Za kraj spektakla - Ivica Iliev o Partizanovom ''novom čudu''! Najavio interesantne stvari do kraja prelaznog roka!

Autor: Darko Mitrović
subota 12.09.2020.
23:09
Izvor: Sportske.net, TV Arena sport

Višečasovni spektakularni program privodi se kraju večeras.

Screenshot/TV Arena Sport
Screenshot/TV Arena Sport

Povezane vesti

Posle Milana Borjana, Miroslava Blaževića, Zdravka Mamića... program ''Kao nekada'' koji je danas u 14 časova počeo na ''Areni Sport'', uz podršku ''AdmiralBet-a'', nastavljen je po završetku meča između Partizana i Rada (3:0) gostovanjem i Ivice Ilieva, bivšeg sportskog direktora Partizana.

''Drago mi je što sam deo ovog vašeg otvaranja. Morao sam da izađem ranije sa utakmice, ali zaslužujete'', počeo je Iliev svoju večerašnju priču.

Odmah se ukazala prilika i za njegov komentar Stanojevićevog debija.

''Odmah se video neki pečat Saletov, ekipa je reagovala dobro. Žao mi je što nas je Savo zbog nefudbalskioh stvari napustio, ali sada idemo dalje, Sale je doneo nešto novo. Mnogo toga dobrog će doneti Partizanu.

To je jedini trener kod koga sam ja - trenirao, u pravom smislu. To je nešto posebno, jedan trener se možda i naljutio kada sam rekao da Partizan nikada nije igrao lepše i atraktivnije nego tada pod Stanojevićevim vođstvom'', istakao je Iliev.

Navijače zanima kako je došlo do nove saradnje sa Stanojevićem.

''Pokazali smo veličinu Partizana. Svaki put kada ljudi misle da smo krenuli stranputicom, da nema više izlaza, mi napravimo neko novo čudo.

Mislim da su se i njegovi najbliži iznenadili kada je prihvatio. Svim silama smo se trudili da ubedimo Sava da nastavi rad, ali kada smo videli da to više ne ide, u istom danu smo odreagovali, pozvali Saleta. Sve se brzo odvijalo.

Ono što smo imali kod Sava, to je bio stravično dobar fudbal, pogotovo u Evropi prošle sezone. Šta je Sale doneo, on konstantno traži prvo od sebe, a onda i od ostalih da rastu. Verujem da ćemo prisustvovati jednom vrhunskom fudbalu.

Raduje me danas konstantna ofanziva i mnogo šansi. Verujem da kada se ekipa uskladi sa Saletovim željama, da će to biti još bolje. Nadam se i čvrstini u odbrani. Nažalost, možda zbog manjka te čvrstine smo gubili bodove.

Verujem da je energija na maksimumu, sledeća utakmica je sa većim takmičarskim nabojem'', istakao je Iliev.

A onda, još zanimljivija tema - prelazni rok koji polako ulazi u završni deo. Pominju se Jojić, Šehović, Marković, Ivan Obradović, Vlalukin, Čumić... kao potencijalna Partizanova pojačanja, ali Iliev je bio prilično 'zakopčan' večeras, nije želeo mnogo toga da otkriva.
-
Baner 8

''Transfermarket je živa stvar. Iz dana u dan se tu razne informacije, većinom lažne, pojavljuju, ali ono što me raduje, to je da Partizan ima ozbiljan broj igrača koji imaju neverovatno veliku cenu, pre svih kada pričamo o malom Stevanoviću i Umaru Sadiku.

U situaciji smo u kojoj nijedan srpski klub nije bio, pa možda i u regionu, izuzev Dinama iz Zagreba.

Svaki igrač Partizana je uvek dobrodošao da se vrati. Ja sam primer toga. Svako od njih je u prvom mandatu dao mnogo Partizanu, njima su vrata otvorena, pogotovo ako se radi o tako kvalitetnim igračima.

