Vuletić ponudio rešenje za probleme srpskog fudbala, potkačio i Miloja i ''Recka''

  • Autor: Darko Mitrović

  • 12. novembar 2018.

  • 12:36

  • Izvor: Sportske.net, telegraf.rs

  • facebook
  • twitter
  • email

Potpredsdnik Partizana reagovao posle najnovijih dešavanja u Novom Sadu, na utakmici između Proletera i Radničkog, ali i još jedne problematične odluke sudije Nenada Đokića, ovog puta u Surdulici.

Vuletić ponudio rešenje za probleme srpskog fudbala, potkačio i Miloja i ''Recka''
Foto: Beta/Branislav Božić/Mo
Upadljivo ćutanje nadležnih  koje je usledilo posle kraće medijske ''prašine'' zbog utakmice na ''Karađorđu'' (Proleter - Radnički 1-2) zasmetalo je potpredsedniku Partizana Vladimiru Vuletiću, koji se danas oglasio u izjavi za ''Telegraf''.

''Ostaje da se vidi da li će i na koji način biti reakcija, međutim, to ne umanjuje gorak ukus koji ostavlja utakmica za nama'', naglašava Vuletić.

Na to je Vuletić nadovezao i svoj komentar o utakmici između Dinama i Crvene zvezde, smatrajući da je sudija Nenad Đokić, koji je bio u centru pažnje i na 158. večitom derbiju, napravio novi propust.

''Zanimljivo je da je glavni sudijski akter ove utakmice ujedno bio i jedan od pomoćnih sudija na poslednjem derbiju iza kojeg je ostala večita dilema da li je tada Boaćijeva lopta celim prečnikom prešla gol liniju Stojkovićevog gola.

U tom slučaju, taj isti sudija je, izgleda, imao tako precizan infra-crveni vid pa je vrlo lako presudio da je reč o golu a na ovoj utakmici mu, čini se, ni beli štap ne bi pomogao, izuzev što infra-crveni vid i beli štap nikako ne mogu biti u saglasju osim po bojama jednog kluba'', objašnjava Vuletić.

S obzirom na sve što se u poslednje vreme dešava u srpskom fudbalu, on u svom stilu predlaže i konkretno rešenje za sve te probleme.

''Posmatrajući sve ovo, deluje da je za rešenje svih problema u domaćem fudbalu dovoljan jedan stručan oftalmolog, jedan častan medij, jedan beskompromisni tužilac organizovani kriminal i jedan skrupulozan sudija Višeg suda. Partizan nastoji da dignitetom ozbiljnog kluba konstruktivno utiče na trenutno stanje.

U dva navrata smo u pisanoj formi istakli naš zahtev Zajednici Super lige i Prve lige Srbije za uvođenjem VAR tehnologije. Mišljenja sam da se mi pogrešno već duže vremena bavimo saniranjem posledica a ne prevencijom potencijalnih veoma štetnih situacija'', izjavio je Vuletić i otkrio da je Partizan pokrenuo inicijativu za smenu Dušana Mrakića, člana Sudijske komisije.

Potpredsednik Partizana se potom osvrnuo i na najnoviju 15-mesečnu suspenziju koja je izrečena ''alfi i omegi'' Dinama iz Vranja, Draganu Antiću ''Recku'' zbog neprimerenih izjava, ali i povlačenja ekipe sa terena u meču sa Radnikom u Surdulici.

Primetio je, takođe, da je i trener Crvene zvezde Vladan Milojević dao i jedan savet Antiću i mnogim drugima u srpskom fudbalu, pa je i to želeo da prokomentariše.

''Onda to posluži treneru lidera na tabeli da, prvadajući ovu odluku, istakne kako 'valja paziti šta se priča jer je fudbal ono najdragocenije što imamo'. Uzima se, dakle, izvesni Recko kao neka vrsta dečijeg strašila i pravi lažna simetrija da je svako ko ukazuje na nepočinstvo ili neregularnost – izvesni Recko'', dodao je Vuletić.
  • facebook
  • twitter
  • email

Ne propustite

Komentari