Vreme je za žreb - Ko su potencijalni rivali "Orlića" na EP?

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 23.11.2018.
09:31
Izvor: Sportske.net

Mlada selekcija fudbalske reprezentacije Srbije dobiće večeras rivale sa kojima će igrati u grupnoj fazi Evropskog prvenstva u Italiji i San Marinu.

Sportske.net/Nikola Krstić
Sportske.net/Nikola Krstić

Povezane vesti

Dvanaest mladih selekcija evropskih reprezentacija naći će se danas na žrebu za grupnu fazu Evropskog prvenstva koje će 2019. godine biti održano na Apeninima.

Domaćin Italija, devet selekcija koje su kao prve u kvalifikacionim grupama obezbedile plasman na EP, ali i dve reprezentacije koje su kroz baraž stigle na kontinentalnu smotru biće žrebane danas u Bolonji.

Srbija je kao osvajač kvalifikacione Grupe 7 zauzela svoje mesto na žrebu, a smeštena je u treći od tri šešira pred današnje izvlačenje kuglica.

Šta treba da znamo o žrebu?

Dvanaest mladih reprezentacija biće raspoređeno u tri grupe (A, B i C) od po četiri učesnika, a domaćinu turnira u startu pripada pozicija A1. Pozicije B1 i C1 biće dodeljene selekcijama Nemačke i Engleske, ali će o tome odlučiti žreb.

Pre nego što budu žrebane reprezentacije iz drugog šešira (Španija, Danska i Francuska), po grupama će biti raspoređene selekcije iz poslednjeg šešira. U trećem šeširu se osim Srbije nalaze Hrvatska, Belgija, Austrija, Poljska i Rumunija.

Šešir 1: Italija (A1), Nemačka, Engleska;

Šešir 2: Španija, Danska, Francuska;

Šešir 3: Srbija, Hrvatska, Belgija, Austrija, Poljska i Rumunija.

Kao što možete da vidite, postoji velika verovatnoća da Srbija završi u teškoj grupi, ali se nadamo da će nam žreb biti naklonjen i da nećemo proći kao pred prethodno Evropsko prvenstvo kada smo smešteni u grupu sa Španijom, Portugalom i BJR Makedonijom.

Plasman u polufinale Evropskog prvenstva obezbediće prvoplasirane reprezentacije iz tri grupe i najbolja drugoplasirana.

Žreb je na programu od 18 časova u Bolonji, a kontinentalna smotra zakazana je za period od 16. do 30. juna 2019. godine.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Friday, 23.11.2018
11:09

Radunovic- Gajic, Milenkovic, ???, Bogosavac- Lukic, ??? - Zivkovic, Pantic, Radonjic- Jovic. Od samog sastava nase grupe, mislim da je vaznije ko ce biti ta dvojica sa/pod znakom pitanja.