Vreme odluke - "Orlovi" gledaju ka Lozani!

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 16.04.2015.
13:46
Izvor: Sportske.net

Arbitražni sud za sportska pitanja u Lozani doneće do kraja radne nedelje odluku o žalbama koje su Fudbalski savezi Srbije i Albanije podneli na odluku UEFA.

Beta/AP Photo/Darko Vojinovic
Beta/AP Photo/Darko Vojinovic

Povezane vesti

Završnica radne nedelje trebalo bi da donese i rasplet kada je u pitanju čuveni "slučaj dron" i svega onoga što je incident koji se dogodio u Beogradu doneo sa sobom.

Arbitražni sud za sportska pitanja u Lozani zasedaće u četvrtak a odluku na žalbe FS Srbije i Albanije mogla bi da bude izrečena danas ili u toku sutrašnjeg dana.

Detalji incidenta koji se dogodio 14. oktobra tokom utakmice između Srbije i Albanije dobro su vam poznati, baš kao i odluka UEFA koja je Srbiji dodelila trijumf a zatim oduzela tri boda.

Ono što sada sledi jeste epilog pred Sudom za sportsku arbitražu u Lozani koji će odmeriti odluku UEFA i dati konačan sud. Generalni sekretar Fudbalskog saveza Srbije Zoran Laković optimista je i veruje da će pravda biti zadovoljena.

"Optimisti smo, da nije tako ne bismo izlazili pred sud u Lozani. Svesni smo, takođe, da neće biti lako, jer smo u procesu protiv UEFA" ističe Laković za "Sport".

Pravni tim koji će zastupati interese Fudbalskog saveza Srbije prvi će izložiti svoje argumente a potom će saslušanju pristupiti a albanska strana. Interesantno je da Albanci ne žele da prisustvuju izlaganju našeg pravnog tima, dok je delegacija FS Srbije najavila dolazak na saslušanje druge strane.

Jedan od značajnijih argumenata na kojima pravni tim FS Srbije temelji svoj zahtev za preinačenjem odluke UEFA leži u činjenici da je Evropska kuća fudbala zanemarila povod za incidente koji su se desili u Humskoj i političku konotaciju koju su imali.

Kako kaže Zoran Laković, pravedna odluka bila bi da Srbija dobije utakmicu za "zelenim stolom", ali da joj osvojeni bodovi ne budu oduzeti. Pored toga, u FS Srbije bili bi zadovoljni odigravanjem nove utakmice.

Odluka Suda za sportsku arbitražu trebalo bi da bude donesena u toku sutrašnjeg dana ali ne treba odbaciti mogućnost da se na pravdu pričeka do sredine maja.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

Komentari nisu dozvoljeni za ovaj članak