Za Srbiju gotov Mundijal, nema plaže, sad Partizan i Zvezda

Autor: Darko Mitrović
nedelja 01.07.2018.
11:04
Izvor: Sportske.net

Naravno, i Spartak i Radnički, nadamo se da će nas i oni obradovati, ali Zvezda i Partizan su prošle sezone ''podigli lestvicu'' i sada očekujemo da ponovo budu na tom nivou.

EPA/ANDREJ CUKIC
EPA/ANDREJ CUKIC

Povezane vesti

Mundijalska euforija u Srbiji polako jenjava, bar onaj njen deo izazvan prvim nastupom našeg nacionalnog tima posle osam godina na jednom velikom takmičenju.

''Orlovi'' su svoj put završili već na kraju prve faze, u Grupi E, gde su zauzeli treće mesto, iza Brazila i Švajcarske, a za utehu, pobedli su Kostariku sa 1:0 i završili ispred njih na tabeli.

One najvažnije i najzanimljivije utakmice, naši reprezentativci će, poput većine nas, pratiti do kraja Mundijala samo preko TV ekrana.

Ipak, početak je jula i vrlo brzo će početi nova fudbalska euforija u Srbiji, izazvana nastupima naših najboljih klubova na evropskoj sceni.

Sezonu će otvoriti ekipa Crvene zvezde, koja će se u prvom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona sastati sa letonskim Spartaksom. U prvoj utakmici Zvezda će biti gost, 11. jula od 18 časova na stadionu Skonta u Rigi, a revanš je šest dana kasnije na ''Marakani'', 11. jula od 20 časova i 30 minuta.

Uvereni smo da tim Vladana Milojevića neće imati problema da preskoči ovu prepreku, a ukoliko tako bude, naredni rival crveno-belima najverovatnije će buti kiparski APOEL.

U kvalifikacijama za Ligu Evrope ponovo ćemo imati tri predstavnika, a ovoga puta to su Partizan, Spartak Žk i niški Radnički.

Svi oni startovaće 12. jula. Partizan će tog dana gostovati na Gradskom stadionu u Nikšiću, gde će mu rival biti Rudar iz Pljevalja, a početak te utakmice zakazan je za 20 časova i 15 minuta.

Pola sata kasnije, Spartak Žk će u Novom Sadu dočekati ekipu Kolrejna iz Severne Irske, a od 21 čas Radnički će na svom ''Čairu'' odmeriti snage sa pobednikom dvomeča preliminarne faze između Santa Hulije sa Andore i Gzira junajteda sa Malte. Gzira je prvi meč kao gost dobila sa 2:0 i očekuje se da 5. jula na svom terenu potvrdi plasman u sledeće kolo.

UEFA je odredila i termine revanš mečeva prve faze takmičenja. Partizan će dočekati ekipu Rudara 19. jula u 20:30h u Humskoj, Spartak će 15 minuta kasnije početi svoj revanš meč protiv Kolrejna u Severnoj Irskoj, a Radnički će svoj termin naknadno saznati.

Ukoliko prođe dalje, Partizan će se najverovatnije sastati sa kazahstanskim Irtišom u drugom kolu kvalifikacija, Spartak će, verujemo, ići na Spartu iz Praga, a niški Radnički na boljeg iz duela Ferencvaroš - Makabi Tel Aviv.

Podsetimo, prošle sezone Partizan i Zvezda su izborili plasman u evropsko proleće kroz Ligu Evrope, nadamo se da će ove sezone naši klubovi napraviti i korak dalje na evropskoj sceni.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke