Vučela ''priznao'' - Ono što je Zvezda uspela, ''nikome nije pošlo za rukom''!

 • Autor: Darko Mitrović

 • 27. maj 2019.

 • 10:54

 • Izvor: Sportske.net, TV Happy

 • facebook
 • twitter
 • linkedin
 • email

Prvi čovek Partizana ironično prokomentarisao epilog minule fudbalske sezone u Srbiji.

Vučela ''priznao'' - Ono što je Zvezda uspela, ''nikome nije pošlo za rukom''!
Foto: Beta/Branislav Božić/Ds
Posle predsednika KK Crvena zvezda Nebojše Čovića, i predsednik Partizana Milorad Vučelić je jutros gostovao u Jutarnjem programu TV Happy.

Počelo je konstatacijom voditelja Milomira Marića, inače zvezdaša, da crveno-beli nisu uspeli da osvoje duplu krunu, iako su bili favoriti, po mišljenju mnogih.

''Pa, imate duplu krunu, dva prvenstva u jednom prvenstvu, to ipak nikom nije pošlo za rukom do sada. Tako da ima neka vrsta duple krune'', ironično je uzvratio Vučelić, aludirajući na Zvezdinu titulu iz 1946, koja joj je nedavno priznata i u šali pomenuo i pojedina vickasta razmišljanja da Partizan  pripiše 41, 42, 43 i 44. godinu, jer:

''Bobek i Čajkovski su igrali u Zagrebu, za razliku od Rajka Mitića, a ovo je bila Nedićeva Srbija, tako da ćemo da pomirimo to. Kad nismo u Jugoslaviji uspeli da se pomirimo, uspećemo naknadno'', našalio se Vučelić.

Potom se prešlo na ozbiljnije teme, u vezi sa proteklom finalnom utakmicom.

''Ovaj derbi je bio bez incidenata, potpuno u redu. Bez sukoba sa policijom ili bilo kim drugim.

Savo i pojedini igrači su verovali, da je Zvezda potrošila deo motvacije, mada ja znam da je bila angažovbana, nije bilo nekog opuštanja. Nije naša ekipa uopšte loša, ali bile su česte smene trenera koji odlaze svojom voljom, nije niko smenio Mirkovića. Tribina je vikala pola godine 'Đukiću odlazi'. Neko izdrži takmičenje, neko ne izdrži'', objašnjava Vučelić.

Tokom sezone, uprava Partizana je često bila na udaru kritika, sada posle osvojenog Kupa, Vučelić je u prilici da još jednom svima odgovori.

''Partizan propao? Partizan ima sedam momaka iz omladinske škole u prvom timu, sad će doći još tri-četiri igrača. Pitali su nas šta ćete sa stadionom? Prvi put stadion u našoj svojini - kažu nije važan stadion. Plate? Mi kažemo plate aprilske isplaćene u aprilu - kažu, nije to ništa. Kad ćete ovo, kad ćete ono, pitaju za licencu, mi licencu rešimo sa sponzorima...

''Kažu, biznismeni će da pomažu Partizan, Partizan nikad niko nije pomogao, Partizanu su pozajmljivali pare. A dugove je vratila ova uprava. Lansira se lažna vest, onda to dokažeš da je ta vest lažna, pa onda usledi nova lažna vest...'', požalio se Vučelić na ono sa čime se rukovodstvo Partizana suočavalo ove sezone.

Ipak, dolaskom Sava Miloševića na mesto šefa struke, ekipa se stabilizovala, a osvojeni Kup je to najbolje ilustrovao.

''Savo je napravio... njemu je to prvi trenerski poziv. Rekao je da je hteo, želeo da bude trener. Nema kod njega tog kukumavčenja, kao ja sam morao da dođem i slično...'', zaključio je Vučelić.
 • facebook
 • twitter
 • linkedin
 • email

Komentari