Imamo taj neki mehanizam i put koji se stalno okreće. Da li će to biti Jojić ili neko drugi, do kraja prelaznog roka biće još interesantnih stvari za naše navijače'', izjavio je Iliev.

Usledilo je pitanje voditelja da li Ivan Obradović prvi dolazi.

''Trenutno ne bih mogao da vam kažem, morao bih da se konsultujem sa ljudima iz kluba, ali Ivan je jedan od najboljih levih bekova koje je Srbija imala u poslednjih 20-25 godina...'', zagonetan je Iliev.

Proteklih godina neretko je bio na udaru javnosti zbog pojedinih transfera, možda je i najviše napadan zbog Sejdube Sume, ali se prošle godine sve okrenulo.

''Ivan Ćurković mi je dao savet da sve stavim na papir. Bilo bi lepo da neko to prezentuje javnosti. Mnogi su zatvoreni za istinu, ali mi pokušavamo da se borimo protiv toga'', naglasio je Iliev.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

15 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Dr fudbala Miloje
Sunday, 13.09.2020
16:07

Направили чудо што су победили екипу која им се склањала.

avatar
Osijek 51
Sunday, 13.09.2020
13:19

Sehovica i Vlalukina smo se olako odrekli, a sada se vidi koliko je neophodan njihov povratak, a to sada kosta. Ta cijena mora ici na teret i dusu onoga ko nije prepoznao kvalitet, za njegovo shvatanje fudbala klasa je Brezanci, Smiljanic, Matic....

avatar
Osijek 51
Sunday, 13.09.2020
13:12

Koliko znam Ilijev je davno podnio ostavku, u cije ime i sa koje funkcije on govori...., ili je sve to bilo KOBAJAGI. Tako je i svojevremeno i kompletna uprava na celu sa Vucelom podnijela ostavku, pa su na kraju OPET sami sebe izabrali. Previse je toga za slucajnost....

avatar
Gogi-11
Sunday, 13.09.2020
09:15

A sta ovaj jos uvek radi u partizanu a cini mi se da je dao ostavku hahaha... tacno je ovo igrali stravican fudbal u evropi i ispali od ekipe koja u dve utakmice im da 4 gola i od 190min oni igraju 160 sa igracem manje bas stravican fudbal... ovaj je poceo i da ne laze samo dali ce ga frakcijasi shvatiti ispravno?

avatar
Slavko Knezevic
Sunday, 13.09.2020
06:45

Kako nas muntaju te dao ostavku te jos radi, hvali sam sebe, opet baca bombe, strasno

avatar
KING♦⭐KING♦⭐KING♦⭐
Saturday, 12.09.2020
23:35

Ivice ne uvlači se zvezdinoj televiziji koja radi protiv Partizana!

avatar
Dr fudbala Miloje
Sunday, 13.09.2020
16:08

Против вас треба да ради цела Србија.

avatar
IMUN NA MINUSE(VE)
Saturday, 12.09.2020
23:12

Golman, desni bek (ako nemate poverenje u Lutovca) da moze to da iznese, centralni vezni i spic! Krilo samo ako je to neki igrac koji pravi osetnu razliku i ako poseduje nas pasos.

avatar
paok
Sunday, 13.09.2020
01:05

A kako da platimo te igrace kad nikoga nismo prodali. Ja se slazem da nam trebaju bolji igraci ali realno... nema sanse da dodju.

avatar
IMUN NA MINUSE(VE)
Sunday, 13.09.2020
10:40

To je pitanje za upravu, ja samo konstatujem ko nam je potreban. Ne mogu da prihvatim da jedan takav klub kao sto smo mi nema para, stvarno ne mogu da svarim tu pricu koja se provlaci iz roka u rok. Potrosi da bi zaradio!

avatar
magister
Sunday, 13.09.2020
01:18

Jako je puno opcija u igri. Ovog puta, možda i previše.

