Vučelić za 'Sportske': "Najuspešnija godina, samo jedan nedostižan san"

  • Autor: Mihajlo Vidojević

  • 24. decembar 2017.

  • 13:24

  • Izvor: Sportske.net

  • facebook
  • twitter
  • email

Predsednik fudbalskog kluba Partizan Milorad Vučelić analizirao je godinu na izmaku i otkrio koji to san crno-beli nisu uspeli da ostvare.

Vučelić za 'Sportske':
Foto: Beta/Branislav Božić/Ds
Sa predsednikom aktuelnog šampiona Srbije razgovarali smo na svečanosti "Zlatna lopta" koju je Fudbalski savez Srbije upriličio povodom dodele priznanja najboljim pojedincima u 2017. godini.

Bila je to prilika da od Milorada Vučelića čujemo kako ocenjuje godinu na izmaku kada su rezultati Partizana u pitanju.

"Oni koji to prate znaju da je 2017. najuspešnija kalendarska godina u istoriji Partizana. Partizan je osvojio sve što se moglo osvojiti, ostao je nedostižan samo san da igramo u Ligi šampiona. Vrlo sam srećan i ponosan zbog toga i sve čestitke igračima i stručnom štabu na velikom uspehu. Da ne zaboravim Marka Nikolića koji je uz Miroslava Đukića doprineo mnogo", rekao je Vučelić.

Partizan je osim velikih uspeha na rezultatskom planu ostario velike prihode. Procenjuje se da su crno-beli od učešća u Evropi i prodaje igrača zaradili preko 20.000.000 evra u 2017. godini. Ipak...

"Finansijski je bilo uspešno, a Partizan bi da nema tih užasnih nasleđenih dugova, ne samo onih koji se beleže već i drugih, bio u dosta komotnoj situaciji. Ali i ovako, finansijska situacija je stabilna, što nije lako u ovom vremenu, a da nema tih dugova iz prethodnih godina mogao bih da kažem da Partizan u ovom prelaznom roku ne bi morao da prodaje nikoga i da jednostavno čuva tim. Ovako, uvek imamo problem i morate da prodajte", konstatovao je Vučelić.

Ono na šta se u Humskoj posebno ponose jeste harmonija koja vlada između klupskog rukovodstva i sportskog sektora.

"Vlada potpuna harmonija koja počiva na principu da se mi ne mešamo u rad sportskog sektora. Jednostavno, nekada odmeravamo šta su realne mogućnosti kluba, što je naša obaveza, i mi smo se borili za tu autonomnost sportskog sektora. Moje iskustvo govori da ima situacija kada bi uprava morala nešto da uradi, kaže ili interveniše, ali autonomija sportskog sektora je apsolutna", rekao je predsednik Partizana.

Ono što navijače posebno zanima jesu potezi koje će Partizan vući u predstojećem prelaznom roku. Vučelić je nagovestio šta se može očekivati.

"Spremamo se za prelazni rok, radimo predano, imamo spisak onih koji odlaze, koje želimo, koje je moguće dovesti i one koje ćemo pokušati da anažgujemo", zaključio je predsednik Partizana u razgovoru za naš portal.

Podsećanja radi, fudbalski klub Partizan je u 2017. godini osvojio "duplu krunu" šesti put u svojoj istoriji, a zatim je kolo pre kraja grupne faze Lige Evrope obezbedio plasman u eliminacionu fazu takmičenja.
  • facebook
  • twitter
  • email

Ne propustite

Komentari