Vuletić objasnio pravne korake Partizana u žalbi

Autor: Pavle Knežević
petak 09.03.2018.
16:55
Izvor: Sportske.net

Partizan će tražiti ocenu ustavnosti pravilnika Disciplinske komisije FSS.

Sportske.net/Pavle Knežević
Sportske.net/Pavle Knežević

Povezane vesti

Potpredsednik kluba Vladimir Vuletić dugo je i opširno pričao protiv odluke Disciplinske komisije Fudbalskog saveza Srbije, njen način rada, a najavio je i konkretne pravne poteze koje će preduzeti šampion Srbije, među kojima je i provera ustavnosti i zakonitosti pravilnika komisije.

Vuletić je rekao da će Partizan poštovati "dalje aktuelne i dalje pozitivne" propise FSS, tako da će se žaliti Komisiji za žalbe FSS.

"Tek nakon što ova komisija donese svoju konačnu odluku, ako potvrdi presudu, u tom slučaju, i sada zvančno najvljujem, mi ćemo se u skladu Zakona o upravnim sporovima pokrenuti upravni spor u pravnom postupku protiv konačnih pravnih akata. To neće biti jedino što ćemo uraditi, imamo još dva pravna leka.

Prvi je ustavna žalba, koja dolazi posle Upravnog suda. Drugi je inicijativa za ocenu ustavnosti disciplinskog pravilnika. Ova inicijativa ne zastareva i ne mora da čeka odluku ustavnog suda. Duboko držimo da je ovaj pravilnik u dubokoj suprotnosti sa ustavom. Neću vas opterećivati neukošću komisije…ima toliko toga
", rekao je Vuletić.

Novinari su zamolili Vuletića da objasni kako su te žalbe u skladu sa pravilnikom FIFA, koji zabranjuje da se fudbalski akteri o sportskim presudama obraćaju redovnim sudovima.

"Nema ni govora, to je poregšno tumačenje. Reč je o tome da ne želimo da se žalimo urapvnom sudu u vezi sa celihodnošću, već samo zakonitošću. Celihodnost je kada se bavi sportskim stvarima, mi ne ulažemo žalbu na to, samo na zakonitost postupanja i pravilnika na kome je zasnovana odluka. Konačna odluka komisije za žalbe može biti predmet našeg upravnog postupka i spora pred Upravnim sudom Republike Srbije", objasnio je Vuletić.

Potpredsednik kluba nije se tu zaustavio.

"Partizan nije prvi put u ovoj poziciji. Godina 1985. i 1986. nekim odlukama tadašnjih organa SFRJ bio je u poziciji da mu budu oduzete dve titule. Taj čovek koji je to radio, Slavko Šajber, kao da se povampirio. Kao da imamo vrstu ’neošajberizma’ i kao da imamo ponovo zahtev da FK Partizan preko suda ostvaruje svoja prava.

Nemojte zaboraviti da se FK Partizan u tom pogledu neće ustručavati da se obrati organima svetske i evropske kuće fudbala kada iscrpi sve pravne lekove, uključujući i Sud za sportsku arbitražu (CAS)
", rekao je Vuletić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
RIP KOBE
Friday, 09.03.2018
21:11

uprava napolje! dosta nam je cele ove farse koja je dogovorena na raznim ruckovima, kaficama itd.

avatar
Goran Zdravkovic
Friday, 09.03.2018
20:31

placite ali u nedelju je minus 1 samo...:)

avatar
chaki
Friday, 09.03.2018
18:04

Xaxa kakvi komedijasi, bolje dajte svi ostavke, igra vam je na nivou borca da izvine borac

avatar
Offside
Friday, 09.03.2018
21:53

Kakve veze oni imaju sa tim? To je do Djukica i Ilijeva ne do ovih ovde...

avatar
12 NEDELJA DO ISTINE
Friday, 09.03.2018
18:02

Ne mogu da verujem, vi cete se zajedno sa zvezdom boriti za regularnost?!

avatar
12 NEDELJA DO ISTINE
Friday, 09.03.2018
18:02

* Zakona o upravnim sporovima, ne poslovima