Vučelić čeka Kokezinu reakciju: ''Ovo se od Šajbera nije dogodilo!''

Autor: Pavle Knežević
petak 09.03.2018.
16:00
Izvor: Sportske.net

Kako je i najavljeno, u Humskoj je počela konferencija za novinare čelnika Partizana, povodom najnovije kazne izrečene od strane FSS.

Beta/BranislavBožić/Ds
Beta/BranislavBožić/Ds

Povezane vesti

Prvi se novinarima obratio predsednik Partizana Milorad Vučelić koji je najpre istakao da je održana sednica Upravnog odbora, a da je konferenciuja sazvana kako bi se javnosti izneli stavovi povodom oduzimanja dva boda od strane Disciplinske komisije FSS.

''Glavna tema, podvlačim, i oduzimanje bodova Partizanu, ali i kako je do toga došlo. Ovom odlukom DK je ugroženo zagarantovano ustavno pravo slobode misli i govora.

Gotovo je pola veka kako ja o tome pišem i kako se borim protiv verbalnog delikta i kriminalizacije slobode misli i govora. To nameravam da nastavim, jer je to nešto što je ukinuto i ne postoji u zakonodavstvu. Borba protiv verbalnog delikta sam vodio u vreme Brozovog režima.

Nastaviću da se borim i bez konferencije za novinare, ali uvođenjem verbalnog delikta, protivzakonito i protivustavno, uvođenog u sistem Srbije, jer nema delatnosti koja može biti izuzeta iz pravnog sistema.

Uvedena je kriminalizacija i verbalni delikt koji ne može biti uveden, iz toga je izvedena posledica da se iz takve inkriminacije oduzmu dva boda zarađena na terenu.

To se od Slavka Šajbera 1986. godine nije dogodilo'',
istakao je Vučelić.

On je dodao i da je danas očekivao reakciju predsednika FSS Slaviše Kokeze, sazivanje Odbora za hitna pitanja kako bi se jučerašnja odluka stavila van snage, ali se to nije dogodilo.

Foto: Beta/Branislav Božić/Ev
Slavisa Kokeza

''Odluka mi nije uručena, ja ću je, naravno, poštovati da ne bih naneo štetu Partizanu, i naravno da ćemo se žaliti svim mogućim instancama. Ja ću dok odluka ne bude konačna, dok ne presude Ustavni sud, Upravni sud, poštovati.

Molim vas da mi se do tada ne obraćate za izjave povodom ovih pitanja, jer je meni zabranjeno da govorim. Ja tu odluku lično ne bih poštovao, niti ona zaslužuje poštovanje, ali ja to neću učiniti jer ima posledice na FK Partizan, nemam na to pravo.

Da li je meni kao novinaru možda zabranjeno da pišem o bilo čemu? Nisam sportski novinar, ali ako nekada pomenem sport ili fudbal, da li smem? Da pitam Kokezu, jer mi se ovim narušavaju radna prava?'',
objašnjava Vučelić.

On dalje naglašava da je generalno zabrinjavajuće stanje u našem fudbalu, podsećajući na reakciju Vojvodine posle meča sa Zvezdom, ali i na činjenicu da se Zajednica superligaša četiri meseca nije sastajala.

''Mi nemamo drugi način da iniciramo Zajednicu nego preko medija. Da li se na ovaj način začepljuje? Da li to znači da niko ko ima nešto protiv FSS može nešto da kaže? Takva segregacija u društvu nije poznata i ona nije civilizacijska.

Mi smo juče, poštujući prijave i institucije, na osnovu prijave Dragiše Binića, čoveka zaduženog za regularnost takmičenja, prvo smo se pisanim putem izjasnili, pa otišli na saslušanje. Pripremljeni, sa svim dokazima i ono je trajalo duže od dva sata.

Izneli smo niz argumenata.

Nakon toga je došao predsednik Crvene zvezde Svetozar Mijailović. Nismo ni stigli do kuće i već smo saznali za odluku disciplinkse komisije, a na redu su bili još neki slučajevi.

To predstavlja oblik poniženja za ono što smo iznosili i kako smo se branili.

To je nipodaštavanje: mi smo na to trošili dva sata, iznošenje dokumenata i dokaza, njima je trebalo desetak minuta da saopšte javno preko Blica, a onda i preko drugih medija, odluku koja je takva kakva je. Potcenjivanje, nipodaša
Iz ovog mogu da izvučem jedan zaključak: da je ta odluka bila unapred doneta. To nije inkvizitorska odluka, to je mnogo gore od toga'',
objašnjava Vučelić.

