Za sve je ''kriva'' Liga šampiona, Zvezda imala pritisak da pobedi Partizan sa 4:0?

Autor: Darko Mitrović
petak 28.02.2020.
11:45
Izvor: Sportske.net, b92.net

Zvezdin bek potražio razloge poraza crveno-belih u prethodna dva derbija.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS

Povezane vesti

Još dva dana ostala su do 162. večitog derbija, a ovoga puta biće odigran na ''Marakani''.

Crvena zvezda ima 11 bodova više od Partizana, ali dva poraza u prethodna dva duela sa crno-belima razlog su za dodatnu motivaciju ekipe Dejana Stankovića u nedelju uveče.

Motivacije nije nedostajalo ni u prethodnim mečevima, ali kao da je crveno-bele na terenu ''pojeo'' psihološki pritisak zbog uloge favorita koju su imali, s obzirom da su drugu sezonu zaredom igrali u Ligi šampiona.

Na tu temu progovorio je i desni bek Crvene zvezde Marko Gobeljić uoči predstojećeg susreta sa najvećim rivalom.

''Poslednja tri ili četiri derbija smo odigrali, slobodno da kažem, katastrofalno. Mnogo loše mi je zbog toga. Vreme je da pokažemo da smo bolji.

Nadam se da ćemo u nedelju biti pravi i da ćemo ući sa energijom i željom kako bi trebalo da se dobije derbi'', poručio je Gobeljić u razgovoru za B92.net i potom pokušao da pronađe prave razloge slabijih igara u prethodnim derbi mečevima.

''Kao da nam je nedostajalo nešto, kao da su igrači Partizana bili agesivniji i želeli više pobedu. To je neki razlog, loše smo ulazili u mečeve. Možda je taj pritisak koji je stvorila Liga šampiona da moramo da pobedimo Partizan 4:0, to je stvarno nerealno. Posebno što Partizan ima dobar tim, a derbi uvek odluči gol ili dva razlike", zaključio je Gobeljić.

Zvezda je na kraju prvog dela sezone završila učešće u Ligi šampiona, a na Dejanu Stankoviću je da svojim igračima sada skine i taj psihološki pritisak, koji je, izgleda, pravio probleme aktuelnom šampionu u mečevima sa Partizanom.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Pixi GOOL iz kornera
Friday, 28.02.2020
14:40

Vreme je da ljepe porazimo sa visokim rezultatom, ali oni imaju resenje u Lazaru Lukicu da do toga ne dodje.

avatar
Bekias
Friday, 28.02.2020
19:19

Tebi ocito nije dobro da se prekontrolises sto pre, a dali vam sudija u predhodna dva ili tri derbija isto brenio da sutnete na gol ejjjj u zadnjih neznam koliko derbija nista uputili sut pa ti vidi ...

avatar
svojnasvome
Friday, 28.02.2020
13:25

Pritisak 4-0? Pa ja prvi put čujem za tako nesto ....Ej ne znam da ste igrali LS u maju kad je finale kupa Il ste igrali? Xaxaxa kolko znam poslednji kad je igran i partizan je igrao Evropu Il se to ne racuna???

avatar
Petar Petar
Friday, 28.02.2020
13:09

Ne kapiram odakle vam uopste ideja da mozete da dobijete Partizan tolikom razlikom kad u dve sezone nije bilo dve utakmice na kojima ste dali vise od dva gola? To sto je bio pritisak je sto ste se vi utripovali da ste deset puta jaci. Generalno jeste vi one prve sezone kad ste usli u ligu sampiona bili u nekakvoj zabludi da cete pet komada da date, tako ste i nastupali pred taj derbi i vi igraci i vasa uprava i navijaci. E onda kad ste shvatili da je to nerealno onda je bila frka da nas uopste pobedite i ne bi nas ni dobili od kad "dominirate" da nije bilo onog derbija gde su igraci Partizana izasli na teren da otaljaju posao. Isti je takav slucaj i sa kosarkom bio gde ste hteli da iskoristite trenutak da nas razbijete sa 50 razlike, pa tek kad ste ukapirali da to ne zavisi iskljucivo od vas, malo ste spustili loptu. Znaci, takvi rezultati se mogu desavati, ali retko kada se desavaju u najavi. Jer da neko moze da pobedi od ta dva tima kad hoce sa po pet razlike zvali bi se Barselona i Liverpoul, a ne Partizan i Zvezda. Samo zdrava logika, ne seljacenje i uzivaj.

avatar
Man united
Friday, 28.02.2020
18:45

Немој да се завараваш. Нико није ни планирао да набија разлику. А могли су сигурно као ви онда против наших јуниора. Нама то не треба по сваку цену. Утакмица је била решена, није било потребе за даљим умарањем и ризиковањем повреда. Зато смо спустили лопту на крају... А то за фудбал и ложење јесте истина. Усијане главе јесу очекивале да вас прегазимо као плитак поток.

avatar
Busi_Zvezdu
Friday, 28.02.2020
12:52

Bice petarda na Marakani , nista nemoj da brines ;)