Vučelić o odnosu Zvezde i FSS: "Svađaju se i mire preko naših leđa"

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 13.12.2017.
10:24
Izvor: Sportske.net

Predsednik FK Partizan Milorad Vučelić govorio je uoči 156. "večitog" derbija o negativnim stvarima u srpskom fudbalu i tom prilikom otkrio šta misli o sukobu na relaciji Crvena zvezda - FS Srbije.

Beta/Branislav Božić/Ev
Beta/Branislav Božić/Ev

Povezane vesti

Dan uoči 156. "večitog" derbija predsednik fudbalskog kluba Partizan Milorad Vučelić govorio je za "Partizanov vesnik" o aktuelnim temama u domaćem fudbalu.

Fokus je bio na dešavanjima u Super ligi, sudijskim odlukama, stanju terena u domaćem prvenstvu, ali je bilo reči i o "večitom" rivalu.

Prvi čovek fudbalskog kluba Partizan smatra da se prvenstvo igra u neregularnim uslovima i apostrofira ulogu sudija i stanje terena u Super ligi Srbije.

"Sudije, to je najgori deo srpskog fudbala. Oni se izgleda ponose time. Oni kao da žele da u svakom sledećem kolu potvrde taj stav o njima. Ima ljudi na koje pohvala ili negativna kritika deluju stimulativno. Na dobar deo sudija, ili na većinu njih, ni pohvala, ni ćutanje, ni kritika, njima ne pomažu. Oni u svemu nalaze oslonac da sude kako sude, a sude nakaradno", ponavlja ranije izrečeni stav predsednik Partizana.

Milorad Vučelić je posle gostovanja u Kijevu govorio o tome kako su sudije najslabija karika u srpskom fudbalu ali ističe da osim Partizana i Rada niko u domaćem prvenstvu to ne želi da kaže javno.

"Problem je u tome što se odbija nova tehnologija. Ako je neko potkupljen ili navijač, onda to razumem, ima interes. Ali ako neko ne ume da sudi, onda je to problem, on ne ume da bude ni pristrasan. Ovde nije reč o sudijskim greškama već o principu, i nije reč samo o Partizanu. Problem je što osim Partizana i Rada to drugi klubovi ne govore", dodaje Vučelić.

On je istakao da pojedine sudijske odluke mogu da naprave i veliku materijalnu štetu za klubove, što je kritika koja se najverovatnije odnosi na odluku Milorada Mažića da dozvoli da se igra u Kruševcu.

"Naravno da je moguće igrati u ovo vreme, ali tereni moraju da budu prihvatljivi na početku prvenstva, a nikoga za to nije briga. To na čemu se igra fudbal to su livade i njive. Stadioni nemaju drenažu, nemaju pokrivače, grejače, ali važno je da imaju reflektore koji su, manje-više nepotrebni", istakao je predsednik Partizana.

Jedna od tema koje se Vučelić dotakao u svom izlaganju tiče se odnosa Crvene zvezde i Fudbalskog saveza Srbije. Crveno-beli su nakon jučerašnje odluke Sudijske komisije FSS da Milorad Mažić sudi derbi ponovo progovorili o sprezi FSS-a i Partizana. Evo šta o tome misli Milorad Vučelić.

"I kad se svađaju i kad se mire pomenuti subjekti, to je preko leđa Partizana. Oni se svađaju da bi se pomirili. Svađa koja je iscenirana od strane rivala, ona je iscenirana prema FSS tako da se izvuče što bolje primirje za zaraćene strane. Te su zaraćene strane trenutno u primirju, ne bih rekao da je to trajni mir, preko naših leđa", konstatovao je Vučelić.

Partizan i Crvena zvezda danas igraju 156. "večiti" derbi, tako da ostaje da vidimo ko će se posle utakmice oglasiti i biti nezadovoljan dešavanjima u Humskoj.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
brat
Wednesday, 13.12.2017
17:01

u pravu je za ovo sto se tiče terena. Glavni problem po meni su katastrofalni tereni, pa ovde ni Inijesta i Čavi iz najboljih dana ne bi igrali bolje od Jevtovića i Donalda...Ok, podržavam i reflektore ali bez kvalitetnih uslova za igru ne pomaže to puno

avatar
Die Schweiz
Wednesday, 13.12.2017
16:37

Kaze neko iz partizana kaze da su sudije najgori deo naseg fudbala, a da se ne ujede za jezik dok to izgovara. Partizan igra do 97 minuta, za njega se kad ne moze da pridje golu izmisljaju penali... Kao da braca Grim sude u nasoj ligi, a predsednik sudijske komisije je H.K Andersen... Veceras ce posle derbija neko crciiiii od mukeeee :D

avatar
chaki
Wednesday, 13.12.2017
15:42

Ko o cemu... O postenju

avatar
LoleRava
Wednesday, 13.12.2017
13:53

Mesija naseg rivala,cestiti i dobri Vucela,sad ce sledbenici da se jave,i da skoce na Terzica a imaju istog u svom dvoristu,ali bitno da guraju nos kod drugih kao i uvek.

avatar
DR DRE
Wednesday, 13.12.2017
11:37

Problem je u tome sto vi koji rukovodite klubom to ne potencirate! Kako je moguce da niste izdali nijedno jedino saopstenje o tome da je odbijen nas predlog vec pustate da Pantic prica! I da se razumemo, tehnologija i njeno uvodjenje ne bi bili resenje i odgovor sami po sebi, to treba zeleti i to treba znati (kad) primeniti. Na kraju, nije to nikakva svadja, to je farsa, ako se ovako nastavi, ne bi me cudilo da bude ugrozena i reprezentacija.