Vulićević: "Pogledali smo se u oči i razgovarali, sada će rezultati biti bolji"

Autor: Pavle Knežević
utorak 10.10.2017.
09:05
Izvor: Sportske.net

Kapiten Partizana otvoreno je pričao o seriji slabih rezultata i o tome kako se ekipa sprema za nastavak prvenstva i evropskih izazova.

EPA/ANDREJ CUKIC
EPA/ANDREJ CUKIC

Povezane vesti

Partizanu je reprezentativna pauza prijala: odmorili su se umorni, "roviti" su se zacelili, neke akcije su se uigrale, ali je ekipa imala vremena da se "pogleda u oči" i porazgovara o slabijim rezultatima u poslednje vreme.

Samo jedna pobeda u poslednje četiri utakmice, dva prvenstvena remija i evropski poraz u utakmici u kojoj je tim na poluvremenu vodio 2:0. Kapiten Miroslav Vulićević, međutim, smatra da ne treba juriti krivce.

"Jesmo, nema šta. Pogledali smo se u oči i razgovarali. Ne treba tražiti čija je odgovornost najveća. Svi smo na istom zadatku i mi pozadi i oni napred. Svi smo tim u službi Partizana. Radili smo na tome da otklonimo nedostatke u igri, da ih popravimo, a da zadržimo sve ono što je dobro i podignemo to na viši nivo. Ubeđen sam da će sada rezultati biti onakvi kakve želimo", rekao je Vulićević.

Partizan je protiv Napretka osvojio bod u šestom minutu nadoknade, onda je pobedio Rad, da bi protiv kijevskog Dinama izgubio 3:2 posle vođstva na poluvremenu. Posle toga usledio je remi bez golova sa Čukaričkim. Šta je problem?

"Teško je reći šta je problem. Na koga god da uperite prst, nije dobro. Nije ovo individualni sport, pa da možemo da kažemo jedan igrač, dvojica ili trojica. Niko nije kriv. Poljuljao nas je rezultat protiv Kijeva. Ostavio je dosta, dosta dubok trag, nismo uspeli da se oporavimo do Čukaričkog.

Sad, znamo da to ne sme da nam se dešava. Te utakmice su gotove, okrećemo se novoj, sada se igraju na dva-tri dana. Pogledali smo se u oči. Još smo tu, još smo u igri. Mi smo na bod od drugog mesta u grupi, četiri boda smo od Crvene zvezde, tako da smo i dalje debelo u igri. A da ima stvari koje treba da se poprave, ima. Tu treba da budemo iskreni
", rekao je Vulićević.

Da li si ikada odigrao takvu utakmicu kao što je bila protiv Dinama?

"Ne znam. Verovatno je bilo sličnih, bilo je uvek teških poraza, ali možda nije bilo ovako naglog pada kao u drugih 45 minuta protiv Dinama. Ne smemo da dozvolimo da nam se to dešava. Bilo je tako i na Banjici i tamo smo se vratili, ali Evropa ne da da se tako vratite. Pouka je da utakmica traje 90 minuta, pogotovo u Evropi", rekao je Vulićević.

Sada kada su se malo ohladile glave, moglo je da se mirno priča o utakmici protiv Dinama. Kada je protivnik smanjio na 2:1, delovalo je da i sam Partizan ne veruje u pobedu.

"Nismo nikako mogli da uhvatimo ritam, da se vratimo. Dinamo Kijev je iskusna ekipa, dobra, ne može se reći da smo igrali protiv nekog nižerazrerdnog protivnika. Oni čim su 'osetili krv' su krenuli, a mi nismo adekvatno odgovorili na njihove napade.

Možda smo više gledali na semafor kako protiče vreme, nego na teren. I onda taj ambijent, da se ne hvatamo sada alibija praznih tribina, ali sigurno da su bili navijači da nam vetar u leđa, sigurno bi drugačije stvari bile. Ali, ne smemo na to da se obaziremo
", rekao je defanzivac crno-belih.

Partizan u sledećem kolu igra protiv Skenderbega u Albaniji, što je u neku ruku dobro, jer Partizan ove sezone postiže bolje rezultate u gostima nego kod kuće.

"Tako se namestilo, ali mi više volimo da igramo na domaćem terenu. U Albaniji idemo na pozitivan rezultat, videćemo kako će se utakmica kretati. Oni su dobar protivnik, namučili su Kijev, igrali su 1:1 sa Jang bojsom. Čeka nas teška utakmica, puna naboja. Moramo da budemo spremni na sve, ne treba da nam odvlači pažnju ono što se dešava na tribinama. Mi treba da se koncentrišemo na teren i da dobijemo utakmicu na terenu", rekao je Vulićević.

Kakva je atmosfera u svlačionici? Da li su je slabi rezultti poremetili.

"Apsolutno ne!", odlučan je Vulićević.

"Ova ekipa je dokazala prošle sezone kakav joj je karakter. U ovom periodu smo bili u težoj situaciji: ispali smo iz Evrope, prvi nam je bežao devet bodova, pa smo na kraju uzeli duplu krunu. Svesni smo toga, znamo da je bilo par slabijih rezultata. Mi treba da se skupimo, najjači smo kad smo jedno. Bočni vetrovi sa strane apsolutno ne utiču na nas i na stvari u svlačionici", rekao je Vulićević.

Partizan sutra igra zaostalu utakmicu šesnaestine finala kupa protiv Rtnja iz Boljevca.

"Iskreno, ne znam ništa o njima, nikad nisam bio tamo. Stručni štab će nam sutra predočiti analizu. Ali, znam da danas kad ne uđete kako treba u utakmicu, svaki protivnik može da vam napravi problem. Pogotovo u kupu, tu su uvek moguća iznenađenja. Neće ni tamo biti lak posao ako ne uđemo kako treba", rekao je Vulićević.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
PER ASPERA AD ASTRA
Tuesday, 10.10.2017
09:11

Nismo mi nista osvojili, izgubili smo od Napretka kao sto je posle i zvezda.