Za promenu, Partizan doživeo da i Englezi hvale njegove navijače!

Autor: Darko Mitrović
subota 21.09.2019.
11:25
Izvor: Sportske.net

Britanski BBC posvetio veliku pažnju utakmici između Partizana i AZ Alkmara u četvrtak u Humskoj.

BETAPHOTO/MILOS MISKOV/EV
BETAPHOTO/MILOS MISKOV/EV

Povezane vesti

Oko 22.000 dece do 14 godina bodrilo je Partizan sa tribina stadiona u Humskoj u četvrtak, u meču prvog kola grupne faze Lige Evrope protuv AZ Alkmara.

Impresivne slike iz Humske brzo su obišle Evropu i - oduševile je.

I vodeći evropski mediji, poput španske Marke, ili britanskog BBC-a izvestili su svoje čitaoce o onome što se dešavalo u Humskoj, a BBC je kontaktirao i portparolku Partizana Biljanu Obradović kako bi dobio još više informacija o ovom jedinstvenom događaju.

''Nije to bila obična noć evropskog fudbala za Partizan u četvrtak, jer je umesto uobičajene domaće publike domaćine bodrilo 22.000 bučne dece'', počinje BBC svoj tekst na ovu temu.

''Srpski klub je kažnjen suspenzijom stadiona na dve evropske utakmice kao sankciju za rasističko ponašanje njegovih pristalica u kvalifikacijama protiv turske Malatijespor.

Međutim, novi propisi uvedeni za tekuću sezonu omogućili su klubu da pozove sledeću generaciju svojih navijača na otvaranju takmičenja u Ligi Evrope protiv AZ Alkmara.

I nisu razočarani, jer je 22.000 dece mlađe od 14 godina prisustvovalo remiju 2-2 na stadionu Partizana'', ističe se u nastavku njihovog teksta.

Potom BBC prenosi izjavu Biljane Obradović, koja je objasnila da deca nisu mogla sama da dođu u tolikom broju, da su bili u pratnji trenera ili učitelja, uz podsećanje da crno-beli prethodno protiv Moldea nisu imali dovoljno vremena da na ovako veličanstven način organizuju podršku svojim fudbalerima.

''Bilo je 22.000 dece, a mi smo organizovali autobuse, obezbedili hranu, piće, kokice i različite rekvizite, poput Partizanovih zastava.

Bio je to veliki uspeh. Stariji ljudi dolaze na evropske mečeve, ali deca imaju velika srca i oni i navijaju iz sveg srca. Bio je to dobar meč za sve ljude.

Deca su se zabavila, bez incidenata na utakmici, a to nije bilo lako sa 22.000 dece.Mislim da smo poslali veoma dobru poruku, jer su deca slala poruke ljubavi, pozitivnosti i fer igre'', prenosi BBC reči Biljane Obradović.

Na kraju teksta se podseća da će Partizan sledeći meč kao domaćin u Ligi Evrope odigrati protiv Mančester junajteda, kada će na tribinama biti i mladi i stariji navijači Partizana.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Saturday, 21.09.2019
14:07

Partizan treba da gaji i edukuje ov(akv)e navijače. Ne treba stati zbog isteka kazne, treba ih dovesti što je više puta moguće do kraja polusezone, a onda sa lepšim vremenom na proleću da to postane standard u svakoj prvenstvenoj utakmici, dati im bar jednu celu tribinu, otvorenu samo za njih, a ako bude zainteresovanosti i dve.

avatar
Südkurve München
Saturday, 21.09.2019
11:29

Da li znaju iz BBC-a sta su deca skandirala na utakmici ?

avatar
REVØLT
Saturday, 21.09.2019
11:28

Sve u znaku broja 2.