Vreme je za priznanja - Stojke i Milojević laureati FSS

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 24.12.2017.
11:44
Izvor: Sportske.net

Fudbalski savez Srbije uručiće danas priznanja najboljim pojedincima u godini na izmaku.

Epa/Valdrin Xhemaj & Srđan Suki
Epa/Valdrin Xhemaj & Srđan Suki

Povezane vesti

Novogodišnji koktel koji će Fudbalski savez Srbije danas upriličiti u hotelu "Crowne Plaza" u Beogradu biće prilika da se uruče priznanja najboljem igraču i treneru u 2017. godini.

Srpska kuća fudbala ustanovila je priznanje "Zlatna lopta" 2005. godine, a od tada je isto dodeljeno osmorici različitih igrača i dvanaestorici trenera.

Nikada do sada nijedan trener nije dva puta osvaja ovu nagradu, a tradicija će biti nastavljena jer je ovogodišnji laureat FSS strateg Crvene zvezde Vladan Milojević.

Zahvaljujući sjajnim rezultatima koje je ostvario sa crveno-belima tokom jesenjeg dela sezone popularni Miloje će se priključiti grupi sjajnih trenera kojima je ovo priznanje uručivano u poslednjih 12 godina.

"Zlatna lopta" najboljem igraču otići će u ruke golmana Partizana Vladimira Stojkovića koji je u godini na izmaku ostvario ogromne uspehe na klupskom i reprezentativnom planu.

Reklo bi se da će Stojketu biti uručeno priznanje za sve što je do sada uradio u dresu sa državnm grbom, a mnogi se slažu sa time da se radi o najboljem golmanu koji je državni tim imao u poslednjih desetak godina.

U konkurenciji igrača "Zlatnu loptu" su dva puta osvajali Nemanja Vidić, Dejan Stanković, Branislav Ivanović i Nemanja Matić, tako da će Stojke biti deveti fudbaler kojem se uručuje ovo priznanje.

Pored pomenutih igrača "Zlatnu loptu" FSS od 2005. godine osvajali su još Nikola Žigić, Miloš Krasić, Aleksandar Kolarov i Dušan Tadić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
NikolaBuki
Sunday, 24.12.2017
14:53

Milojevic realno a pre stojkovica su trebali da dobiju matic ili tadic.

avatar
Sunday, 24.12.2017
13:40

Можда је и Матић заслужио признање за фудбалера године, али избор је ок ! Стојковић у утакмицама које је бранио ове године је био одличан (изузмимо само глупост против Велса у Београду) !

avatar
Korner Pixi G00000L
Sunday, 24.12.2017
13:06

Nagrade idu u prave ruke jer nas Miloje i nas Stojke su ih zasluzili.

avatar
Fiqlini
Sunday, 24.12.2017
12:48

Grlobar sam ali zasluseni Milojevic uzeo za trenera covek ima potencijala a Stojke ubedljivo uzeo jer i za repku i za Partizan odradeo je poso kako je potrbno za golmana a i vise

avatar
Povratak kralja 66
Sunday, 24.12.2017
13:19

Šta je Milojević osvojio ove godine? Ništa. Nikolić je osvojio duplu krunu i apsolutno zaslužio priznanje za najboljeg trenera. O tome ko je najbolji naš igrač ne treba raspravljati - Vladimir Stojković.

avatar
Man.United99
Sunday, 24.12.2017
14:06

Stojkovic i Milojevic su imali fsntasticnu jesen ali po meni ni jedan nije obiljezio cijelu godinu vec samo zadnja tri mjeseca