Vučelić otkrio sjajne vesti za navijače Partizana! A o čemu je razgovarao sa Čovićem?

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 04.10.2018.
13:24
Izvor: Sportske.net, kurir.rs

Prvi čovek crno-belih je Partizanov 73. rođendan ulepšao i optimističkim vestima koje bi trebalo da se obistine u narednih godinu dana.

Beta/Branislav Božić/Mo
Beta/Branislav Božić/Mo

Povezane vesti

JSD Partizan i njegovi navijači danas obeležavaju 73 godine od osnivanja ''crno-bele'' porodice, a tim povodom  prvi čovek JSD i FK Partizan Milorad Vučelić je u intervjuu za ''Kurir'' govorio o najvažnijim planovima i njihovoj realizaciji u narednih godinu dana.

Upravo u tom periodu bi trebalo da se realizuje ono na šta crno-beli već godinama, pa i decenijama čekaju, a to je rekonstrukcija stadiona u Humskoj.

Ako sve bude teklo po planu, taj veliki poduhvat bi trebalo da bude započet na proleće. Ali, Vučelić smatra da će za realizaciju morati da bude izdvojeno više novca nego što se do sada procenjivalo.

''Tim projektom smo okupirani svi mi u sportskom društvu. Detaljno renoviranje, tačnije totalni preporod stadiona, počinje na proleće sledeće godine kao državni projekat vredan 12 miliona evra, a mislim da će koštati i više od toga.

Nećemo dozvoliti da se završi po sistemu 'spolja gladac, a unutra jadac'. Sigurno će u novom objektu s novim sadržajima biti svima lepše.

Inicijalno je pomenuta suma od 12 miliona evra za obnovu, ali za ukupan projekat biće neophodno 20 miliona evra'', izjavio je Vučelić.

A da sve bude zaokruženo na pravi način, Vučelić je izrazio uverenje da će do sledećeg rođendana crno-beli biti i vlasnici stadiona u Humskoj.

''Mislim da će biti tako! Bez titulara se ni ova velika investicija neće započeti. Taj stadion je na zakonit način prenet u vlasništvo Partizana, da bi kasnije iz političkih razloga ono naknadno bilo osporeno.

Očekujem da sledeće godine u ovom vreme dobijemo novo lice stadiona. Možda ne kompletno, ali dobar deo da bude završen'', objašnjava on.

Takođe, Vučelić je u intervjuu govorio i o finansijskim problemima koje imaju manji klubovi iz ''crno-bele porodice'', a o rešavanju nekih od njih je nedavno razgovarao i sa Nebojšom Čovićem, predsednikom SD Crvena zvezda.

''Tim povodom smo se pre dva meseca sastali predsednik SD Crvena zvezda Nebojša Čović i ja kako bismo zajednički zatražili pronalaženje rešenja za funkcionisanje, na primer, vaterpola.

Naša želja je da se Ministarstvo sporta i gradski sekretarijati ozbiljnije pozabave stanjem sporta u Beogradu.

Oni, naravno, čine nešto plaćanjem termina za treniranje, ali potrebno je više brige pokazati, recimo, za hokej na ledu, koji ne može drugačije doći do novca.

Rešavanje problema mora biti dugoročno, a ne da se Partizanu svojinskim transformacijama oko bazena dodatno otežava funkcionisanje'', poručio je Vučelić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

8 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
svetski prvaci 1991
Thursday, 04.10.2018
18:01

hahaha,orginal lepa pričica za dečicu. Verovatno ce to ispričati i PartizanovaTV,I to mnogo puta.sreca pa sam na vreme zaključao taj tovački kanal.

avatar
Vidicnemanja
Friday, 05.10.2018
09:00

Da bi se sve to uradilo Partizan je morao da potpise da ce u narednih nwkoliko godina pustiti zvezdu da bude prvak.Inace,tesko da bi drzava ulozila pare u stadion u bilo kom drugom slucaju

avatar
Thursday, 04.10.2018
16:44

Prevaranti pricaju nam sarenu lazu,skrece paznju sa pravih problema.Ekipa nam je katastrofa,imamo sedam(7) fudbalera ostali su igraci(tombole,prefe ransa,tablica)a oni sada kao prave stadion,lazu lopovi.Gledaju da prodaju nekog igraca ili fudbalera i da te pare strpaju u svoje đžepove.Prevaranti MARŠ iz Partizana.

avatar
Old_school
Thursday, 04.10.2018
15:43

Jeste, na zakont je nacin predat. Kaoni Zemunelo sto vam MM kupio. Kad nema rezultata krece gradnja i obnova stadiona. Cim zaredjaju pobede, svi ucute. Valja ostati u fotelji.

avatar
Südkurve München
Thursday, 04.10.2018
13:45

Ee ajmo videti to da konacno Partizan dobije stadion u vlasnistvu i da mu se dodeli ime

avatar
El Matador PFC-FCB
Thursday, 04.10.2018
16:46

Ja bi najviše voleo da nosi ime DRAGAN MANCE!

avatar
Südkurve München
Thursday, 04.10.2018
20:45

Nije losa ideja

avatar
dejanera2
Thursday, 04.10.2018
17:35

Pa imate vec jedan! Vas stadion se zove SC Partizan- Teleoptik i jedini problem sa tim stadionom je sto ima abnormalni kapacitet od cak 800 mesta a to Partizan ne moze da popuni samo sa svojim navijacima.