Za mesec dana mnogo toga se promenilo! Da li će Krstaja menjati napad ''Orlova'?

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 12.11.2018.
11:33
Izvor: Sportske.net

Hoće li trenutna golgeterska forma biti presudna za mesto u startnih 11 u poslednjim mečevima grupne faze Lige nacija?

Beta/Branislav Božić/Ds
Beta/Branislav Božić/Ds

Povezane vesti

Reprezentacija Srbije ponovo se okuplja na početku priprema za preostale dve utakmice u Grupi 4 Lige C, protiv Crne Gore 17. novembra na Marakani i Litvanije tri dana kasnije.

''Orlovima'' će možda biti neophodne obe pobede kako bi zadržali prvo mesto i izborili plasman u plej-of, a ujedno i u Ligu B, ali pre svega, meč protiv Crne Gore ima ogromnu važnost i tu Krstajićevi izabranici ne bi smeli da dozvole bilo kakav kiks.

Ono što veoma raduje uoči okupljanja našeg nacionalnog tima, jeste fenomenalna forma napadača Ajntrahta Luke Jovića, što je potvrdio i sinoć u ubedljivoj pobedi nad Šalkeom (3:0), kada je bio dvostruki strelac.

Još impresivniji podatak je da je u poslednjih mesec dana, od prethodnog okupljanja reprezentacije (tada je Jović bio sa U21 selekcijom), mladi napadač u dresu Ajntrahta postigao čak 8 GOLOVA, od toga pet protiv Fortune iz Dizeldorfa!

Ako njegov učinak uporedimo sa još dvojicom naših reprezentativnih napadača u istom periodu, dolaizmo do zanimljivog podatka.

Naime, za razliku od oktobarskog okupljanja, kada je Aleksandar Mitrović bio u fantastičnoj formi, napadač Fulama od tada se nije nijednom upisao u strelce, a njegov tim ređa poraze u Premijer ligi. Doduše, juče je zatresao mrežu Liverpula, ali taj gol nije priznat zbog navodnog ofsajda.

Treći u konkurenciji je Aleksandar Prijović, napadač solunskog PAOK-a, koji je u poslednjih mesec dana postigao ukupno tri gola (dva protiv Arisa i jedan protiv Panatzinaikosa), ali u poslednje tri utakmice ga nije bilo među strelcima, iako je u svakoj odigrao po 90 minuta.

Jasno je, Luka Jović je trenutno u najboljoj golgeterskoj formi od naših napadača, ali s druge strane, Aleksandar Mitrović se u proteklom periodu zasluženo izborio za mesto startera i ne sumnjamo da će i ovoga puta biti u toj ulozi.

Pitanje je samo da li će mu selektor Krstajić protiv Crne Gore i(li) Litvanije pridružiti u špicu i Jovića ili Prijovića, što navijači već dugo priželjkuju.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

10 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
nenadnenad1234
Monday, 12.11.2018
15:27

Cudno niste napisali "Mozda je vreme da krenemo sa dva napadaca" pa da za kratko vreme po 3, 4 put promenite misljenje sto se tice formacije u kojoj reprezentacija treba igrati.

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Monday, 12.11.2018
12:40

Dmitrovic- Gajic, Milenkovic, Veljkovic, Kolarov- Zivkovic, Maksimovic, Matic, Sulejmani- Mitrovic, Jovic. Rajkovic- Basta (ili Pejcinovic), Spajic, Tosic, Obradovic (Rodic)- Lukic (Gudelj), Fejsa- Tadic, Ljajic, Gacinovic- Prijovic. Treci golman: Jovanovic (Rockov). Predsednik FSS i selektor...

avatar
ddr16
Monday, 12.11.2018
13:23

sulejmani da igra pre tadica,ljajica,kostica ili gacinovica? bukvalno su svi po meni bolji od njega.(i zivkovic je slabiji od polovine navedenih)
cak je i milivojevic bolji od maksimovica,bar trenutno.
gajic ne igra ni za klub,ali svakako rukavinu treba menjati pa makar i prinudno

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Monday, 12.11.2018
15:37

Zaboravio sam (da posaljem) poruku (SMS):-D

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Monday, 12.11.2018
15:21

Nijedan nije bolji od njega, a kamoli sva trojica. Milivojevic ne treba ako vec imamo Matica, a i onda je pitanje da li je dovoljna klasa, a Gajic igra za mladu i vise nego dobro, nama je i to trebalo da bude dovoljno jer neki jasan kriterijum nemamo.

avatar
Апис
Monday, 12.11.2018
12:40

Лука Јовић апсолутно заслужује да, макар 1-ну утакмицу, одигра свих 90 минута!

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Monday, 12.11.2018
12:49

Zar nije bilo lakse da odmah napises jednu? :-D Ovako si upotrebio samo jedan karakter manje:-D

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Monday, 12.11.2018
17:07
avatar
NikkiCFC
Monday, 12.11.2018
15:23

Jedan karakter manje ali je bar ispao nepismen :D

avatar
Апис
Monday, 12.11.2018
14:51

МУДРО ЗБОРИШ! 😊
Нисам размишљао у том правцу...