Vreme je za "čišćenje" - Zvezda ima višak na svakoj poziciji!

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 20.01.2019.
11:26
Izvor: Sportske.net

Preobiman je igrački kadar Crvene zvezde u odnosu na maksimalni broj utakmica koji će ekipa odigrati tokom proleća. Ko bi sve mogao da napusti ekipu?

FK Crvena zvezda
FK Crvena zvezda

Povezane vesti

Prvu fazu priprema na Kipru trener Crvene zvezde Vladan Milojević koristi da igrače što bolje fizički potkuje za polusezonu koja sledi ali i za procenu ko će sve na proleće biti deo tima.

Zadatak Zvezdinog šefa struke nije jednostavan, igrački kadar kojim raspolaže poseduje ogroman kvalitet ali je prevelik za broj utakmica koje crveno-beli treba da odigraju do kraja sezone.

Zbog toga na stadionu "Rajko Mitić" ovih dana intenzivno rade na "raščišćavanju", odnosno na pronalaženju najboljih mogućih rešenja za igrače koji neće moći da računaju na minutažu tokom proleća.

Klub su uz obeštećenje već napustili Nemanja Milić (BATE), Miloš Degenek (Al Hilal) i Nenad Krstičić (AEK), a juče je potvrđen još jedan odlazak. Napadač Nikola Stojiljković provešće narednih šest meseci na pozajmici u Majorki, pa će Zvezda na kraju uspeti da uštedi oko 150.000 evra jer je mesečna zarada fudbalera Brage iznosila 30.000 evra.

Crveno-beli su prilikom dogovora sa Bragom pristali da plaćanju 5.000 evra na mesečnom nivou, dok će Majorka davati 20.000 evra za platu Nikole Stojiljkovića.

Slična je situacija i sa Rašidom Sumailom. Internacionalac iz Gane pokazao se promašajem i uskoro bi trebalo da bude ozvaničen kraj saradnje, odnosno Sumailin povratak u Al Kadisiju.

Vladan Milojevic
Foto: Beta/Branislav Božić/Mo

Kakva je situacija na ostalim pozicijama?

Utisak je da je Zvezdin igrački kadar i dalje preobiman i da će do počekta prolećnog dela sezone još nekoliko igrača morati da razduži opremu šampiona Srbije.

Golmani: Milan Borjan, Zoran Popović i Nemanja Supić;

Na poziciji golmana crveno-beli imaju adekvatna rešenja i ostaje samo da Milan Borjan potpiše novi ugovor kojim će dobiti zasluženu pozajmicu.

Pisalo se o dolasku Vanje Milinković-Savića, Slovenca Matica Kotnika i golmana Radnika Nikole Vasiljevića, ali Zvezda nema razloga da reaguje ukoliko Borjan stavi paraf na produžetak ugovora. Zoran Popović i Nemanja Supić su više nego dobre rezervne opcije.

Desni bekovi: Filip Stojković i Marko Gobeljić;

Reprezentativac Crne Gore potpisao je novi ugovor i dobio povišicu tako da se njegov ostanak ne dovodi u pitanje, baš kao ni univerzalca Marka Gobeljića. Radi se o igračima koji uz poziciju uz desnu aut liniju deluju i na drugim mestima u timu i to je dodatni plus za Milojevića, ali i dodatni problem za neke druge igrače.

Štoperi: Vujadin Savić, Nemanja Milunović i Srđan Babić;

Odlaskom Miloša Degeneka i uz očekivani završetak saradnje sa Sumailom Zvezda ostaje sa trojicom štopera u timu, s tim što ne treba zaboraviti da je Milojević u finišu jesenjeg dela sezone i Stojkovića koristio u centralnom delu odbrane. Svakako tu ne treba tražiti prekobrojne.

Levi bekovi: Milan Rodić, Aleksa Terzić i Stefan Hajdin;

Ovde već dolazimo do situacije u kojoj je najmanje jedan igrač prekobrojan. U Zvezdi su spremni da prodaju Milana Rodića ukoliko stigne adekvatna ponuda, pošto je Aleksa Terzić u omladinskoj Ligi šampiona dokazao da zaslužuje šansu. Stefan Hajdin bi i pored Rodićevog odlaska mogao da bude višak jer Marko Gobeljić može da deluje kao rezervna opcija za Terzića.

Zadnji vezni: Dušan Jovančić, Goran Čaušić, Branko Jovičić, Miloš Vulić, Nenad Milijaš;

Sve su prilike da ovde neće biti velikih promena, a najbliži odlasku je Branko Jovičić. Ukoliko bude ponude "Bakula" bi ove zime mogao da napusti "Marakanu", pa će se tako za minute boriti Dušan Jovančić, Goran Čaušić i novajlija Miloš Vulić. Kapiten Nenad Milijaš svakako ostaje u timu i možda dobije po koji minut na proleće.

