Vreme ističe, hoće li se Partizan pojačati za Ligu Evrope?

Autor: Darko Mitrović
subota 30.08.2014.
10:23
Izvor: Sportske.net

Srpski vicešampion je u četvrtak ostvario svoj primarni cilj na evro-sceni, izborio plasman u Ligu Evrope, ali da bi tamo pružio iole jači otpor ekipama poput Totenhema ili Bešiktaša, jasno je da bi Nikolićev tim trebalo ojačati. Da li je to uopšte realno

BETAPHOTO/SASA DJORDJEVIC/EV
BETAPHOTO/SASA DJORDJEVIC/EV

Povezane vesti

Na tu temu počelo je da se govori odmah po povratku ekipe Partizana iz Bakua, gde su i drugi put savladali Nefči i izborili se za ''jesen u Evropi'' i dodatnu finansijsku ''injekciju'', koja uz to ide.

Međutim, tek što se završio revanš meč u Bakuu, ponovo su aktuelizovane priče o odlascima - Gulan je odmah spakovao kofere za Majorku, a slično je i sa Nikolom Drinčićem, koji će se zaputiti u Makabi Haifu, kod Aleksandra Stanojevića i Vladimira Stojkovića. Takođe, i mladi Andrija Živković u izjavi posle utakmice nije mogao da potvrdi da li će biti jedan od aktera Partizanovog puta kroz grfupnu fazu Lige Evrope, a videćemo i šta će biti sa Vojom Stankovićem na kraju i njegovim dugo najavljivanim odlaskom u Italiju.

To sve, dakle, dodatno otežava posao Marku Nikoliću pred start u LE, baš kao i izvesna suspenzija Petra Škuletića zbog crvenog kartona u poslednjim trenucima duela u Bakuu.

Zato se opravdano postavlja pitanje sa kojim snagama će Partizan izaći na megdan Totenhemu u prvom kolu Grupe C Lige Evrope i može li se nešto bitnije učiniti u samom finišu prelaznog roka po pitanju novih pojačanja?

Partizan je ovog leta angažovao Branka Ilića, Nenada Marinkovića, Ivana Petrovića, Lazara Ćirkovića, ali izuzev štopera Ilića, jasno je da ostali u ovom trenutku ili nisu dovoljno spremni, ili nemaju nikakvog iskustva kad je Evropa u pitanju.

Crno-belima sada treba makar jedno zvučnije pojačanje, prvenstveno u srednjem redu, gde je do sada delovao odlični Nikola Drinčić.

Juče se na tu temu pojavila i informacija da će Milan Lola Smiljanić da se ponovo vrati u redove crno-belih i popuni tu prazninu, ali je trener Marko Nikolić tu mogućnost odbacio, ističući da sa Lolom ''nije bilo kontakata''.

''Malo vremena ima do kraja prelaznog roka, ali poznato je da su ti poslednji sati i u Srbiji, kao i u Evropi uvek 'bombastični' jer se transferi događaju na samom kraju. Moguće je da se nešto desi u oba smera, ali i ne mora da znači'', istakao je Nikolić, a navijači se nadaju da će to ''bombastično'', pojačanje ipak stići u Humsku.











Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke