Vučelićeva kritička analiza: "Mogli smo i morali bolje!"

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 25.05.2018.
21:37
Izvor: Sportske.net, TV Partizan

Predsednik FK Partizan Milorad Vučelić napravio je osvrt na minulu sezonu u kojoj su crno-beli prezimili u Evropi i odbranili trofej u Kupu Srbije.

Beta/Branislav Božić/Mo
Beta/Branislav Božić/Mo

Povezane vesti

Dva dana nakon što je Partizan u Surdulici odbranio trofej u nacionalnom kupu i tako spustio zavesu na sezonu 2017/18, svoje utiske o rezultatima postignutim u prethodnih godinu dana za "Partizanov Vesnik" izneo je predsednik crno-belih Milorad Vučelić.

Prvi čovek FK Partizan čestitao je igračima i stručnom štabu na osvojenom trofeju u Kupu Srbije i zahvalio se navijačima na podršci koju su davali klubu tokom čitave sezone, a potom je usledila kritična analiza urađenog.

Na početku razgovora Vučelić se osvrnuo na to što je Partizan ostao bez šampionske titule, ali i na velike oscilacije i slabe partije koje je ekipa imala u najvažnijim utakmicama.

"Bodovna razlika na kraju prvenstva jeste prevelika i to, uz puno priznanje našem rivalu, zbog puno prosutih bodova na utakmicama na kojima to nije smelo da se dogodi. Mi smo Partizan, a imali smo nedopustive oscilacije tokom prvenstva i u to nema nikakve sumnje. Još je za kritiku to što smo igrali loše neke od presudnih utakmica, poput poslednjeg 'večitog' derbija, revanš utakmice sa Viktorijom i drugog poluvremena prve utakmice sa Dinamom iz Kijeva. Postojale su oscilacije u igri i one kvare opšti utisak. Inače, što se tiče kupa i priznanja, ja sam nekako navikao na ovaj trofej i bilo bi mi neobično da ga ne vidim kada dođem na posao. To mi dođe kao neki deo najintimnijeg nameštaja ili garederobe", u šaljivom tonu je završio svoju misao predsednik Partizana.

Činjenice govore da je Partizan prezimio u Evropi i odbranio trofej u kupu i zbog toga bi sezona trebalo da bude okarakterisana kao uspešna.

"Mi smo otišli u Evropi jako daleko i Viktorija je naš veliki uspeh. Od dva trofeja uspeli smo da odbranimo jedan. Titulu nismo uspeli i to je ono što baca senku na ukupan rezultat, bar u Partizanu, a tako je i kod naših rivala. Kada se ne osvoji šampionska titula sezona se stavlja pod znak pitanja. Međutim, mislim da je naša sezona bila uspešna i da je tome doprinela vrednost i veličina Partizana", dodao je Vučelić.

Na osnovu rečenog stiče se utisak da je Vučelić zadovoljan, ali ono što je potom izrekao ne ide u prilog stručnom štabu i igračima.

"Sve u svemu, mislim da je moglo bolje i kad se kritički sagledava naša situacija - mogli smo i morali bolje! Veliki značaj je što smo kroz ovo prvenstvo dobili nekoliko mladih igrača koji su otišli na pripreme i nakon njih oni su se ustalili u prvom timu i dali značajan doprinos, a neki od njih su u najboljem timu koji su odredili treneri i saigrači. To je značajna i velika vrednost. Mana je što nisu svi igrači dovoljno napredovali, što nije pitanje ustanovljavanja bilo čije odgovornosti ili krivice, jer ona je uvek pre svega njihova. Ali to je činjenica, pojedinci nisu napredovali kroz prvenstvo kao Marković, Đerlek i Cucin", rekao je predsednik crno-belih.

Kada je već reč o afirmaciji mladih igrača, Milorad Vučelić je apostrofirao da je jedan od pluseva prethodne sezone to što je konsolidovana Omladinska škola koja je bila "zapuštena".

Što se tiče Miroslava Đukića i njegovog statusa u klubu, odluka će biti donesena na Upravnom odboru koji će kritički analizirati urađeno u prethodnoj sezoni.

