Za vikend promocija novog superligaša?

Autor: Mihajlo Vidojević
ponedeljak 15.04.2019.
17:21
Izvor: Sportske.net

Sve su prilike da ćemo već u subotu moći da konstatujemo da je Super liga dobila novog člana.

Sportske.net
Sportske.net

Povezane vesti

Večeras će u Kruševcu biti kompletirano 33. kolo u Prvoj ligi Srbije, a narednog vikenda na programu su novi mečevi u plej-ofu i plej-autu drugog ranga takmičenja.

Situacija je takva da su se posle utakmica 33. kola u plej-ofu mnoge stvari iskristalisale, pa bi već za vikend moglo da dođe do prve promocije.

Fudbalski klub TSC iz Bačke Topole nastavio je pobedonosni niz u derbiju sa Inđijom, a ako u subotu bude savladao Bežaniju steći će pravo da se naredne sezone takmiči u Super ligi.

Razlika između prvoplasiranog i trećeplasiranog na tabeli trenutno iznosi 11 bodova, pa će u slučaju da razlika ostane ista posle utakmica 34. kola TSC matematički obezbediti plasman u Super ligu.

TSC je do cilja stići čak i u slučaju remija sa Bežanijom, dok bi plasman u Super ligu obezbedio i u slučaju poraza, ali samo ako Inđija ne savlada Radnički 1923 iz Kragujevca.

Vrlo blizu overe plasmana u Super ligu nalazi se i drugoplasirani Javor Matis koji četiri kola pre kraja ima šest bodova više od Inđije i prednost boljeg plasmana u preliminarnom delu takmičenja koja pravi razliku u slučaju da dva tima na kraju imaju isti broj bodova u plej-ofu.

Pravilnikom takmičenja predviđeno je da dve prvoplasirane ekipe u Prvoj ligi Srbije obezbede plasman u Super ligu, dok će ekipe od trećeg do šestog mesta igrati doigravanje kroz koje će najbolji tim plasirati u baraž sa četrnaestoplasiranim iz Super lige.


Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke