

Pristojno je da ne pises ovakve stvari jer ste se propisno obrukali oba puta. Nema potrebe da se osecas prozvanim i uvredjenim jer sam svakako svojim i ocito tim komentarom obuhvatio i Partizan iako po ulaganjima ne zivimo u istoj vasioni u kojoj zivite i vi.