Prvi čovek Partizana smatra da predsednika FSS Slavišu Kokezu ''nije dirnulo'' ponižavanje Partizana..

''Uz poštovanje našeg fudbala, on nije isti bez Partizana i Crvene zvezde. Dok god postoje ti klubovi, a postojaće večno, mi ćemo biti rivali. Kao da su svi ostali nevini i da svu krivicu treba svaliti na Partizan i Crvenu zvezdu, kao da oni jedini rade nešto nezakonito. To nije tačno. Mi ćemo ostati rivali, što se mene tiče viteški rivali, časno ćemo se nositi sa njima.

Na sve naše dokaze niko nije reagovao, već su doneli takvu odluku.

Ali, oduzimanju Partizanu dva boda, sa obrazloženjem koje je bilo, Zvezda će reagovati, pretpostavljam, ne znam, neko se favorizuje ovom odlukom. Ne Zvezda, ona ima 14 bodova prednosti. Ja ne sumnjam da će Partizan imati i dalju odmazdu i svestan sam da ta odmazda sledi ako se nešto bitno ne zaustavi na ovim flagrantnim povredama ustavnog i pravnog sistema Srbije'',
zaključio je Vučelić.

Crvena zvezda je donela skoro identičnu odluku, pa su novinari pitali Vučelića da li je to najava nekog zajedničkog fronta u nastupu protiv FSS.

"Ja sam čuo da Zvezda treba da ima upravni odbor, što mi se čini prirodnim, ali da bi bilo fronta, moramo da vidimo šta je izneto, pa ćemo u skladu s tim doneti određene mere i korake. Pretpostavio sam da će se to desiti, ne zato što sam nešto vidovit, nego zato što je to logično i prirodno", rekao je predsednik Partizana.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

10 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
vladimir6
Saturday, 10.03.2018
00:55

Neverovatno sta se sve moze cuti ovde.A niko da primeti koliko Partizan igra ocajno.Protiv Radnickog nisu imali sanse,tri dana da su igrali ne bi dali gol.

avatar
Boki.Antonijevic
Saturday, 10.03.2018
00:15

Neko favorizuje Radnicki Nis? Ovo je gora teorija zavere od Ravne Zemlje. Pa sta ce Radnicki, ( bez namere da vredjam ) da radi kao drugoplasirana ekipa? Da ide u kvalifikacije za LE? Nemoj da sprdamo sa ovakvim stvarima. Trebali su po min 6 podova da roknu i nama i njima i aj zdravo. U Engleskoj, ne smes da pomislis na sudiju i da kazes nesto javno a kamoli za savez, odma po dzepu.

avatar
zdenkomen
Friday, 09.03.2018
21:49

Ti nisi smeo da pisneš u vreme Broza jadni čoveče. Izvuci iz arhive neki tvoj napisani tekst u novinama kako se boriš ili neko saopštenje, objavi ga da svi vidimo kakav si bio tada junak g-dine Vučeliću. Lako je sada pričati kad nemamo ni državu ni vlast koju neko poštuje, ni sport u ime države. Sve je sada samo otimačina za pare i udobne fotelje, to vama jedino treba.

avatar
RIP KOBE
Friday, 09.03.2018
17:08

ocekivao sam ostavke kad ono opet neko saopstenje ovog puta vucelica direktno

avatar
Vidicnemanja
Friday, 09.03.2018
17:44

Nisi shvatio sustinu a to je favorizovanje radnickog iz Nisa i dalje urusavanje Partizana.Ovog puta treba zaboraviti na ostavke i izboriti se protiv neceg sto je mnogo vece i preti da Partizan svede na prosecan srpski tim

avatar
El Matador PFC-FCB
Friday, 09.03.2018
22:59

Sad moramo biti SVI KO JEDAN! Srbiji treba jedna PRAVA Revolucija poput Francuske da sav ološ oteramo na giljotinu!

avatar
RIP KOBE
Friday, 09.03.2018
21:24

ne znam vise ni sam sta da verujem. da li da verujem to sto ti pises sto svakako ima smisla. ali kako se izboriti sa tim necim sto je mnogo vece?