Desna krila: El Fardu Ben, Slavoljub Srnić, Džonatan Kafu, Erik Jirka;

Reklo bi se da je najveća gužva na krilnim pozicijama, a svakako više prekobrojnih ima na desnom krilu. El Fardu Ben je neprikosnoven, Milojević je zahtevao da ga klub zadrži i ukoliko ne bude bilo neke astronomske ponude reprezentativac Komora ostaje na "Marakani". To pravi problem ostalim igračima, a nije tajna da bi se u Zvezdi rado rastali sa Kafuom koji se pokazao kao promašena investicija. Erik Jirka je posle šestomesečne pozajmice Spartaku iz Trnave došao da se dokaže novom treneru, ali nije isključeno da i na proleće bude prosleđen na pozajmicu, pogotovu zbog činjenice da Zvezda ima previše stranaca.

Ofanzivni vezni: Marko Marin, Lorenco Ebisilio i Dejan Meleg;

Na prvi pogled je jasno ko je u prednosti i ko od pomenute trojice treba što pre da potraži novi klub. Marko Marin je potpuno zasluženo neprikosnoven na ovoj poziciji, a ne treba zaboraviti da može da deluje i po levom krilu. Lorenco Ebisilio je tokom jesenjeg dela sezone umeo da prikaže odlične partije pa bi posle svega rečenog Dejan Meleg bio taj koji treba da počne sa pakovanjem kofera.

Leva krila: Veljko Simić, Milan Jevtović i Aleksa Vukanović;

Dolaskom Alekse Vukanovića zakomplikovao se status Milana Jevtovića. Letošnje pojačanje iz Antalije i tako nije dobijalo dovoljno minuta, a dolaskom najboljeg strelca lige stiče se utisak da je Jevtović bliži izlaznim vratima "Marakane" jer je Milojević tokom jeseni najviše forsirao Simića.

Napadači: Ričmond Boaći, Milan Pavkov i Dejan Joveljić;

Konkurencija na poziciji klasičnog napadača smanjena je odlaskom Nikole Stojiljkovića i teško da će neko od navedene trojice napustiti klub ove zime. Ne treba zaboraviti da u špicu mogu da zaigraju još Aleksa Vukanović i El Fardu Ben, kao ni podatak da je Zvezda u tekućem prelaznom roku angažovala još dvojicu napadača i prosledila ih na pozajmice u Zemun (Dejan Vidić) i Grafičar (Strahinja Krstevski).

Kada se podvuče crta, u Zvezdi bi ove zime moglo da bude realizovano još nekoliko izlaznih transfera, a trenutno su najbliži odlasku Milan Rodić, Branko Jovičić, Dejan Meleg, Milan Jevtović i neko od igrača koji igraju na poziciji desnog krila.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

8 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Scout Master
Sunday, 20.01.2019
19:46

Rodic, Hajdin, Jovicic, Srnic, Kafu, Meleg...mozda čak i Ben ili Boaći ako neko ponudi 4-5 milke...a na leto bi nam jos dobro dosli Katai i Ivanic pa da gazimooo!

avatar
Sunday, 20.01.2019
15:21

Simic je menadzerski igrac, slican Radonjicu, definitivno je brz i to je to, pa se forsira da bi se na kraju sezone prodao za solidne pare. Tako da Jevtovica ne bi trebalo prodavati...

avatar
Pixi GOOL iz kornera
Sunday, 20.01.2019
14:55

Srbin Komnen Andric potpisuje za zagrebacki Dinamo, a mi doveli Milica i poslali ga na kaljenje u Zemun. Zar je moguce da nikome nije upalo u oko sto je Komnen Andric za jedno sezonu postigao 21 gol u Interu iz Zapresica.

avatar
miki ni
Sunday, 20.01.2019
13:51

Rodic moze igrati i na poziciji stopera i Hajdin i Terza ostaju.Terzic je strasan potencijal.Mozda Jovicic bi trebalo otici kao i Meleg za koga mi je bas zao sto ne napreduje.Jefta je dobar i treba mu sansa.Videcemo sta Jirka ima da ponudi ali Kafu je bas promasaj i eto razmisljanja celnika da ne dovode takve igrace

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Sunday, 20.01.2019
13:43

Ode borjan na pozajmicu...

avatar
Anonymous Official
Sunday, 20.01.2019
13:05

Ove igrace bi trebalo prodate ako se uspije izvuci toliko
Ben 6-7mil
Rodic 3,5mil
Jovicic 2,5mil
Pavkov 3-4mil

avatar
CZYNWA
Sunday, 20.01.2019
15:24

Rodic je bek, koji nije tako mlad, dakle 2M su vrh (Degenek je otisao za 3, a stopera je teze naci, uz to je i mladji), a Pavkova takodje za 2M maks mozemo prodati, jer je tehnikom i brzinom znatno limitiran.

avatar
Anonymous Official
Sunday, 20.01.2019
19:11

Rodic ima 27 su najbolje godine a po treansfermarketu vrijedi 2,75 znaci bez 3mil ni govora. Degenek je otisao za 3.6. Pa ne igra Pavkov krilnog napadac vec klasicnu tevetku, ima visinu,dobar je u skoku, dobro igra glavom i ima snazan sut.