"Mi ćemo na Upravnom odboru kritički, ovako kako ja govorim, sa različitim ljudima, krajnje odgovorno oceniti sezonu i onda iz toga izvući određene zaključke", objasnio je predsednik Partizana.

Pored evaluacije urađenog u prethodnom periodu aktivno se radi i na realizaciji planova za narednu sezonu koju Partizan počinje već 12. jula.

"Nešto smo već učinili, Nemanja Nikolić je već došao u Partizan. Intenzivno se radi na pojačanjima, na tome rade Ivica Iliev i Miloš Vazura koji me obaveštavaju o tome šta se dešava. Nemamo razloga za nezadovoljstvo za proteklim prvenstvom, o tome govore činjenice, ali ostaju neki utisci koje sam pomenuo i oni nekada zahvaljujući javnoj recepciji bacaju senku na ovo što je nesumnjivo, činjenice da smo prezimili u Evropi i da je trofej Kupa pred nama", zaključio je Vučelić.

Ostaje još da svoje opservacije o prethodnoj sezoni iznese generalni direktor Miloš Vazura, a jasno je da će na kraju svi čelnici morati da sednu za sto izvećaju šta je najbolje za Partizan.

Pošto je okupljanje igrača zakazano već za 11. jun odluke će morati da budu donesene već tokom naredne nedelje.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

21 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
SRECNO NA PRIPREMAMA
Sunday, 27.05.2018
13:36

* suvislog i zdravorazumskog

avatar
Poznavalac
Saturday, 26.05.2018
08:47

nisam verovao da cu se ikada sloziti sa ovim covekom koji ne zasluzuje mesto gde se trenutno nalazi iz pregrst razloga ali ovaj put je stvarno u pravu..Treba sto pre da lete i djukic i iliev jer su nedorasli poslu koji obavljaju i kao tim smo izgledali ocajno..

avatar
SRECNO NA PRIPREMAMA
Sunday, 27.05.2018
13:37

Pre ce biti da je ovo psihologija i pristup -dobar-los policajac-, dva ili tri lika brane i zastupaju jednu tezu, a druga dvojica je napadaju i nisu zadovoljni...

avatar
MMK
Friday, 25.05.2018
23:08

Po ovome sto Vucela kaze i onome sto je Vazura izjavio, izgleda da se Djukicu ne pise dobro...

avatar
AlexPFC
Friday, 25.05.2018
22:52

Zanimljiva izjava. Jednim delom neutrališe sve one spinovane i prenaglašene hvalospeve iz jučerašnjeg Pantićevog nastupa na TV Partizan. Kompletni inetrvjui sa Ivicom i Đukićem su protekli u nekakvoj ciničnoj i pakosnoj atmosferi u kojoj su Iliev, Đukić i Pantić galamili i to nakostrešeni kao petlovi pred parenje. Definitivno najagresivniji spin do sada pun samohvaljenja, možda baš kao poslednji očajnički pokušaj Pantića da se spasi Ivica a po mogućstvu i Đukić...
Što se mene tiče, nerealno je očekivati smenu Ilieva već sada ali zato nema potrebe štititi onog iz Štitara. Đukić mora biti katapultiran. Valjda je neko u klubu kriv što nijedno pojačanje nije opravdalo taj epitet i što smo gubili bodove šakom i kapom? Demagogija postignuta zloupotrebom osvajanja kupa i plasmanom u 1/16f LE je jedno a neka osnovna percepcija cele ove sezone je nešto sasvim drugo. Ne treba zanemariti bacanje velikog novca na nedorasle fudbalere koji su dovedeni na zahtev Ivice Ilieva kao i nedovoljno forsiranje nekih fudbalera koji su za kratko vreme pokazali da su neopravdano stavljani u drugi plan od strane amatera iz Štitara. Mišljenja sam, da zbog Đukićevog odlaska ni Nada kuvarica neće žaliti, čak je i to spin, mada poprilično nebitan! Vučela sada ima odličnu priliku da uradi nešto ispravno i da usmeri klub u željenom pravcu. Miroslav Đukić mora da bude otpušten!

avatar
PARTIZAN ŠAMPION \'18
Saturday, 26.05.2018
12:15

Iliev je skoro sve u pravu, Đukić još uvek nije svestan gde se nalazi, u kakvom klubu, a tek nije svestan svoje nesvesti u kakvom okruženju bitiše Partizan dok je Pantić zaljubljen u Đukića.

