Vuletić sve objasnio - Kako je Partizan umesto zarade od 5 miliona stigao do duga od 2.5 miliona evra?

  • Autor: Darko Mitrović

  • 03. decembar 2019.

  • 20:56

  • Izvor: Sportske.net, kurir.rs

  • facebook
  • twitter
  • email

Potpredsednik Partizana ponovo se vratio na možda najbolniji transfer crno-belih u ovom veku.

Vuletić sve objasnio - Kako je Partizan umesto zarade od 5 miliona stigao do duga od 2.5 miliona evra?
Foto: BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/EV
Pogađate, u pitanju je transfer Andrije Živkovića iz Partizana u Benfiku pre tri i po godine, iz čega crno-beli praktično ništa nisu zaradili.

I ovo je bilo jedna od tema koje su se mogle čuti na tribini na Pravnom fakultetu u organizaciji Centra za regionalnu studentsku saradnju.

''Slučaj Živković'' je na tom događaju pokušao da objasni potpredsednik Partizana Vladimir Vuletić.

''Septembra 2014. godine, rukovodstvo Partizana na čelu sa gospodinom Đurićem potpisalo je ugovor sa jednim investicionim fondom po kom je 50 posto ekonomskih prava na Živkovića prodato upravo tom investicionom fondu.

U to vreme, Andrija nije bio ni na fudbalskoj mapi, priliku je dobijao samo sa klube, a bilo je slučajeva kada nije bio ni u protokolu.

Onda se desio Novi Zeland 2015. godine i SP za omladince kada je Živković ’’eksplodirao’’ i kada je njegova cena na tržištu drastično skočila. Nakon toga, Živković je igrao sjajno i u dresu Partizana sa kojim je izborio igranje u Ligi Evrope.

Krajem 2015. godine na adresu kluba stiže ponuda Benfike od 5 miliona evra, što bi crno-bele tada izvuklo iz krize, jer je te 2016. godine Partizan praktično bio bez dinara. Živković odbija da napusti Partizan, pod izgovorom da ne želi još da napusti klub, iako mu na leto 2016. godine ističe ugovor i tada bi kao slobodan igrač i bez obeštećenja klubu, uz mnogo veću paltu, mogao da ode negde. To se na kraju i dogodilo.

Ono što je još gore u celoj priči jeste činjenica da po ugovoru koji je potpisao Dragan Đurić sa tim investicionim fondom godinu ranije, Partizan je bio dužan da prihvati prvu ponudu koju dobije od nekog kluba, a ukoliko se to ne desi, Partizan je bio dužan da plaća penale u vrednosti 50 posto dostavljene ponude, tačnije 2.5 miliona evra u ovom slučaju.

Pa tako Partizan umesto da zaradi 5 milona evra, on je bio dužan da plaća 2.5 miliona. Da to ne bude sve postarao se roditelj Živkovića.

Naime, otac Andrije Živkovića je zajedno sa Andrinjim menadžerom napravio novi investicioni fond pod nazivom ’’Žile internacional’’ koji od Benfike na ruke dobija 3 miliona evra i tako Živković odlazi u Benfiku, a Partizan je morao da otplaćuje penale od 2.5 milona evra umesto da prihoduje 5 miliona'', objasnio je Vuletić, a prenosi ''Kurir''.
  • facebook
  • twitter
  • email

Ne propustite

Komentari