Prvo, zaostatak od 6 bodova posle 7 utakmica je baš veliki, pa uzastopna prvenstva koje je Zvezda osvojila, pa naš kiks u Kupu, zbog koga igramo od prvog kola, a LE nam je jedino vađenje. Previše loše skorašnje istorije, a pritom sve vreme osećaj da imamo interesantan tim koji bi mogao da napravi nešto ozbiljno i u Evropi. Zbog svega toga, mislim da je prolaz u grupnu fazu LE uslov svih uslova. Ako prođemo, onda treba ojačati tim i iskusnim igračima i ići na što bolji rezultat u LE (naravno ne odustajući od prvenstva). Ako ne uđemo (bilo bi baš loše, zbog svega prethodno pomenutog), onda verovatno sledi rekonstrukcija i podmlađivanje, uigravanje za sledeću godinu i prodaja (po nižoj ceni od januarske) svega što ima dobru cenu.

Ne razumem, zašto bismo u oskudici trošili pare na golmana, a imamo 3 dobra golmana? Možda je Borjan bolji od sve trojice, ali sva trojica su odlični golmani, iskusni Stojković, zreli Stevanović i dolazeći Popović. To nam - nije slaba tačka. Ako bismo vratili Šehovića i Vlalukina, imali bismo po dvojicu odličnih bekova (uz njih - Lutovac i Urošević, a i Miljković može da uskače desno, Banjak levo). Stopera imamo - gomilu.
Srednji red ima jednog pravog mislioca - Natka, ostali su ili defanzivci ili polutke i svi ti moraju da rade i na taktičkim i na tehničkim stvarima, da napreduju, da bi se naša igra unapredila. Krila, za sad odlična, a Marković i Stevanović mogu i na polutke, Marković i na drugog špica.

Znači, tanko je špic (pogotovo ako/kad ode Sadik) i playmaker, zavisimo od Natka, koji je odličan, ali nema previše energije u sebi, teško da može kroz ceo ciklus takmičenja da vuče tim.

Ja bih ovako:
ako uđemo u grupnu fazu - potražio bih nekog špica - šmekera, od oko 35g, nekog kakav je bio Santrač i platio bih npr. Đuričića, oko 2mil i dobru platu (on bi sledeće godine koštao bar duplo, posle LE).
golmani (3), Vlalukin, Lutovac, Ostojić, Vitas, Miljković, Banjak, Šehović, Urošević - Zdjelar, Šćekić - Natko, Jojić, Đuričić, Suma - Marković, Stevanović, Asano, Čolić - Sadik, Šmeker, Matić. (24 za LE)
To bi bio sastav za LE, a ovde bih naravno razigravao i Čolića, pa i Kneževića i Momčilovića i D. Stojkovića i Arambašića i Stanojlovića i Balaža (koga bih takođe vratio).

Ako ne uđemo u grupnu fazu, onda bi ovi iz druge kategorije pretežno i igrali ligu (protiv slabijih), a osmišljavao bih tim za 2021/22, pokušao da uzmem što više za Stevanovića, Sadika, Sumu i Asana, doveo bih onog Viktora Živojinovića i Srđana Kočića za levo krilo, još nekog za špica, nakon prodaje pomenutih i pripremao se, za prelazni rok na zimu, sa sastavom:
Stojković - Lutovac (Vlalukin), Ostojić, Banjak, Šehović - Zdjelar (Šćekić) - Natko, L. Pavlović (D. Stojković) - L. Marković, V. Živojinović - Matić (uz uvođenje i uigravanje mlađih, Balaža, Momčilovića, Kneževića, Čolića, Kočića, Arambašića, Stanojlovća na slabijim utakmicama). A u zimu, forza. Imali bismo vremena da isprobamo na ozbiljnim utakmicama mlade i da sagledamo na koga može da se računa, a onda bismo doveli pojačanja na pozicije na kojima su neophodna i na kojima bi nam donela prednost.