avatar
SRECNO NA PRIPREMAMA
Sunday, 27.05.2018
12:02

Svaka cast za oba komentara. Iz pantica govori zecevic koji ga je tu doveo - on je samo jedan mali poslusnik koji sprovodi njegove naloge i izvrsava naredjenja, drugi definitivno misle njegovom glavom, tacnije, razmisljaju (i) za njega, slepi pratilac i obozavalac zeca i cureta, sve ce taj da ispinuje i obrne za 180 stepeni ako treba, danas je Betmen i Robin, sutra je Dzoker, Pingvin ili neki treci antipod, njih je bar bilo u izobilju, moze fino da bira. Gadi mi se na sta lice njegove emisije, 1-3 o nama (bolesno pranje mozga i malo toga suvislo i zdravorazumski da se cuje u dobrom delu izlaganja), 1/3 o cz, 1/3 o rm, gde to jos ima...

avatar
AlexPFC
Saturday, 26.05.2018
15:02

Miroslav Đukić nije uopšte toliko naivan kako se uglavnom predstavlja. Svestan jačine svog ugovora sa Partizanom, veoma često ume da svoj ruralni mentalitet plasira narodski rečeno na finjaka. Recimo, po završetku derbija u avgustu prošle godine, niko od čelnika Partizana nije bio na stadionu CZ, zbog tada i dalje aktuelne tenzije iz Grimaldi foruma. Đukiću to nije uopšte smetalo pa je posle meča otišao u kancelariju na piće kod svog prijatelja Terzića i na taj način nam lupio veoma lep šamar. Posle toga, pravo niotkuda izgovara slogan 'Partizan je život, sve ostalo su sitnice'. Kada je postao svestan šta je izazvao, počeo je da se pravda kako tu rečenicu nije zvezda patentirala pa samim tim može i on da je koristi kad poželi. To je drugi šamar od njih dosta koje nam je lupio ove sezone, kako van terena tako i na samom terenu.

Željko Pantić je naše nužno zlo. Ume sasvim lepo da oplete po zvezdi, samo ga treba usmeriti na pravi put. Ovom prilikom svu svoju energiju je usmerio na patološku odbranu Ilieva i Đukića. Možda je on zaljubljen u Đukića na Vuletićev način a možda recimo i na kumovsko-prijateljski ali sigurno da je između njih zavladala hemija koju više nisu u stanju da sakriju.

avatar
Srpska dijaspora
Friday, 25.05.2018
22:38

Čitava ova priča svih čelnih ljudi Partizana ukazuje samo na jedno - smjena Đukića.

avatar
Osijek 51
Friday, 25.05.2018
22:31

Mene ne zanima tvoja analiza, ja to mogu realno kvalitetnije uraditi od tebe jer 60 godina zivim za Partizan , a ne kao ti i tviji neodgovorni pajtosi od Partizana. Meni je kljucno pitanje zasto Partizan nema mocnog predsjednika koji nece pristati da bude drzavno pastorce, ako takvog nema ne treba nam nikakav predsjednik.

avatar
PARTIZAN ŠAMPION \'18
Saturday, 26.05.2018
12:19

Nema zato što nema većinu navijača koji razmišljaju kao ti što se tiče pozicije predsednika kluba. To je glavni problem u klubu, a retko ko je do sada to spomenuo, napadaju igrače, trenera, sportskog direktora, a klub nema ni predsednika ni upravu, sportski sektor je prepušten samom sebi da se bori na terenu protiv svega i svačega van terena i još moraju skoro sve pare sami sebi da zarade i još da plate neke ranije dugove, a na kraju ispadaju oni jedini krivci. Apsolutno se slažem s tobom, a ostalim navijačima Partizana poručujem da uključe mozak jer su totalno omađijani umećem Srđana Obradovića i sličnih.

avatar
SRECNO NA PRIPREMAMA
Friday, 25.05.2018
21:44

Ova sezona jedva da je i relativno uspesna upravo zbog svih negativnih momentara koji su i ovde navedeni, ukupan utisak je dvojka bez plusa.